ANDA Derneği Trabzon’da ihtiyaç duyulan her yerde!

ANDA Arama Kurtarma Derneği Trabzon’da çalışmalarını Haber61’ e anlattı.

ANDA Arama Kurtarma Derneği Trabzon'da stant kurdu.

ANDA Arama Kurtarma Derneği Trabzon’un Kahramanmaraş Caddesi’nde kurduğu stant ile çalışmalarını anlattı.

2017 yılında resmen kurulan ANDA Derneği gönüllü çalışanlarıyla birlikte Trabzon’da kurdukları stant kurdu. ANDA Derneği bugün çalışanları ile birlikte vatandaşlara sürdürdükleri faaliyetler hakkında bilgi verdi.

ANDA Derneği Trabzon’da ihtiyaç duyulan her yerde!

Haber61’e konuşan ANDA Arama Kurtarma İl Başkanı Yunus Ersoy, 3 yıldır Trabzon’da faaliyet sürdürdüklerini ve insanların ANDA Derneğini daha iyi tanıması için stant kurduklarını belirtti.

Yunus Ersoy,” Anda Göktürkçede ‘kan kardeş’ anlamına geliyor. ANDA Arama Kurtarma ulusaldır. Yurt dışında da görev yapıyoruz. Afganistan, Suriye, Bosna Hersek, Kırgızistan, Moğolistan, Afrika ve Karabağ’da görev yapıyoruz. Mazlumun elinin değdiği her yerde, Türk’ün ihtiyaç duyduğu her yerde biz varız. Deprem bölgesinde 1350 personelle bir sürü cana elimiz değdi. Deniz arama kurtarmada, dere arama kurtarmada, dağda ovada yaylada kayıp şahısların bulunması olaylarında nasıl varsak dünyada nerde olursa olsun bize ihtiyaç duyulursa biz orada AFAD İç İşlerinin görevlendirmesiyle birlikte biz oraya gidiyoruz.

Bunun yanında insani yardım ve birçok faaliyetlerde de görev alıyoruz. Afganistan’dayız, Suriye’deyiz. Türkiye’de de üç yıldız arama kurtarma ekibi olarak bir jandarma bir de biz varız. Dün ki heyelanda da bizler vardık. AFAD akreditasyonluyuz. Direkt AFAD’a bağlıyız. Aynı zamanda 6357 kanunu ile beraber yarı kamu görevlisi olarak görev yapıyoruz. Depremde yaptığımız görevlerden dolayı Cumhurbaşkanlığı devlet üstün fedakârlık ödülünü de Trabzon olarak almış bulunuyoruz. JAK(Jandarma Arama Kurtarma), PAK(Polis Arama Kurtarma) ile denizde ve karada çalışmalarımız devam ediyor. 3 yıldır Trabzon’dayız. İnsanların bizi tanıması için standımızı açtık. Türkiye ve Dünya genelinde üyelerimiz var. Trabzon’da 40 kişilik HÂKE dediğimiz arama kurtarma ekibimiz var. Bu grup timler halinde görevlere çıkıyor. Aslında bütün insanlığın ihtiyaç duyduğu her yerde ANDA olacak. “ şeklinde konuştu.

ANDA Derneği Trabzon’da ihtiyaç duyulan her yerde!

“MUHSİN YAZICIOĞLU’NUN ADINA KURULMUŞ BİR DERNEKTİR”

ANDA’nın Muhsin Yazıcıoğlu’nun kendi projesi olduğunu belirten Ersoy, “Bu proje Muhsin Yazıcıoğlu’nun genel başkan olduğu zamandaki bir proje idi. Kendisinin vefatı şekli, kaybolma şekli oraya ulaşılamama şeklini göz önünde bulundurularak ve rahmetlinin kendi projesi olduğu için bu projeye başlandı. 2014 de birkaç arkadaşımız tarafından Türkmen dağında karar verilip 2017’de netleştirilmiştir. Muhsin Yazıcıoğlu’nun projesi ve onun adına kurulmuş olan bir arama kurtarma derneğiyiz. Değerlimizdir. Şu andaki faaliyetleri de devletin her birimi görüyor. Yaptığımız çalışmalarla her şeyi gösteriyoruz.“ ifadelerini kullandı.
ANDA’da gönüllü olarak faaliyet sürdüren Beyza Şen ise, “ ANDA, Acil durumlarda ve afet durumlarında faaliyet yürütmekte. İlk yardım faaliyetlerimiz ve insani yardım faaliyetlerimiz bulunmakta. Suriye’de Irak’ta Afganistan’da yurt içi ve yurt dışında faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Aş evlerimiz ve yetimhanelerimiz bulunmakta. Depremde birçok cana elimiz değdi, yakından ilgilendik. Burada olmaktan çok mutluyum.“ dedi.

Kaynak:Haber61 Haber Servisi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler