Akçaabat'ta turizm haftası kutlandı

Akçaabat Belediyesi organizesinde Akçaabat’ta Turizm Haftası nedeniyle etkinlik düzenledi.

Akçaabat'ta turizm haftası kutlandı

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası vesilesiyle Akçaabat’ta horon eşliğinde turizm kortej yürüyüşü düzenlendi. Kortej yürüyüşünün ardından Akçaabat Atatürk Parkında Akçaabat Belediyesi halı dokuma kursundaki kursiyerlerin dokuduğu halılardan oluşan sergi açılışı yapıldı.

Akçaabat Kültür Sanat ve Turizm Şehri olarak adını Dünyaya duyurmuştur diyerek düşüncelerini ifade etmeye başlayan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim “ Bizler Akçaabat’ın geleceğini turizmde görüyor ve turizm ana başlığı altında yatırımlarımızı ve faaliyetlerimizi hayata geçiriyoruz. Turizm haftasını idrak ettiğimiz bu günlerde de Akçaabat’ımızın turizm açısından tanınırlığını ön plana çıkarmak şehrimizin turizmine katkıda bulunmak ve turizm başlığı açısından farkındalık yaratmak için İlçemizde coşkulu ve görkemli bir program tertip etmek istedik. Bu vesileyle turizme kazandırdığımız İstiklal Caddesinde Akçaabat horon ekibi eşliğinde halkımızın ve turizm acentelerinin katılımı ile kortej yürüyüşü tertipledik. Ardından Atatürk Parkında bir sergi açılışı yaptık.

Akçaabat'ta turizm haftası kutlandı

Bu sergide sergilenen yöresel halıları yine Belediyemiz ve Halk Eğitim Merkezimiz işbirliğinde açtığımız kurslara katılan kursiyerlerimiz dokudu. Yani el emeği göz nuru tamamen yerli ve milli ürünlerin olduğu sergiyi açmış olduk. Ayrıca burada halılarımızın satışı da yapılabilecek.

Bu vesileyle 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan turizm haftasını tebrik ediyor; turizm sezonunun ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz açısından bereketli geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Akçaabat'ta turizm haftası kutlandı

Program sonunda Akçaabat Belediyesi tarafında katılımcılara ve vatandaşlara yöresel lahana çorbası ikram edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber