Akçaabat'ın ilçe oluşunun 137. yılı kutlandı

Akçaabat'ın ilçe oluşunun 137. yılı tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Akçaabat'ın ilçe oluşunun 137. yılı kutlandı

Akçaabat’ın ilçe oluşunun 137. Yıl dönümü çelenk sunma töreni ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in girişimleri sonucunda ve İlçe Kaymakamlığı ile yapılan yazışmalarla birlikte 28 Kasım günü Akçaabat’ın ilçe oluşunun kutlanma kararı alınmıştı. Bu karara göre her yıl 28 Kasım, Akçaabat’ın ilçe oluşu ve Akçaabatlılar Günü olarak kutlanacak.

Akçaabat’ın ilçe oluşunun 137. Yıl dönümü, Akçaabat Belediyesince hazırlanan programla Atatürk Parkı’nda kutlandı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Akçaabat Kaymakamlığı ve Akçaabat Belediye Başkanlığı çelenginin Atatürk Anıtına sunulmasıyla devam etti. Çelenk sunma törenine; Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Rüstem Safi, Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer, Akçaabat Protokolü, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Daire Amirleri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Akçaabat'ın ilçe oluşunun 137. yılı kutlandı

Programın açılış konuşmasını Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim yaptı. Başkan Ekim konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Doğu Karadeniz’in incisi, güzel İlçemiz Akçaabat’ımızın İlçe oluşunun 137. Yılı ve Akçaabatlılar Günü vesilesiyle düzenlediğimiz kutlama programına hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bilindiği üzere Akçaabat’ımız hem doğal güzellikleri hem de jeopolitik konumu bakımından geçmiş yıllardan bu yana adından sıkça söz ettirmiş ve kendini sürekli yenileyerek günümüze kadar güzelliklerine güzellik katarak ulaşmıştır. Bizler de Akçaabat Belediyesi olarak kadim şehrimiz Akçaabat’ımızın gelişimine katkı sağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Amacımız, İçinde yaşayanların huzurlu yaşadığı, dışardan bakanların gıpta ettiği, sokaklarıyla, parkıyla, yeşil alanlarıyla, bütün tarihi değerleriyle herkesin gurur duyacağı bir Akçaabat inşa etmektir. “İki günü eşit olan ziyandadır” hadisi şerifi doğrultusunda Akçaabat’ımıza her gün bir önceki günden daha fazla değer katacak hizmetleri hayata geçiriyoruz. Yaşadığımız bu güzel şehrin insanını, coğrafyasını, her gün ayak bastığımız toprağını, toplumsal değerlerini, geleneklerini, beklentilerini, sorunlarını çok iyi biliyoruz. Akçaabat gibi bir şehrin sorumluluğunun ne kadar ağır olduğunun bilinci doğrultusunda Akçaabat’ın tarihinde farkındalık yaratan bir kararı hayata geçirmeyi geçen yıl rabbim bizlere nasip etti. Akçaabat’ımızın ilçe oluş gününü kutlamak için Belediye olarak Kaymakamlığımızla yaptığımız yazışma neticesinde 28 Kasım’da Akçaabat’ın ilçe oluşunun kutlanmasına yönelik kararımızı geçen yıl almıştık. Ayrıca Belediye Meclisimizde aldığımız karar neticesinde 28 Kasım Akçaabatlılar günü olarak ilan edilmişti. Bugün burada, 28 Kasım Akçaabatlılar gününde, 28 Kasım Akçaabat’ımızın ilçe oluşunun 137. Yılını hep birlikte, büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Geçen yıl başlattığımız ve bu yıl da devam ettirdiğimiz, inşallah hep birlikte onlarcasını kutlayacağımız, 28 Kasım Akçaabat’ın İlçe Oluşu Kutlama Etkinliklerini başlatmanın ve bu günün Akçaabatlılar Günü olarak kutlanmaya başlamasına vesile olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Her yıl bir önceki yıldan daha güzel, daha dolu kutlama günleri icra edeceğimizin sözünü buradan vermek istiyorum. Bir Akçaabatlı olarak sizlerle birlikte olmaktan, bu güzel etkinliklerde sizlerle bir arada bulunmaktan memnuniyet duyduğumu belirterek; Kuruluşundan bu yana 137 yıl boyunca Akçaabat’ımızda görev yapan; Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, bütün kamu görevlilerine ve İlçemizin menfaati için uğraş veren herkese şahsım ve ilçem adına şükranlarımı sunuyor, vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum.”

Duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, “Akçaabat, tarihinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış adeta medeniyetler beşiği olmuş bir ilçedir. Doğal güzellikleri ile olduğu kadar tarihi süreci ile de adından söz ettiren güzel ilçemiz Akçaabat, 28 Kasım 1886’da ilçe olmuştur. Akçaabat’ın ilçe oluşunun 137. Yıldönümünü kutladığımız bu günde şehrimizin tarihinden övgüyle bahsediyor; geçmişten bugüne geçirdiği tarihsel süreçlerden ve gelişiminden gurur duyuyoruz.” Dedi.

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemine uygun 17 Şubat Anadolu Lisesi öğrencilerinden Yağız Efe Seyis “Akçaabat’ım” adlı şiiri okudu.

Çelenk sunma programı Akçaabat Kız ve Erkek Halk Oyunları Ekiplerinin gösterileri izlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler