Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzon Haber Yayın tarihi: 12 Eylül 2026 08:19 Güncellenme tarihi: 12 Eylül 2026 08:19

AK Parti’den üst düzey isim ezber bozdu! Sanat evi için çıkış yaptı

Trabzon Sanatevi tartışmasında AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Salih Cora’dan dikkat çeken bir çıkış geldi.

Trabzon Sanatevi meselesi bir süredir şehir gündeminde.

Eleştirel duruşları nedeniyle tarihi valilik binasında istenmedikleri belirtilen sanatçılara bu kez AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Salih Cora’dan destek geldi.

Hem de hiç beklenmeyen bir yerden.

Cora, Sanat Evi’nin Trabzon’un kültür ve sanat hayatında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Binanın Trabzon Üniversitesi’ne verilmesi fikrine ise açıkça karşı çıktı.

“Buranın Trabzon Üniversitesi’ne verilmesini doğru bulmuyorum. Verilme fikrine de karşı olduğumu ifade ediyorum.”

Bu sözler önemli.

Çünkü mesele sadece bir binanın kime tahsis edileceği meselesi değil. Trabzon’un kültür ve sanat hayatında yıllardır var olan bir yapının geleceğinden söz ediyoruz.

Cora ayrıca, hukuki açıdan bir tahsis sorunu varsa binanın Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne verilerek sanatçıların kullanımına devam etmesinin değerlendirilebileceğini söyledi.

Şimdi gözler bundan sonra yaşanacaklarda.

Cora’nın bu çıkışı sanatçılar lehine yeni bir sürecin önünü mü açacak?

Yoksa bu sözler AK Parti içinde farklı bir tartışmanın kapısını mı aralayacak?

Bunu zaman gösterecek.

Ama şu da bir gerçek…

Sanat Evi tartışmasında artık sadece sanatçılar konuşmuyor. Siyasetin içinden de farklı sesler yükselmeye başladı.

Bakalım bu sesler nereye kadar çıkacak…

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!