Avrasya Üniversitesi’nin büyüme rakamları dikkat çekti: 239 öğrenciden 15 bin mezuna
Avrasya Üniversitesi, 2025-2026 Akademik Yılı mezunlarını geleceğe uğurlamanın gururunu yaşıyor. Gençlerin yıllar süren emeklerinin taçlandığı Mezuniyet Töreni, öğrenciler, aileleri ve akademik kadronun katılımıyla gerçekleştiriliyor.
Kep ve cübbe heyecanının yaşandığı törende, mezun öğrenciler hayatlarının en özel anlarından birine tanıklık etti. Ailelerin gurur ve mutlulukla takip ettiği programda, öğrenciler diplomalarını alarak yeni hedeflerine doğru ilk adımlarını attı. Mezuniyet coşkusu; konuşmalar, başarı belgeleri, diploma takdimi ve kep atma töreniyle renkli görüntülere sahne oldu.
Törene Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Ömer Yıldız, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Kadakal, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katılım gösterdi.
Ömer Yıldız: “Avrasya Üniversitesi, Türkiye’nin en güçlü vakıf üniversitelerinden biri olma yolunda ilerliyor”
Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada üniversitenin kuruluş sürecinden bugüne kadar kat ettiği mesafeye değinerek, öğrenci ve ailelerine teşekkür etti.
Yıldız, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Üniversitemizin kuruluşuna onay vererek bugün binlerce gencimizin hayatına dokunan bu büyük eğitim ailesinin ortaya çıkmasına vesile olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyor, yükseköğretim sistemimizin gelişimi adına ortaya koyduğu vizyon ve destekleri dolayısıyla saygılarımı sunuyorum.
Aynı şekilde Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK ailesine de yükseköğretimimizin güçlenmesine sundukları katkılar için teşekkür ediyorum. Öte yandan desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na, eski bakanımız ve milletvekilimiz Sayın Adil Karaismailoğlu’na, milletvekillerimize, Valimiz Sayın Tahir Şahin’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç’e teşekkür ediyoruz."
“Bugün sadece bir mezuniyet töreni gerçekleştirmiyoruz”
"Bugün burada yalnızca bir mezuniyet töreni gerçekleştirmiyoruz. Bugün; yıllar süren emeğin, fedakârlığın, sabrın ve inancın karşılığını görüyoruz.
Bu nedenle bu kürsüden en önemli teşekkürümü öğrencilerimize değil, onların arkasında dimdik duran ailelerine etmek istiyorum.
Kıymetli anne ve babalar;
Evlatlarınızı bize emanet ettiniz. En değerli varlığınızı, geleceğinizi ve umutlarınızı bize teslim ettiniz. Bize güvendiniz, inandınız ve bu yolculukta yanımızda oldunuz. Bunun için sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır.
Bugün çocuklarınız diplomalarını alırken, aslında bu başarıda sizin de imzanız vardır. Onların gözlerindeki mutlulukta sizin fedakârlığınız, başarılarında sizin emeğiniz ve dualarınız vardır. Bu nedenle huzurlarınızda tüm velilerimize en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum."
“Gençlerimizin kendi memleketlerinde kaliteli eğitim almasını hedefledik”
"Bu üniversite kurulurken temel hedefimiz; gençlerimizin büyük şehirlere gitmek zorunda kalmadan, kendi memleketlerinde kaliteli yükseköğretim alabilmelerini sağlamaktı.
Bugün geldiğimiz noktada on binlerce mezun vermiş olmanın gururunu yaşıyoruz.
Karadeniz Bölgesi’nin ilk ve tek vakıf üniversitesini hayata geçirmek kolay olmadı. Zaman zaman zorluklarla karşılaştık, yorucu süreçlerden geçtik, pek çok engeli aşmak zorunda kaldık. Ancak gençlerimizin geleceğine olan inancımızdan ve ülkemize karşı duyduğumuz sorumluluktan hiçbir zaman vazgeçmedik.
Çünkü biz, geleceğe yapılan yatırımın en kıymetli yatırım olduğuna inandık.
