Kebir: “Konu kuymaksa uzatmaya değer”
Ankara’da düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri kapsamında Trabzon firmaları da stantlarında ziyaretçileri ağırlamayı sürdürdü. Türkiye genelinde tanınan Trabzon merkezli markalardan Kebir Süt Ürünleri de etkinlik alanında gastronomi bölümünde yer aldı. Haber61’e özel açıklamalarda bulunan Kebir Süt Ürünleri Türkiye Satış Pazarlama Müdürü Yakup Karadeniz, organizasyonun ilk günden itibaren yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Etkinliğin Trabzon’un kültürü, sporu ve gastronomisini bir araya getirdiğini belirten Karadeniz, kendi stantlarında da kuymak peyniri başta olmak üzere çeşitli ürünleri tanıttıklarını ifade etti.
“İlk günden beri çok güzel bir yoğunluk var”
Yakup Karadeniz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kebir Süt Ürünleri Türkiye satış pazarlama müdürüyüm. Evet, gerçekten ilk günden beri çok güzel bir yoğunluk ve çok teveccüh var. Trabzon'un kültürünü, sporunu, aynı zamanda gastronomisini tanıtıyor etkinlik. Biz de gastronomi kısmında, bölümünde kuymağın, Trabzon’un meşhur coğrafi işaretli kuymak peynirini tanıtıyoruz ve ikram ediyoruz misafirlerimize.”
Peynir tüketimi 1 tonu geçti
Etkinlikteki ilgiye dikkat çeken Karadeniz, kuymak ikramında kullanılan ürün miktarına ilişkin de bilgi verdi. Yoğunluğun üçüncü günde de sürdüğünü belirten Karadeniz, ustaların aralıksız çalıştığını söyledi. Karadeniz, “Şu an üçüncü gün en son 1 tonu geçmişti. Peynir olarak söylüyorum. Artı tereyağı ve mısır unu var tabii ki. Bugün de gerçekten çok ciddi anlamda bir yoğunluk var. Elimizden geldiğince sağ olsun ustalarımız hiç durmuyor, dinlenmiyor. Devamlı kuymak yapıyorlar ve kuymak ikram ediyor” dedi.
Kebir’in tüm ürünlerine ilgi var
Trabzon’dan doğan bir marka olduklarını vurgulayan Karadeniz, Türkiye’nin birçok noktasında bilinen bir marka haline geldiklerini söyledi. Karadeniz, “Evet, zaten Kebir Trabzon firması, Trabzon’dan doğan ve çıkan bir firma. Türkiye’ye yayılmış bir marka değerimiz var, markamız var. Bütün illerde bayilerimiz ve zincir marketlerde satıldığı için tüketici de biliyor ve gelip direkt tereddütsüz ürünümüzü tercih ediyor” ifadelerini kullandı.
“Konu kuymaksa uzatmaya değer”
Etkinlikte verdikleri mesajın net olduğunu dile getiren Karadeniz, Kebir’in sloganını da paylaştı. Karadeniz, “Buradaki mesajımız gayet net açık. Üstte de sloganımız var. Evet, konu kuymaksa uzatmaya değer diyoruz.” diye konuştu.

