Anahtar Deliği 09.01.2021

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 09.01.2021

AK PARTİ’DE İL BAŞKAN ADAYLARININ TARZLARI VE HAMLELERİ DİKKAT ÇEKTİ 

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı için yapılan temayül sonrası kulisler epey hareketlendi. AK Parti’deki kulislerine hareketlenmesinin adayların etkisi oldukça fazla. 

Herkes kendine tarz belirledi. 

AK Parti İl Başkan adaylarından Selahattin Çebi Ortahisar Başkan Yardımcısı olduğu halde başkan adayıyıyım diyerek ortaya çıktı.

Buna karşı Mehmet Karaoğlu adayım demedi. İl Başkanlığına aday olduğu zaten belli ama il başkan adayıyıyım diyerek resmi bir açıklama yapmaması dikkat çekti.

Yani adaylar kendilerine göre bir strateji belirlediler.

Bazıları dışarda durup, adayım demedi ama parti koordinatörleri çağırdığında görüşmelere katıldılar.

Tıpkı farklı strateji belirleyen ama aynı kulvarda olan Uğur Aydın ile Hasan Dilekoğlu örneğinde olduğu gibi. Hasan Dilekoğlu da il yöneticisi ama adaylığını resmi bir dille duyurmadı. Lakin buna karşın Uğur Aydın da Dilekoğlu gibi il yöneticisi ama o bir adım öne çıkıp ‘adayım’ diyerek resmi bir dille kendini gösterdi.

Kulislerde bu hamleler stratejik hamleler olarak değerlendirildi. 

Hakan Terzioğlu aylar öncesinden Haydar Revi yoksa adayım diyordu.

İlçe başkanlarının vereceği karar ne olur? Burası çok önemli. 
Çünkü delegasyonu etkilerler. Meclis üyelerinin duruşu ne olur?
 Temayül dendiği kadar il başkanlığını belirlemede etkili olur mu? Bu soru da önemli. Şimdiye kadar çok etkili olmadığı gözler önüne serildi.

Öte yandan Ortahisar’da 3 dönem görev alan Cevat Kara, kendisini avantajlı görüyor. 

Ergin Aydın, Asım Aykan, Ömer Topaloğlu ve  Zeki Kavanoz isimleri, aday olmasa da konuşulan partinin ağır topları olarak görülüyor.
 

8 ARAÇLA 20 PERSONEL ÇIKACAK BÜYÜK YANGINI ÖNLEDİ

Anız yangınlarından dün bahsetmiştik. 
Bunlardan bir tanesi yine bir mahalleye yakın bir yerde çıktı.
Vakfıkebir Çamlık Mahallesi’nde yangın söndürüldü, soğutma çalışması başarıyla yapıldı. 
Yangına  Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığından 8 araç 20 personel katıldı
Anız yangınlarına aman dikkat edelim. “Başı boş arazinde bir şey olmaz şurayı temizleyip yakalım” diyerek tehlike saçmayalım.
Bu arada mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları sadece yangınları tetiklemedi bir de susuzluğu tetikliyor.
Dün Haber61 objektifleri Galyan Atasu Barajı’nı fotoğrafladı.
Barajda suyun çekildiği görüldü. Sizde 20 biz diyelim 30 metre kadar kuruduğunu gözlemledik ve fotoğrafladık.
Daha önce belirtmiştik hatırlatalım susuzluğu gidermek için Trabzon’da 12 gölet yapılacak. Projeler DSİ tarafından hazırlanıyor.
 

DAR SOKAKLARINDA YİNE ORTAYA ÇIKTI AMA NEREDE ŞİMDİ BAKIN BİZ NE ANLADIK

Ünal Karaman krizi sonrası Turkuaz Medya asla Vira grubunun marşı dar sokaklarındayı paylaşmıyordu. Onlarla alakalı asla birşey yazmıyordu. 
Dün dikkatimizi çekti. 
Sabah Spor sayfası sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. 
Bu paylaşımda Dar sokaklarında marşı vardı. Acaba şu sıra böyle bir şey nasıl neden yaptılar? Neyse irdeleyeceğiz bu basit bir mevzu değil perde arkasında bir hamleyi işaret ediyor. Şimdilik böyle dursun! 
Bu arada Trabzonspor Kulübü Yönetimi sahada iyi skorlar alsa da yönetim içerisinde fikir uyuşmazlıkları var. Şimdilik ama herkes takım için takımın kenetlenmesi için baltalarını kuma gömdüler. 
Bu kesin ve net belli ediyor kongre günü tarihi yaklaştıkça o baltalar gün yüzüne çıkacaktır.


BERAT ALBAYRAK’IN NERDE DURDUĞU VE NERDE OLDUĞU HADİ BUYUR BİR TARTIŞMA DAHA 

Trabzonspor’da kongre olsa acaba kimler nasıl güç kazanıp masaya yumruğunu vurur. Kulislerde bu konuşulanlar arasında. Önceki dönemde Berat Albayrak dengesi vardı. O bir güçtü. Şu anda acaba hala öylemi şimdi bu konuşmalar tartışmalar ve polemikler ortaya çıkıyor. Yönetimde Serhat Albayrak ve Berat Albayrak’ı yanında görenler şimdi acaba görüyorlar mı? Bundan sonra görecekler mi? Bir acaba daha diyelim.. Acaba Albayrak kardeşlerin destek olması artı mı eksi mi sağlar? Evet Trabzonspor bir dirilme sürecine girdi bunlardan bahsetmek kafa karıştırmak doğru değil lakin cidden her perde arkası sohbette bunlar konuşuluyor. Skor futbol transfer dışında bu konular gündeme geliyor. Bundan sonra daha ateşli bir yönetim kavgası göreceği eskisi gibi olmayacak söyleyelim. O kolay Trabzon diyenler çok kolay olmadığını oturdukları sustukları yerlerde anlayacaklar! Neyse diğer taraftan Berat Albayrak ile alakalı yeni bir iddia daha var.
Fatih Altaylı’ya göre;
Berat Albayrak Katar’da 1 hafta kaldı.  Sonra İstanbul’da ofis olarak kullanacağı yalı aramaya başladı. 
Yeni işi büyük ve çok uluslu şirketlere danışmanlık yapmak!
İşte bu iddia da henüz ne yalanlandı ne doğrulandı!

SELAHATTİN ÇEBİ TARTIŞMASINA GİRİŞ YAPARKEN VİCDANLI OLMAK LAZIM

Selahattin Çebi’ye haksızlık ediliyor. AK Parti Trabzon İl Başkanlığı için aday olan Çebi’nin Ortahisar Başkan Yardımcılığından istifa etmesi bekleniyor. Neden etsin?
Daha önce örnekleri var. Başarılı bir şekilde hizmet veren Çebi’yi Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile meclis üyeleri destekliyor. Ortahisar Meclis üyelerinin tamamına yakını ona oy verdi. Selahattin Çebi’nin sadece bir kişini adayı olduğu başkan Genç’e yakın olduğu söylemleri ortaya atılarak yıpratılmak isteniyor lakin bu tutmaz. Çebi AK Parti’nin vazgeçilmezlerinden biridir. AK Parti’nin kurulduğu günden bugüne her kademesinde yer almış bir isim. Meclis üyeliği dahil bir çok görevde bulunmuş ve bulunduğu görevleri layıkıyla yerine getirmiştir. Bu noktada Çebi’ye atılan bir çok şey tutmaz. Güneş Balçıkla sıvanmaz..

Ayrıca Büyükşehir belediye Meclis üyeleri, belediye başkanları ve ilçe başkanlarından da büyük destek aldı eski il başkanlarından da...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber