Anahtar Deliği 10.06.2019

Trabzon kulislerinden yansıyanlar...

Anahtar Deliği 10.06.2019

BAYRAMDA TRABZON’DA NELER OLDU? GÜNDEME HANGİ KONULAR DAMGA VURDU

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Havalimanı VİP’in önünde geçerken CHPli biri tarafından ’Akıllı ol’ diye tehdit edildi. Soylu buna karşı, sağ duyulu yaklaşıp korumasını tuttu! “Artistlik yapma” dedi ve aracına bindi. Memleketi Trabzon’da büyük ilgi ve sevgiyle karşılandı. Meydan parkında bayramlaşmaya katıldı. Valilik adam hakkında soruşturma başlattı. 
- İstanbul BB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, memleketi Trabzon’da bayramlaşma töreni düzenledi. Önce baba ocağı Akçaabat’taki evine gitti. Sonra meydanda büyük bir kalabalığa seslendi. Bayramlaşma mitinge döndü. Ordu ve Giresun da da aynı şekilde karşılandı. 
- Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, memleketi Trabzon’a geldi. Trabzonspor’un bayramlaşma törenine katıldı. TS forması giyip, “2010-2011 sezonu şampiyona Trabzonspor’dur” dedi. Fenerbahçe açıklama yaptı. Trabzonspor buna okkalı bir cevap verdi. Tartışması halen sürüyor. Bayram bitti kavgası bitmedi.
- Ekrem İmamoğlu Trabzonspor Kulübü’ne bayramın ikinci günü gitmek istedi. Bayramlaşma olacak diye.. Lakin Trabzonspor ‘Ünal Karaman imza töreni var. Bayramlaşma üçüncü gün yapılacak’ kararı alındı. Trabzonspor’un bu kararı, ‘İmamoğlu’na karşı’ diye tartışma çıktı. Üçüncü gün Ünal Karaman imza attı. Bakanlar Berat Albayrak ve Cahit Turhan, kulübü ziyaret etti. İmza sonrası Başkan Ahmet Ağaoğlu ve Teknik Direktör Ünal Karaman ile kıymalı pide yedi. 
- Uzunsokak’ta yabancı uyruklu bir kişi bir kızı taciz ediyor diye linç edilmek istendi. İfadesinde, “Ben taciz etmek istemedim” dedi. Dayak görüntüleri her yerde çıktı. Yalnız kamera kayıtları incelendiğinde taciz görüntüsü yoktu. Polise inkar eden ve “Ben kızı tanımıyorum” diyen zanlıya, “Neden kızın peşine döndün?” diyerek sorulduğunda, “Parfüm alacaktım” dediği öğrenildi. Soruşturma sürüyor.     
- AK Parti Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu köyünde feci bir kaza geçirdi. Çay hasadında mahsul taşımak için yapılan teleferiğin çelik halatları arasında kalan sol elinin yüzük parmağının yarısı koptu. Arkadaşları başkana geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
- Bayram tatilinde memleketi Akçaabat’a gelen Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’nu arkadaşları yalnız bırakmadı. Bakan Cahit Turhan ile birlikte yayla ziyareti yaptı. Bu arada yine kentin trafik sorunuyla alakalı yapılması gerekenleri madde madde Bakan Cahit Turhan’a brifing vermeyi de unutmadı. 
- Trabzon Barosu eski Başkanı Orhan Öngöz, FETÖ tutuklusu olarak cezaevindeydi. Bayramda cezaevinden çıktığı görüldü. Sosyal medya hesabından, “Hiç bir mesaj kaygısı yoktur... Rize Çiftekavak kaktüs seralarına uğradığımızı gösterir.” Mesajıyla ‘kaktüs’ çiçekleri paylaştı. Arkadaşları fotoğrafın altına, “Geçmiş olsun” ifadeleriyle mesajlar gönderdiler. 
- Sümela Manastırı, Uzungöl, Sera Gölü, Balıklı Göl, Atatürk Köşkü, Hıdırnebi yaylası, Çal Mağarası’na bu bayram ziyaretçi akını oldu. Rekor turist geldi. Sümela Manastırı’nın hemen altına otopark yapılması ve manastıra ring seferleri düzenlenmesi kararı alındı. Bu yaz karar uygunlanmayacak. 

GÜLCEMAL İPTAL EDİLECEK Mİ?

Trabzon’un Beşirli sahili boyunca, Akyazı ve Ganita arasındaki deniz dolgusuyla alakalı bazı iddialar vardı. İptal edileceği felan.. Hani bu dolgu yapılacak ve üzerine çeşitli sosyal alanlar yapılacak denen kısımlar işte.. O dolgunun yani buraya GÜlcemal deniyor, bu projenin iptal edileceği ifade ediliyordu. Yani bunlar şehir efsanesi olarak kulaktan kucağa yayılırken bu işe son noktayı TrabzonBüyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu koydu. Bu proje sonuçta Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu döneminde başladı. Hani Zorluoğlu bu projeyi ondan istemeye bilir deniyordu. Bu söylemler bir araya gelince iptal edileceği konusu dahada alevlendi ama dediğimiz gibi Zorluoğlu noktayı koydu; “Proje devam edecek. İptal yok. 3 etabı da tamamlayacağız. Revizeler olacak” 
Revize konusunda demekki çalışmalar var..
Üstüne yapılacak plajlar, balık tutma alanlar, spor sahaları, yeşillendirilen yürüyüş alanları, kısacası herseyini Trabzon kentine sorup yapılırsa iyi olur. 
Trabzon kentinin deniz kıyısından uzaklaştırılması gibi toplumsal sorunları göz önüne alınarak bişeyler yapılırsa daha yerinde olur!
Bir de kentin turizm kenti olma yolunda ilerlediği ve bu nedenle bazı şeyler düşünülmesi gerektiği gibi..
Rusya’yı buraya çekecek, Avrupa’yı dünyanın ilgisini çekecek şeyler yapılmalı..
Hayvanat bahçesinden tutunda dev çocuk parklarına kadar…

ANKARA-GÜMÜŞHANE HATTINCA BİR CANLI!

Gümüşhane’de birşeyler söylendiğinde eleştirenler şöyle der; “Ankara Gümüşhane arasında bir canlı yok ki söylesin şunları”
Özellikle iktidar karşıtları bunu der.
Şimdi Mustafa Canlı tekrar görevde.
Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş, eski MHPli dostu İYİ Parti’de Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı’yı başkente çağırdı. 
“Sana ihtiyacım var” dedi.
Şu tartışmalara konu olan, hani “Mansur göreve gelirse içini PKKlı dolduracak” denilen Ankara Belediyesi’nin insan kaynaklarından sorumlu en büyük şirketi BELKA A.Ş’nin yönetim kurulu üyeliğine Mustafa Canlı’yı önerdi.
Eski başkan ve vekil olan, son olarak İYİ Parti Gümüşhane Belediye Başkan adayı Canlı’nın başkentte evi kiradaydı.
Kiracısı geçtiğimiz aylarda evi boşaltmıştı.
Şimdi evine tekrar yerleşecek.
Ayda 3-4 defa Ankara’da olacak.
Gümüşhaneli hemşerilerini davet edecek.
Gümüşhaneliler yakında Canlı yoluna çıkacak.

RİZE’DE TARTIŞMASI HİÇ BİTMEYEN O KONU NE?

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, bayramda kitlenen Rize trafiğinden isyan edenlerin sesi oldu.
 “Meydan Parkının altında yapılan otopark ve civarında yapılan uygulama sorunu çok fazla çözeceğini zannetmiyorum. Ama biraz rahatlatabilir. Sorunu nihai anlamda çözemeyecektir. Ayrıca sorun araçların park etmesi değil, araçların girip çıkması ve süreklilik olması. Bu manada bazı alanların araç trafiğine kapatılması gerekiyor ve yayalaştırılması gerekiyor. Öncelikli çözümü budur.” diyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. 
Rize’de mutlaka ama mutlaka çift yönlü gidiş gelişi olan bazı noktalar tek yöne çevrilmeli. Trabzon bu konuda örnek olabilir Rize’ye.. Şimdi bu tartışılıyor.

MUTLULUĞUN ‘HANEDAN’I OLDU

Akçaabat’ın girişimcilerinden.
İlçenin sevilen esnaflarından..
Aynı zamanda davulu,zurnayı, kemençeyi dillendirmesiyle de meşhur..
Hemde sosyal medyadaki videolarıyla konuşuluyor.
Ya hep yetenek..
Renkli bir sima..
Akçaabat dediğinizde akla gelir.
Tabiki Cantekin Öztürk.
Şimdi sıkı durun.
Evliliğe ilk adımı attı.
Güzeller güzeli Lale Hanedan ile nişan yaptı.
Arkadaşları mutlu çifti yalnız bırakmadılar.
Valla gördüğümüz kadarıyla düğünden öteye geçti.
O nasıl etkinlikler öyle..
Valla Cantekin kardeşimize de bu yakışır.
Cantekin’e mutluluklar.
Renkli kişiliğine bir yenisini daha ekledi. 
Lale kardeşimiz sayesinde mutluluğun ‘Hanedan’ı oldu’
Bu nişanı şöyle özetledi; 
“Bu fragmandı 29 Ağustos’ta Remzi Düğün Salonu’nda buluşalım”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber