Akçaabat'ta Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Akçaabat’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yılı kutlandı.

Akçaabat'ta Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet'in ilanının 100. yıl dönümü kapsamında ilk olarak Akçaabat Kaymakamlığında düzenlenen tebrigat töreninde Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve Cumhuriyet Başsavcısı Havı Şeref Özsöğüt tebrikleri kabul ettiler.

5d941e43-2e79-45f6-be4a-3b1785c57d8c.jpg

Tebrikat töreninin ardından Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Şeref Özsöğüt, Akçaabat İlçe Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Akçaabat İlçe Jandarma Komutanı Barış Kesici, Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer, Akçaabat Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Güngör, AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çavuş, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının daire amirleri, Akçaabat protokolü, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları ve temsilcileri, Muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

12bc47e5-9e17-4c7b-8b9b-46eb188c8b84.jpg

A.Fazıl Ağanoğlu İlkokulu önünden başlayan kortej yürüyüşü Sahil Park Havuzlu Meydana kadar devam etti. Tören alanına ulaşan kortej yerini aldıktan sonra Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim tören geçişine katılanların ve halkın Cumhuriyet Bayramını kutladılar. Ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez yaptı. Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Kurtuluş Savaşımızın eşsiz komutanı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne hizmet etmiş tüm devlet büyüklerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kıymetini biliyoruz. Muasır medeniyet seviyesine ulaşma yolculuğumuz hızla devam ediyor ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiç olmadığı kadar güçlü ve yarınlara emin adımlarla ilerliyor. Cumhuriyeti Gazi Mustafa Kemal Atatürk gençliğe emanet etmiştir. Gençlerimize güveniyoruz ve bizim yaptıklarımızdan daha büyük işler yapabileceklerine de gönülden inanıyoruz. Cumhuriyet’imizin 100. Yılı tüm ülkemize kutlu olsun.”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Akçaabat Anadolu Lisesi Öğrencileri ‘Yüzüncü Yıl Marşı ve Cumhuriyet Yüz Yaşında’ adlı şiirleri okudular.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yıl dönümü okul öğrencileri tarafından hazırlanan çeşitli etkinliklerle devam etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Şeref Özsöğüt tarafından verildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yıldönümü kutlama etkinlikleri program sonunda tüm grupların tören geçişi ile sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber