Akçaabat'ta 23 Nisan coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Akçaabat'ta coşkuyla kutlandı.

Akçaabat'ta 23 Nisan coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Akçaabat’ta da törenlerle kutlandı. Akçaabat’taki törenlerin ilki Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk sunma töreni oldu.

Tören, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Usta’nın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.

Mevlüt Selami Yardım Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mustafa İleli’nin sunuculuğunu yaptığı törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından Mevlüt Selami Yardım Ortaokulu Müzik Öğretmeni Emine Aydın yönetiminde İstiklâl Marşı söylendi ve şanlı bayrağımız aynı okuldan üç öğrenci tarafından göndere çekildi.

Törene Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Şeref Özsöğüt, İlçe Jandarma Komutanı Barış Kesici, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ali Yavuz, siyasi parti temsilcileri, resmi kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Akçaabat'ta 23 Nisan coşkuyla kutlandı

KUTLAMA TÖRENİ AKÇAABAT BELEDİYESİ YAYLACIK FUTBOL SAHASI’NDA

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutlayan Akçaabat’ta renkli etkinlikler düzenlendi, çocuklar bayramlarını doyasıya yaşadılar.

Akçaabat’taki kutlama töreni Akçaabat Belediyesi Yaylacık Futbol Sahası’nda yapıldı. Sunuculuğunu Söğütlü İlkokulu öğrencileri Aysima Zümra Aytaç ve Eymen Yamiç'in üstlendiği tören, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Akçaabat Belediyesi Erkek Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle hareketlenen programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Söğütlü İlkokulu öğrencisi Meryem Azra Coşkun yaptı.

Söğütlü İlkokulu öğrencilerinden Besra Serdar’ın “Bizim Bayramımız” ile aynı okulun 4. sınıf öğrencisi Osman Efe Bektaş’ın “Egemenlik Bayramı” isimli şiirleri seslendirmesiyle devam eden programda, aynı okulun 1. Sınıf öğrencilerinin hazırlamış oldukları müzikli gösteri ayakta alkışlandı.

Programın devamında, Söğütlü İlkokulu Melodika koro ekibi sahne aldı.

2. sınıf öğrencisi Azra Küçük'ün "23 Nisan" adlı şiiri seslendirmesi ve 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin hazırladığı müzikli gösterilerle renklenen etkinlik, büyük bir coşkuyla devam etti.

Törende Söğütlü İlkokulu idarecileri başta olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Usta’nın da katılımıyla birlik ve beraberliği simgeleyen dev Türk Bayrağı açıldı. Bu anlamlı hareket, bayram coşkusunu ve milli birliği pekiştirdiği gibi, törene katılanların gururunu da arttırdı.

Tören, ilkokul ve ortaokullardaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Töreni Kaymakam Yusuf Cankatar, Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Usta, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Barış Kesici, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ali Yavuz ile resmi kurum ve kuruluşların yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar ilgiyle takip etti.

Akçaabat'ta 23 Nisan coşkuyla kutlandı

EKİM: TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN BAĞIMSIZLIK VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİN SEMBOLÜ

Tören sonunda Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, programı hazırlayan Söğütlü İlkokulu öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Ekim, “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu anlamlı gün, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu tüm dünyaya ilan ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolüdür. Bugün, çocuklarımızın sevinci, umudu ve heyecanıyla dolu. Onlar, yarının büyükleri olacak ve ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan gençlerimizdir. Bu bayram vesilesiyle, onların her zaman yanlarında olduğumuzu ve onların mutluluğu, sağlığı ve başarısı için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı bir kez daha vurgulamak isterim. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tüm Akçaabatlı çocuklarımıza ve değerli hemşeh
rilerimize en içten dileklerimle kutlar, sağlık, mutluluk ve başarı dolu nice bayramlara ulaşmayı temenni ederim.” dedi.

23 NİSAN’LA KAZANDILAR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutlayan Akçaabat’ta özellikle ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen çeşitli yarışmalar ve etkinliklerle bayram renklendi.

İlkokul resim, ortaokul resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği 23 Nisan İlçe Kutlama Töreni'nde, Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar ödülleri takdim etti.

İşte dereceye giren öğrenciler:

İlkokul Resim:
1. Şura Yılmaz (Merkez İlkokulu)
2. Berra Güner (Merkez İlkokulu)
3. Ravza Dural (Yaylacık İlkokulu)

Ortaokul Resim:
1. Aslıgül Yılmaz (Kaleönü Murat Köse Ortaokulu)
2. Arafe Demir (Kavaklı Ortaokulu)
3. Nil Bulut (Kavaklı Ortaokulu)

Ortaokul Şiir:
1. Ecrin Şahinkaya (Işıklar Ortaokulu)
2. Betül Yavuz (Şehit Gökhan Uzun İmam Hatip Ortaokulu)
3. Ela Yılmaz (Mersin Şehit Engin Saraç Ortaokulu)

FUTBOLDA DERECE YAPANLARIN ÖDÜLLERİ EKİM’DEN

Ayrıca, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında düzenlenen futbol turnuvasında A ve B gruplarında dereceye giren takımlara ödülleri, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim tarafından verildi.

Kazanan takımlar şunlar:

A Grubu:
Osmanbaba İlkokulu
Çiçeklidüz İlkokulu
Erikli İlkokulu
Mersin Şehit Engin Saraç İlkokulu

B Grubu:
Merkez İlkokulu
Yaylacık İlkokulu
Ağanoğlu İlkokulu
Atatürk İlkokulu

Başkan Ekim, kazanan takımların sevincine ortak olarak onlarla birlikte kupa kaldırdı.

SATRANÇIN KAZANANLARI ÖDÜLLERİNİ BAŞSAVCININ ELİNDEN ALDI

Akçaabat'ta düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleşen satranç turnuvalarında başarılı olan öğrencilere ödülleri takdim edildi.

İşte kazananlar:

Ortaokullar Arası Kızlar Kategorisi:
1. Şevval Zeynep Sarali (Yıldızlı TOKİ Ortaokulu)
2. Derya Birinci (Doğanköy Ortaokulu)
3. Ecrin Hira (Doğanköy Ortaokulu)
4. Efna Gül Atmaca (Doğanköy Ortaokulu)

İlkokullar Arası Satranç Turnuvası:
1. Elif Kevser Çanakpınar (Abdullah Fazıl Ağanoğlu İlkokulu)
2. Merve Şura Bulut (Abdullah Fazıl Ağanoğlu İlkokulu)

Ortaokullar Arası Satranç Turnuvası:
1. Enes Arda Armutçi (Söğütlü Ortaokulu)
2. Fatih Tuğra Çil (Söğütlü Ortaokulu)
3. Erdem Arslan (Şehit Gökhan Uzun Ortaokulu)
4. Hamza Talha Mumcu (Mevlüt Selami Yardım Ortaokulu)

İlkokullar Arası Satranç Turnuvası:
1. Muhammet Ali Çevik (Kavaklı İlkokulu)
2. Ömer Asaf Güner (Kavaklı İlkokulu)
3. Mustafa Enes Küçükbekar (Kavaklı İlkokulu)
4. Yusuf Aras Altun (Abdullah Fazıl Ağanoğlu İlkokulu)

Kazanan öğrencilere ödülleri, Akçaabat Cumhuriyet Başsavcısı Şeref Özsöğüt tarafından takdim edildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreni ilçe protokolü ile kutlama programını hazırlayan Söğütlü İlkokulu İdareci, öğretmen ve öğrencilerinin toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber