Anahtar Deliği 19.11.2020

Trabzon kulislerinden yansıyanlar

Anahtar Deliği 19.11.2020

ORHAN FEVZİ GÜMRÜKÇÜOĞLU DÖNEMİNE MÜFETTİŞ

Ne yardan geçmek ne serden..

Derler ya..

İşte o misal bu anlatacaklarımız!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde müthiş bir vurgun yankılandı.

Bu usulsüzlük şu anda tespit edildi!

Konu; 2016 yılında verilen Öğrenci Servis Araçları yani S plaka

Bu S plakalar verilirken, o dönemin belediye yönetiminde yasal olarak zorunlu olan verilmesi gereken harçları almamışlar.

Kayıt dışı para aldıkları bile iddia ediliyor!

O dönem eksi belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu dönemi..

Şu anda bu vurgun nasıl tespit edildi.

Yeni yasal düzenlemede S plakalar J plakaya geçiriliyor.

Tabi bu J plakaya geçişlerde tüm belgeler yeniden kontrol edilirken ortaya çıkıyor.

1112 S plaka var.

Bunların 74 tanesinde usulsüzlük olduğu ortaya çıkıyor. Bu şu demek en az 1,5 milyon liradan fazla bir para…

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'nda tespit edilen bu usulsüzlüğe Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu müfettiş istedi.

Başkan Zorluoğlu’na göre usulsüzlük var ise karışan her kimse gereken cezayı alacak.

Şimdi bunu medyada paylaşanlara bakıyoruz, baştan yazdık ya ne yardan geçiyorlar ne serden. Hem Murat Zorluoğlu’na şirin gözükerek konuyu ele alıyorlar, hem de Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ismini yazmadan bir kaç memur diyerek geçiştirmeye kalkıyorlar.

Olay Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu döneminde olduğu buna onun ne cevap vereceği tarafına hiç bakmıyorlar.

Neyse biz konuyu başlı başına ele alalım!

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu o dönem başkandı.

Müfettişler onu dinleyecek mi?

Onu soruşturmaya dahil edecekler mi?

Göreceğiz bakalım ne olacak?

Konuyla alakalı soruşturma bitince büyükşehir bir bilgilendirme yapması gerekir.

Eğer suçlu varsa suçlular varsa o dönem kimler belediyeyi yönetiyorsa, hesap verip vermedikleri konusunda açık açık yayınlamaları gerekir.
 

ÖMER HACISALİHOĞLU O İSME BAKIN NASIL GÖNDERME YAPTI

Alaattin Çakıcı’nın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik paylaşımların ardından CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, tepki gösterdi.

Ömer Hacısalihoğlu şunları kaydetti;

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan ölüm tehdidi ve çirkin hakaretler karşısında örgütlerimiz, seçmenimiz ve tüm milletimizle birlikte sıkı bir yumruk olduk. Bu tehdit ve seviyesiz hakaret öncelikle demokrasimize ve aslında, demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan tüm siyasi partilere, kamu düzenine, milletimizin ahlaki değerlerine ve elbette ki tüm milletimize yapılmıştır. İlk kez yeraltı suç örgütleri siyaset alanına çıkıp müdahale etme cesaretini Cumhur İttifakı döneminde gösterebilmiştir. Bu duruma yol açanlar 18 yıldır demokrasiyi, hukuk devletini tüm kurum ve kuralları ile yerle yeksan eden iktidar ve küçük ortağıdır. Elbette ki devlet gücünü göreceli kullanan iktidarın İçişleri Bakanı ile bağımsız ve tarafsız karar verebilme yetisi işlevsiz bırakılmış yargının durumudur. Kuvayı Milliye ruhuyla kurulmuş ve 2. yüzyılına girecek CHP’yi aklı başında hiç kimse tehdit edemez.98 yıldır bu devlete, bu millete hizmet veren CHP ve aziz milletimiz bu gölgelere haddini bildirecek kudret ve kabiliyettedir. 2. Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’ni açıklayan CHP "yeraltı suç örgütleri ile mücadelenin ödün verilmeksizin sürdürülmesinin" gereğine işaret etmişti. Bu açıklamanın ardından yaşanan bu durum CHP’den rahatsız olanları açıkça göstermiştir. CHP ve milletimiz bu suç karşısında, öncelikle bu ortamı yaratan iktidarın tutumunu dikkatle izlemektedir. CHP bu ülkeyi herkes için yaşanabilir bir hale getirmeye kararlıdır.”