Bu üniversitenin kurucusu olarak ilk günden bugüne kadar aynı heyecan ve kararlılıkla çalışmaya devam ettik. Yorulmayı değil üretmeyi, vazgeçmeyi değil daha iyisini hedeflemeyi kendimize ilke edindik.
Çünkü biliyoruz ki geleceğimiz olan gençlerimiz için verilen hiçbir emek büyük değildir.
Bugün mezun olan her bir gencimizin başarısı, bizler için en büyük mutluluk ve en değerli ödüldür."
“15 binden fazla mezunu ülkemize kazandırdık”
"218 öğrenciyle çıktığımız bu yolculukta bugün geriye dönüp baktığımızda 15 binden fazla mezunu ülkemize kazandırmış olmanın gururunu yaşıyoruz.
Hâlen yaklaşık 8 bin öğrencisiyle büyümeye, gelişmeye ve geleceğe değer katmaya devam eden üniversitemiz için bu tablo, yılların emeğinin en anlamlı karşılığıdır.
Bu gurur bize yeter.
Bugün iddia ediyorum ki; Avrasya Üniversitesi, sahip olduğu kampüsleri, eğitim alanları, laboratuvarları, uygulama merkezleri, sosyal yaşam alanları ve fiziki altyapısıyla Türkiye’deki birçok vakıf üniversitesinin ve devlet üniversitesinin önündedir.
Ancak biliyoruz ki bir üniversite yalnızca binalarla büyümez. Bir üniversite; öğrencisiyle, mezunuyla, akademisyeniyle ve en önemlisi toplumun desteğiyle büyür."
Buradan tüm kamuoyuna samimi bir çağrıda bulunmak istiyorum:
"Eğer sizlerin desteğini daha güçlü hissedersek, bölgemiz bu üniversiteyi kendi değeri olarak sahiplenmeye devam ederse ve hep birlikte aynı hedefe yürürsek; Avrasya Üniversitesi’nin ülkemizin en güçlü vakıf üniversitelerinden biri değil, en güçlü vakıf üniversitesi olacağına yürekten inanıyorum.
Sizlerden bir ricam var. Bizi tanıyan herkese Avrasya Üniversitesi’ni anlatın. Çünkü bizlere emanet edilen her öğrenciyi en iyi şekilde yetiştirmek, onu mesleğine, ülkesine ve insanlığa faydalı bir birey olarak mezun etmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz."
“Diplomanız bilgiye ve sorumluluğa verilen bir sözdür”
"Sevgili gençler;
Diplomanız yalnızca bir belge değildir.
O diploma; bilgiye, emeğe, ahlaka ve sorumluluğa verilen bir sözdür. Gittiğiniz her yerde Avrasya Üniversitesi’nin bir temsilcisi olacaksınız.
Mesleğinizi en iyi şekilde yapın.
Ülkenizi sevin. Milletinize hizmet edin.
Bilimden, çalışmaktan ve üretmekten asla vazgeçmeyin.
Çünkü güçlü devletlerin temelinde güçlü eğitim sistemleri vardır. Güçlü eğitim sistemlerinin temelinde ise nitelikli üniversiteler bulunur.
Bizler de Avrasya Üniversitesi olarak ülkemizin güçlü yarınlarına katkı sunmak için çalışmaya devam edeceğiz.
Sözlerime son verirken; bugün bu gururu yaşamamıza vesile olan sevgili öğrencilerimizi ve kıymetli ailelerini tebrik ediyor, üniversitemizin gelişimi için emek veren akademisyenlerimize ve idari personelimize teşekkür ediyorum. Yolunuz açık, bahtınız aydınlık olsun. Mezuniyetiniz hayırlı ve uğurlu olsun.”
Şuheda Sarı: “Avrasya Üniversitesi bana mesleki anlamda güçlü bir donanım kazandırdı”
Avrasya Üniversitesi Lisans Birincisi Şuheda Sarı da yaptığı konuşmada eğitim sürecinde kazandığı deneyimlere değindi.
Sarı, “Bugün elde ettiğim bu başarı, tek başıma ulaştığım bir sonuç değildir. Bana Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi olarak eğitim aldığım bu süreçte yalnızca bir meslek öğrenmedim.
İnsanların yaşam alanlarına değer katmayı, estetik ile işlevselliği bir araya getirmeyi, düşünmeyi, üretmeyi ve çözüm odaklı hareket etmeyi öğrendim.
İç mimarlık; duvarlar, mobilyalar ve mekânlardan çok daha fazlasıdır. İnsan hayatına dokunan, yaşam kalitesini yükselten ve geleceği şekillendiren bir disiplindir. Bu anlayışı bizlere kazandıran tüm hocalarıma gönülden teşekkür ediyorum.
Karadeniz Bölgesi’nin tek vakıf üniversitesi olan Avrasya Üniversitesi’nde eğitim alma fırsatı bulduğum için büyük bir gurur duyuyorum.
Üniversitemiz bizlere yalnızca dersliklerde verilen bilgilerle değil; çağdaş eğitim anlayışı, güçlü akademik kadrosu ve öğrenci odaklı yaklaşımıyla önemli kazanımlar sundu. Burada aldığım eğitim sayesinde bugün kendimi mesleki anlamda donanımlı, özgüvenli ve alanımda profesyonel işlere imza atmaya hazır hissediyorum” ifadelerini kullandı.
Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada üniversitenin kuruluşundan bugüne kat ettiği gelişimi rakamlarla anlattı.
Avrasya Üniversitesi’nin 2011 yılında 239 öğrenciyle eğitim hayatına başladığını belirten Mütevelli Heyet Başkanı, bugün gelinen noktada büyük bir başarı tablosunun ortaya çıktığını söyledi.
“2011 yılında 239 öğrenciyle eğitime başladık. Bugün burada yaklaşık bin öğrencimizi mezun etmenin gururunu yaşıyoruz. Bugüne kadar ise 15 bine yakın mezun verdik” diyen Başkan, üniversitenin yıllar içinde önemli bir eğitim ailesine dönüştüğünü ifade etti.
Üniversitenin mevcut öğrenci kapasitesi hakkında da bilgi veren Başkan, Avrasya Üniversitesi’nde yaklaşık 8 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti. Öğrencilerin önemli bir bölümünün burs imkanlarından yararlandığını aktaran Başkan, “Yaklaşık bin öğrencimiz tam burslu, 2 bine yakın öğrencimiz ise yüzde 50 burslu olarak eğitimine devam ediyor” dedi.
Akademik ve idari yapıya ilişkin bilgiler de paylaşan Başkan, üniversitede yaklaşık 300 personelin görev yaptığını belirterek, bu büyük yapının akademisyenler ve çalışanların emeğiyle büyüdüğünü vurguladı.
Vakıf üniversiteleri arasındaki başarı sıralamalarına da değinen Başkan, “Kontenjanı binin üzerinde olan 24 vakıf üniversitesi arasında Avrasya Üniversitesi yüzde 85 doluluk oranıyla en yüksek doluluk oranına sahip üniversitelerden biri oldu. Bu bizim için gurur verici bir tablo” ifadelerini kullandı.
Üniversitenin öğrenci memnuniyeti alanındaki başarısına da dikkat çeken Başkan, Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan araştırmalarda Avrasya Üniversitesi’nin üst sıralarda yer aldığını belirterek, “Bu sonuçlar üniversitemizin eğitim öğretim kalitesini gösteren önemli veriler” dedi.
Avrasya Üniversitesi’nin artık uluslararası alanda da bilinir hale geldiğini ifade eden Başkan, akademisyenlerin yurt dışındaki üniversitelerden davet aldığını belirtti. Bu gelişmelerin üniversitenin akademik anlamda ulaştığı seviyenin göstergesi olduğunu söyledi.
Başkan, konuşmasının sonunda gençlere güven mesajı vererek, “Bu gençler ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacaklar. Kendinize güvenin, cesaretinizi kaybetmeyin, aklınızı kiraya vermeyin. Çalıştığınız ve inandığınız sürece mutlaka başarılı olacaksınız” dedi.



