Anahtar Deliği 10.02.2019

Trabzon Kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 10.02.2019

TRABZON’UN YÖNETİLMEDİĞİNİ DÜN YİNE GÖRDÜK!

Trabzon’un Yenicuma Mahallesi’nde Kanuni Bulvarı kapsamında evler yıkılıyor. Enkazları orada. Yerel seçimlere bir buçuk ay kala başlayan bu yıkımlardan geriye kalanlar halen oradan alınmadı. Vatandaşı çılgına çeviren bu sorunlar yaşanırken, dün bir bina daha yıkıldı. Boztepe yolu trafiğe kapatıldı. Yenicuma Gözaçan Cami’nin hemen karşısındaki bina yıkımının Kanuni Bulvarı projesi için yıkıldığını yıkımı da karayolları ekiplerinin yaptığı bilgisini aldık önce.. Sonra da buranın özel bir mülkiyet olduğu ve bu nedenle yıkımın bina sahipleri tarafından yapıldığı belirtildi. Her ne olursa olsun!

Şu bir gerçek; gördüğümüz eksikler vahim!

Birincisi bir tane ambulans yok!

İkincisi yıkım yapılan binanın hemen yanındaki bina boşaltılmamış, pencereden yıkımı izleyen bir kadın vardı.

Ya yıkım sırasında araç kayıp yan binaya vursa!

Kepçesi vursa!

Yıkılırken o sarsıntı yan binaya zarar verse!

Üçüncüsü buranın yıkılacağı bir gün önceden bildirilir, trafik kesilmeden vatandaşa alternatif yolları işaret eden levhalar koyulur! Dün insanların neler çektiğine şahit olduk üzüldük.

Yine gördükki Trabzon yönetilmiyor!
 

KESİN KESİN! ŞEHRİN ÖNCELİKLERİ NE ONU SÖYLEYİN!

Haber61 TV ekranlarında bir dönem damga vuran, tarihçi Ömer Şen ile sık sık yayın kurulumuz bir araya geliriz. Trabzon tarihiyle alakalı bazı şeyleri konuşur, yorumlarız. Hatta Ömer Şen’e, “Keşke Trabzon’u yönetenlere Trabzon tarihi dersi versenizde nasıl bir şehir yönetildiğini, geçmişte neler yapıldığını bilseler. Böylece ders alsalar!” deriz.

Bu nedenle kendisine bir soru sorduk.

“Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluş sonrası ülkeyi yeniden dolaşırken, Trabzon’a da geldi. Burada Trabzon yerel yöneticilerine şehirle alakalı bir talimat verdi mi?”

Sorumuz buydu..

Bu soruya Ömer Şen, “Evet verdi. Hemde onları azarladı!”

Ömer Şen’in bu cevabı sorumuzun cevabını daha fazla merak etmemizi sağladı.

Hemen, “Neden peki?” diye soruyla devam ettik.

Ömer Şen şunları söyledi;

“Gazi Mustafa Kemal, Trabzon’un belediye başkanı, Valisi ve diğer idari amirleriyle oturduğunda, onlara şehri sordu. Kimisi Tren yolundan bahsetti, kimisi büyük fikirler ortaya attı.

Gazi’nin gözüne girmeye çalışıyorlardı belliki..

Ama öyle olmadı!

Buna sinirlenen Gazi, “Kesin kesin. Bana şehrin önceliklerini söyleyin. Su, kanalizasyon, yoldan bahsedin. Şehrin öncelikli yapılması gereken eksiklerini söyleyin. “ diyerek hepsini önce bir temiz azarladı.

Buyrun!

Yerel yönetime talip olan belediye başkan adaylarına güzel bir tarihi ders.
 

KENDİ İSİMLERİNİ DAYATAN İL YÖNETİCİLERİ!

Cumhur ittifakında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç.

Millet ittifakında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Atakan Aksoy, Ortahisar Belediye Başkan adayı Salih Akyüz.

Cumhur ittifakının AK Parti-MHP meclis üyeliği adaylığı belirleme çalışmalarında ciddi hesaplamalar yapılıyor. Bu hesaplamalar yapılırken AK Parti kanadından bilerek istenerek sızdırma gerçekleştirildi. İl yönetiminin içindeki bazı isimler, bunu böyle istediler. Böylecede Murat Zorloğlu’na baskı kurarak kendi isimlerini dayatıyorlar. Bu oyunu yer mi? Yemez mi? Yakında görürüz. Bu arada MHP ilk 5 meclis üyeliği adaylığı istiyor. AK Parti ise buna karşın bir tane vermeyi teklif ediyor. Ufk bir sürtüşme var!

Millet ittifakı yani İYİ Parti ve CHP arasında özellikle Ortahisar ilçesinde ciddi bir kriz var. Önce CHP’den İYİ Parti, 2-5-8 istedi!

Ardından 2-3-8 ve 10’dan sonra 5 kişi daha!

Bugün yarın kriz çözülür ama buna belediye başkan adayları ne yapacak bakalım.
 

AK PARTİLİ YÖNETİCİ ÇOK DERTLİYDİ 4 BARDAK ÇAYI ZOR İÇTİ

AK Partili bir yönetici Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Karayolları yetkililerine büyük sitemler etti. İsmini vermek istemeyen bu yönetici şunu diyor; “Onlar yüzünden sokağa çıktığımızda büyük tepki alıyoruz. Yarım bırakılan Çukurçayır yolu, Kanuni Projesi, Kaşüstündeki alt geçit, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Millet parkı diye söz verdiği Avni Aker’in yıkılan yeri… İşte bunlar yüzünden.. Hiç olmazsa yıktığınız yeri temizleyin, düzenleyin. İnsanlar burayı görüyorlar. Bir sürü şikayet alıyoruz. Sokakta seçmen bize neler diyor. Çömlekçi’de vatandaşın arazisinin TOKİ’deki hisselerinin katakulliyle alınıp ev sahibi olan büyükşehir çalışanlarından, ve bonların birilerine peşkeş çektiği evlerden bahsediliyor cevap veremiyoruz. Bilmem ne belediyenin imarın başındaki adamın 700 bin liralıka arabasını söylüyorlar! Yazık. Cevap veremiyoruz cevap.”

AK Partili yönetici o kadar dolduki; 4 bardak çayı 1 saatte zor içti. İçemedi! Soğuttu geri gönderdi. Bizim o kadar vaktimiz yoktu. Bu nedenle yanından ayrıldık. İddialarına sonra devam edecekmiş.
 

HER SIKIŞTIĞINIZDA SÜLEYMAN SOYLU MU SİZİ KURTARACAK !

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu’nun sahada olduğunu biliyorsunuz. Ciddi bir çalışma içersinde. Bazı bazı fotoğraflarda yansıyor gündeme. AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Muhammet Balta, Salih Cora ve Muhammet Balta sahaya indiler.

Muhammet Balta ve Salih Cora, kentin batı tarafına ağırlık verecekler. Özellikle tepkili yerlerde seçim çalışması yaparak buraları dinleyecekler. Gerekli noktalara temas edecekler. Adnan Günnar, Of ve Akçaabat, diğer ilçelerdede Bahar Ayvazoğlu olacak. Bahar Ayvazoğlu, ‘hala kendini kadın kolları başkanı sanıyor’ diye eleştiriler geliyor ama bu da çok ağır eleştiri diyerek geçiştirdik! Daha bir sürü şey var da biz bu konulara ‘bir görelim, bakalım sonra tespitlerimizi yazarız’ diyerek es geçiyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Çarşıbaşı’ndan çıkan krize İçişleri Bakanı Süleyman Soylu el atmıştı. AK Parti yüzde 65 aldığı Çarşıbaşı’nı ittifak nedeniyle MHP’ye vermişti.

Kriz burdan çıktı.

MHP’nin adayı da ilçede çok sevilmeyen, istenmeyen biri olarak çıkınca kıyamet kopmuş, AK Parti’nin mevcut adayı Coşkun Yılmaz aday olacağını açıklamıştı. Ama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Coşkun Yılmaz’ı ve İlçe Başkanı Hakan Kocaman’ı yanına istedi.

Ardından Coşkun Yılmaz adaylıktan çekildi.

Siyasi kulislere bu, “Trabzon’un vekilleri yok mu? Coşkun Yılmaz’ı il başkanı Trabzon milletvekilleri neden ikna edemedi? Her sıkıştıklarında Süleyman Soylu mu el atacak?” Diye yorumlar yapıldı.
 

YANİ DEMEMİZ O Kİ; BÜROKRATLIĞINI YAKTI

Önce AK Parti’den Sürmene Belediye Başkan adayı oldu.

Sonra aday gösterilmeyince Büyük Birlik Partisi’nden Sürmene Belediye Başkan adayı oldu.

Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğünden istifa eden Orhan Kahveci’den bahsediyoruz. AK Parti Trabzon İl Yönetimi çileden çıktı. Çünkü Kahveci’ye, “Eğer aday gösterilmezsen başka partiden aday olur musun?” diye soruldu. Buna kendisi,”Hayır” yanıtını verdi. Hatta demişki komisyon görüşmelerinde, “AK Parti benim kutsal davam. Ondan asla ayrılmayı düşünmem”

İşte bu noktadan sonra BBP’den aday olunca il yönetimi çıldırdı!

İçerlendi!

Sinirlendi!

Öfkelendi!

Yani dememiz o ki; Orhan Kahveci bürokratlığını yaktı..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber