Anahtar Deliği 03.04.2021

Trabzon kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 03.04.2021

CHP’li belediye başkanından AK Partili vekile ziyaret

Beşikdüzü’nün CHP’li Belediye Başkanı Ramis Uzun bu sıralar Ankara’da yoğun bir mesaide. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bulunduğu bir organizasyona katılan Uzun, CHP Milletvekili Ahmet Kaya ile de görüştü.

Başkan Uzun’un sürpriz bir ziyareti de oldu. AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’yı da ziyaret etti ve hatıra fotoğrafı da çektirdi. Beşikdüzü ile alakalı derin bir sohbetin yapıldığı görüşme sonrası Uzun “Trabzon Milletvekilimiz ve Çevre Komisyon Başkanımız Sn. Muhammet BALTA'yı TBMM'de ziyaret ettim. İlçemiz ve bölgemiz ile ilgili istişarelerde bulunduk. Kendilerine teşekkür ederim.” Diyerek o anları paylaştı.

**

CHP’den fikrini söyle açıklaması: Oraya da yazarız ama…

Trabzon Büyükşehir belediyesi “Fikrini söyle şehrine yön ver” kampanyası başlattı. Bu kampanya sonrası CHP Ortahisar ilçe başkanı Fatih Suat Oyman yeni yapılan otogarın yeri ile alakalı fikrini söyledi. Defalarca söyledik diyen Oyman “Fikrimizi şimdiden söyleyelim, oraya da yazarız” ifadelerini kullandı.

Oyman paylaşımında “Şehrimizi yanlış yönden çıkarıp yön vermek istiyoruz, anket çalışması haftaya başlayacak ancak biz şimdiden fikrimizi söyleyelim;

İhaleden bu yana karşınıza çıkan durumlar size birer işaret... Önceden de söylemiştik; Dere yatağına Terminal yapmayın, şehrin ilgili tüm dinamikleriyle birlikte yeni bir yer seçelim. Ankete de geliriz” ifadelerini kullandı.

**

Bahar Ayvazoğlu’nun üniversite yılları

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu üniversite yıllarına ait bir dizi fotoğraf paylaştı.” Zaman akıp geçiyor. Aynı yerdeyim ama aynı değilim.” Notuyla paylaştığı fotoğrafta 2000 yılında KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü’nden ‘Matematiksel İktisatçı’ unvanı ile mezun olan Ayvazoğlu’nun o döneme ait olduğunu düşündüğümüz fotoğrafları sosyal medyada beğeni topladı.

Okul arkadaşlarıyla beraber olduğu fotoğraflardan oluşan paylaşımda Ayvazoğlu elinde kitapları ile de görülüyor.

**

Beşikdüzü Belediyesi’nden iddialara cevap

Beşikdüzü Belediyesinin MHP’li meclis üyesi Önder Öztürk, CHP’li Belediye Başkanı Ramis Uzun’un İhale’ye fesat karıştırmaktan 15 ay ceza aldığını söylemiş ve eleşetirilerde bulunmuştu.

Öztürk’ün iddialarına Beşikdüzü Belediyesi'nden Ramis Uzun imzalı açıklama geldi. Verilen cezanın önceki döneme ait olduğunu belirten Uzun, cezanın ertelendiğini ve cezaya itiraz edildiğini belirtti.

Beşkdüzü Belediyesi’nden yapılan açıklama şu şekilde:

Şahsım hakkında son günlerde Sosyal Medyada ve bir takım basın organlarında Trabzon 1.Ağır Ceza Mahkemesinin bir kararına atfen asılsız, mesnetsiz ve art niyetli bilgiler paylaşılmaktadır. Bu paylaşımlar kesinlikle gerçekleri yansıtmadığı gibi itibarımı zedelemeye ve yanlış algı yaratmaya yöneliktir.

2011 yılında Belediyemizde yapılan “ Cadde sokak süpürme, temizleme ve çöp toplama hizmet alımı ihalesi “ ile ilgili evraklardaki eksikliğin tarafımızca öğrenilmesi üzerine kamu yararını korumaya yönelik ilkeli yöneticiliğin gereği 03.01.2012 tarihinde Beşikdüzü Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Neticesinde bahsi geçen ceza soruşturması başladı ve sonucunda ihbarda bulunanın şahsım olması bu haliyle de suç kastım olmadığı açıkça ortada iken 29.03.2021 tarihli oturumda hakkımda 10 ay ceza verilerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına oy çokluğu ile ( Mahkeme Başkanının Muhalif kalması ile ) karar verildi. Bu karar kesin karar olmayıp itiraz yoluna gideceğimiz ve atılı suçun unsurları itibarı ile gerçekleşmediğinden ilgili karar kaldırılabileceği gibi kaldırılmaması durumunda ise hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına dair karar verildiğinden kesin hükmün hiç bir sonucunu doğurmayacağı gibi 5 yıllık sürenin geçmesi ile de bütün sonuçları ile ortadan kalkacaktır. Yine haberde bahsedilen diğer suçla bir ilgisi bulunmayıp bu suça ilişkin de hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına dair karar verilmiştir. Paylaşım ve haberlerde belirtildiği gibi 15 aylık bir ceza söz konusu olmadığı gibi savcı tarafından istinaf yoluna gidileceğine ilişkin süre tutum dilekçesi verilmesi, kararın mütalaaya aykırı verilmesi nedeni ile olup işleyişin gereğidir.

Sonuç olarak belirtmek isteriz ki, yapılan bu paylaşımlar karalama ve yanlış algı yaratmaya yönelik olup ayrıca Belediyemizce paylaşımcı hakkında ücretsiz gazete dağıtıldığı ya da personelin paylaşımcı hakkında suç duyurusunda bulunması ile ilgili talimatımın olduğu şeklindeki iddialar da asılsızdır.

Saygılarımla…

**

Alman aşısı Trabzon’a geldi uygulama başladı

Alman aşısı olarak bilinen Biontech aşısı Türkiye’nin ardından Trabzon’a da geldi. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uygulanmaya başlanan gelişme sonrası İl Sağlık Müdürü Hakan Usta hastaneye giderek incelemelerde bulundu.

O anlar müdürlüğün sosyal medya hesaplarından paylaşılarak “İl Sağlık Müdürümüz Dr. Hakan Usta, ilimizde bugün yapılmaya başlanan Biontech aşısının uygulama merkezi olarak belirlenen Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi - Kaşüstü Kampüsünde aşı uygulamalarını yerinde inceledi. Ayrıca, acil serviste artan covid vakalarının yansımaları konusunda değerlendirmelerde bulundu.” Notu düşüldü.

Artık Trabzonlularda Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aşı yaptırdıkları takdirde aşı seçimi yapabilecekler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber