Akçaabat'ın kurtluş günü ne zaman? Kurtuluş günü etkinlikleri ne zaman yapılacak?

Akçaabat'ın 106. Kurtuluş Yıldönümü coşkuyla kutlanacak.

Akçaabat'ın kurtluş günü ne zaman? Kurtuluş günü etkinlikleri ne zaman yapılacak?

Trabzon'un tarihi ilçesi Akçaabat, 15-18 Şubat 2024 tarihleri arasında düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümünü çeşitlilik arz eden etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez'in ev sahipliğinde düzenlenecek olan etkinlikler, halkın yoğun katılımına sahne olacak.

Etkinliklerin ilk gününde, 15 Şubat Perşembe günü, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ahmet Köksal tarafından "Bir Aynılık, Bir Yokluk, Bir Ölüm: Doğu Karadeniz'de İşgalin ve Göçün Açılan Yaraları" başlıklı bir konferans verilecek. Konferans, Erol Günaydın Sanat Merkezi'nde saat 10:30'da başlayacak.

16 Şubat Cuma günü ise şehit ve gazilerimiz anısına Akçaabat Sahil Camii'nde Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilecek. Saat 11:30'da başlayacak olan bu manevi programın ardından, aynı günün akşamı yöresel bir gece düzenlenecek. Harmandalı Damat Turaşı, yöresel sanatçıların türküleri, bölge oyunları ve geleneksel damat turaşı, Erol Günaydın Sanat Merkezi'nde saat 19:00'da sergilenecek.

Kutlama programının zirve noktası ise 17 Şubat Cumartesi günü gerçekleşecek. Gün boyunca devam edecek kutlama törenleri, çelenk sunma töreni ile başlayacak ve günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, şiir dinletileri, halkoyunları gösterileri ve ödül töreni ile devam edecek. Etkinlikler Atatürk Parkı'nda saat 10:30'da başlayacak.

Kutlamaların son günü olan 18 Şubat Pazar, çocuklar için özel bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. "Çocuk Tiyatrosu" adı altında düzenlenecek olan tiyatro gösterisi, aileler ve çocuklar için Erol Günaydın Sanat Merkezi'nde saat 13:00'da başlayacak.

kurtulus-gunu-programi.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler