Araklıspor’dan sert tepki! “Bu futbol mu, boks mu?”

Araklıspor Kulübü, Çaykaraspor maçında yaşanan olaylar sonrası hakem kararlarına sert tepki gösterdi. Kulüp, verilen kırmızı kartların kabul edilemez olduğunu açıkladı.
Araklıspor’dan sert tepki! “Bu futbol mu, boks mu?”

Araklıspor Kulübü Başkanlığı, 23 Mart 2026 tarihinde oynanan Çaykaraspor – Araklıspor müsabakasında yaşananlara ilişkin yazılı bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, karşılaşmada yaşanan olayların futbol adına kabul edilemez olduğu vurgulandı.

“BU NASIL BİR KARAR?”

Açıklamada hakem Murat Kasap’a yönelik sert ifadeler yer aldı. Yaşanan bir pozisyonda yumruk yiyen oyuncuya kırmızı kart gösterildiği belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

“Yumruk yiyen oyuncuya, yumruk yediği için mi kırmızı kart gösterdiniz? Sahada yaşanan bir fiili saldırının mağdurunu cezalandırmak hangi futbol anlayışına sığmaktadır?”

“SİZ FUTBOL HAKEMİ MİSİNİZ, BOKS HAKEMİ Mİ?”

Hakem kararlarına tepkinin sürdüğü açıklamada, “Eğer bu bir boks müsabakası olsaydı, belki bu kararları anlamaya çalışabilirdik. Ancak burası futbol sahasıdır. Bu nedenle soruyoruz: Siz futbol hakemi misiniz, yoksa boks hakemi mi?” ifadelerine yer verildi.

ŞABAN UÇAR TEPKİSİ

Kulüp açıklamasında, futbolculuk kariyerinde daha önce kırmızı kart görmediği belirtilen Şaban Uçar’a verilen kırmızı kart da eleştirildi. Uçar’ın yalnızca takım arkadaşları arasındaki gerginliği ayırmaya çalıştığı ifade edilerek, bu kararın kabul edilemez olduğu vurgulandı.

“Kavga ayıran oyuncumuza ceza verebilmek adına ‘küfür etti’ diye rapor tutan Murat Kasap’a soruyoruz; tribünde binlerce seyirci varken, saha içinde onlarca oyuncu tartışma halindeyken, sen olay yerine bu kadar uzakken, nasıl oldu da o sözleri ayırt ettin?” denildi.

“BU ANLAYIŞ FUTBOLA SIĞMAZ”

Açıklamada, kavga ayıran ve darp edilen oyuncuların cezalandırılmasının futbolun ruhuna aykırı olduğu belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

“Eğer sahada yumruk atan değil, yumruk yiyen ve kavgayı ayıran oyuncular cezalandırılacaksa, bu anlayış futbolun değil başka bir branşın konusudur.”

“TÜRKİYE BOKS FEDERASYONU’NA ÇAĞRI”

Kulüp, dikkat çeken bir ifadeyle Türkiye Boks Federasyonu’na da çağrıda bulundu:

“Türkiye Boks Federasyonu’na çağrımızdır; Murat Kasap’ı boks müsabakalarında hakemlik yapması için değerlendirmeye davet ediyoruz.”

“SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

Araklıspor Kulübü, açıklamasının sonunda yaşananlara sessiz kalmayacaklarını vurgulayarak, sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

“Biz Araklıspor Kulübü olarak; sahada verilen emeğin bu şekilde yok sayılmasına, oyuncularımızın haksız şekilde cezalandırılmasına ve futbolun ruhunun zedelenmesine asla sessiz kalmayacağız. Daha önce nasıl haksızlıklara karşı mücadele ettiysek, bu sürecin de sonuna kadar takipçisi olacağız.”

“İYİLİK CEZASIZ KALMAMALIDIR”

Açıklama, “İnanıyoruz ki ilgili kurullar, yaşanan bu açık hataları objektif şekilde değerlendirecek ve gerekli düzeltmeleri yapacaktır. Ama bilinmelidir ki; iyilik cezasız kalmamalıdır, kalmayacaktır” ifadeleriyle sona erdi.

Kaynak:Araklı Arı Haber

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.