HOCA NE GEREK VAR KTÜ’YÜ TARTIŞTIRIYORSUN!

Trabzon'da yıllar sonra bulunup doğaya salınan nesli tehlike altındaki yakalı toy kuşunun gizemli ölümü beraberinde avcılık tartışmaları. Başlatırken bir anda tartışmalar KTÜ merkezinde olmaya başladı.

Bunun sebebi ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Yaban Hayatı Yönetimi bölümünden Prof. Dr. Şağdan Başkaya’nın sosyal medya paylaşımları oldu.

Avcılıkla alakalı savunma yaparken şöyle bir yorum yaptı;

““Karabağ, baston ile değil silah ile alındı. Oyuna gelmeyelim. Avı yasaklamak, Türkü silahsızlandırıp, Lgbtxyz, Sanal Robot yapma politikasıdır. Avcılık bir yaşam biçimidir. Herkes evden işe, oradan sosyal medyada sözde doğa sever olmaya yönlendiriliyor. Silahlı Türkün düşmanı bir üst akıl grubu, işi hemen kasıtlı bir şekilde avcılara mal etti, kimileri de avcılara hakareti marifet saydı. Avcılık tanzimattan beri bizde horlandı, batıda yeşertildi. Hiçbir tür, avcılar tarafından yok edilmedi. Av hasattır. 500 kuş türünden 20 kadarı av türüdür ve nesilleri devam ediyor”

İşte bu yorum sonrası inanılmaz tepki aldı.

Haliyle KTÜ’de hoca olması, KTÜ’yü tartışmanın tam göbeğine oturttu.

Hatta bazı kullanıcılar “KTÜ’de öğrenci olanlar dikkat etsin” yazmaya yorum yapmaya başlaması üzerine konu KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı’nın odasında yankılandı.

Rektör yardımcılarının bazıları,” Bir hoca böyle sosyal medyada yorum yapmamalı” diyerek Şağdan Başkaya’yı eleştirdiler.

Bunun üzerine Rektör Çuvalcı konunun incelenmesi ve rapor hazırlanması için talimat verdi.

Bu rapora göre Başkaya’ya uyarı verilecek.
 

TRABZONSPOR'DA DEĞİŞİMLER YAŞANIR MI?

Evet yaşanır.

Bu sorunun cevabının net bir şekilde ilk idmanda gördük.

Başkan Ahmet Ağaoğlu öyle her estiğinde idmana giremez!

Her estiğinde eşofmanlarını çekip kramponlarını giyip sahaya giremeyecek.

Bunlar yönetim içinde de rahatsızlık veriyordu.

Başkan fazla takımla iç içe olmamalı, futbolcularla yüz göz olmamalı deniyordu.

İşin ilginç tarafı, hatırlıyor musunuz Abdulkadir Ömür’e ayakkabılarını vermek istediği bir an vardı.

İşte o anı can caflandırıp anlatanlar, o anı “oo başkana bak ayakkabılarını futbolcuya veriyor, ne kadar araları sıkı” falan diye yorumlar yazanlar, şimdi “Başkan Abdullah Avcı’nın gelmesiyle kendini toparlar. Artık mecburen toparlayacak” yorumları yapmaya başladılar.

Şimdi neyse o ne dedi bu ne dediyi bırakalım ama şu bir gerçek, profesyonellikte başkanın görevi yöneticilerin görevi bellidir.

Futbolcu ile teknik direktör görüşür.

Abdullah Avcı zaten kurallarını başkana net şekilde söyledi.

Ne yaptığını biliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber