Ali Sürmen: "Tutuklanmak suçlu olduğunu göstermez"

Ali Sürmen Haber61'e konuştu.

Ali Sürmen: "Tutuklanmak suçlu olduğunu göstermez"
Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi konferans salonunda yapılan Trabzon Baro Başkanlığı seçimlerinde Avukat Ali Sürmen Haber61’e önemli açıklamalarda bulundu.

Baro seçimleri ile ilgili konuşan Sümen “Güzel bir hava. Aday arkadaşlarımız yan yana. Bu Trabzon için güzel bir hava. İnşallah sonunda da kazanan Trabzon Barosu olur.” dedi.

ALİ SÜMEN'İN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

KONGRE SONRASI KONUŞACAĞIM

Adaylıkta çekilmesi konusunda konuşan Ali Sürmen, “bununla ilgili daha önce bir açıklama yaptım. Bu neticede bir süreçtir. Beyanat bugün yapılacak seçimde olumlu veya olumsuz etki yaratabilir. O nedenle kongre bittikten sonra bu konudaki görüşlerimi söyleyeceğim” ifadelerini kullandı.

TUTUKLANMAMAK MASUM OLMAK ANLAMINA GELMEZ, TUTUKLANMAKTA SUÇLU OLMAK ANLAMINA GELMEZ

Baro Başkanı Avukat Orhan Öngöz’ün tutuklanması konusunda açıklamalarda bulunan Sürmen, “Zor bir süreç Trabzon Barosu ve meslektaşlarımız için. Ama biz herkesin yargılanabileceği ve herkesin kendini savunabilme hakkı olduğuna inanan bir grubuz. Bizde ilke şudur. Eğer masum bir insan içerde kalacaksa, suçlu bin insan dışarda dursun. Biz böyle bakarız. Yargı görevini yapan hakim-savcılarla avukatlar arasındaki fark budur. Biz deriz ki yargılansın, suçlu olduğu sabit olursa cezaevine girsin. Ceza Muhakemeler Kanununda hükümler biraz acımasız. Bir de hakim savcı bu hükümleri Katalog suç dediğimiz, Ağır cezalık ve terör suçları kapsamında bir görüş dosyada varsa, önce tedbir amaçlı tutuklamayı seçiyorlar. Biz avukatlar olarak ta bunu çok benimsemiyoruz. Çünkü, Tutuklanmamak masum olmak anlamına gelmez, tutuklanmakta suçlu olmak anlamına gelmez.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber