Araklı’da su isyanı! Video çekip seslerini duyurmaya çalıştılar

Trabzon’da özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntıları devam ediyor.

Araklı’da su isyanı! Video çekip seslerini duyurmaya çalıştılar

Trabzon’un Araklı ilçesi Yalıboyu Mahallesinde yaşanan su sıkıntısı sonrası mahalle halkı isyan etti. Yıllardır Yalıboyu Mahallesi ve çevre mahallelerde yaşanan su sorununun yaz aylarında arttığını belirterek çektikleri videolarla seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Mahalle halkı susuzluk nedeniyle çamaşırlarını yıkayamadıklarını, hayvanlarını besleyemediklerini belirterek “Tankerle getirilen su da yetersiz kalıyor. Yıllardır süren bu sıkıntının artık çözülmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandılar.

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ)’den alınan bilgilere göre; Santa Grup suyunun Güneyce Mahallesi mevkiinde oluşan ana boru arızası nedeniyle bölgedeki mahallelere su verilemediği belirtilirken, yapılan çalışmanın bu akşam saat 20.00’da tamamlanıp ilgili mahallelere su verileceği öğrenildi.

Ayrıca İLBANK ve TİSKİ’nin ortaklığında yürütülen Santa Grup Su Projesi’nin devam ettiği ve çalışmaların tamamlanmasının ardından bölgede su sorunu yaşanmayacağı bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber