AK Parti Trabzon'dan 27 Mayıs Darbesi yıl dönümü basın açıklaması "Demokrasiye sahip çıkacağız"

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, 27 Mayıs 1960 Askeri Darbesi'nin yıl dönümünde, tüm ülkede eş zamanlı basın toplantıları düzenledi.

AK Parti Trabzon'dan 27 Mayıs Darbesi yıl dönümü basın açıklaması "Demokrasiye sahip çıkacağız"

AK Parti İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığı tarafından organize edilen program kapsamında yaptığı açıklamada, 27 Mayıs Darbesi'nin milli iradeye, hukuka ve insanlığa silinmez bir leke bıraktığını vurguladı.

27 Mayıs Darbesi ve Demokrasi Mücadelesi

AK Parti İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, 27 Mayıs Darbesi'nin Türk demokrasisine vurulmuş ilk darbe olduğunu belirtti. Açıklamasında, Adnan Menderes ve arkadaşlarının dönemin tek partili CHP yönetimi karşısında rekor oyla iktidara geldiklerini ve kısa süre içinde gerçekleştirdikleri projelerle Türkiye'ye çağ atlattıklarını ifade etti. CHP iktidarının anti-demokratik uygulamalarını izale eden Menderes hükümeti, Anadolu’nun Ezan-ı Muhammedi’ye olan özlemini gidererek büyük bir değişim başlatmıştı. Ancak, demokratik yönetime karşı çeşitli yalan ve iftiralarla yapılan 1960 darbesi, milletin iradesine büyük bir darbe vurdu.

Yassıada Yargılamaları ve Demokrasi Şehitleri

27 Mayıs Darbesi'nde, demokratik yönetime anti-demokratik yöntemlerle el koyan cuntacı zihniyetin, seçilmiş yöneticileri tutukladığını ve hukuk dışı şekilde idam ettiklerini belirten Dr. Mumcu, "İdam edilenler milletin vekilleri değil, bilakis demokrasi ve milli iradeye olan inançlarıyla Türk Milleti olmuştur," dedi.

15 Temmuz ve Demokrasi Zaferi

Dr. Mumcu, 27 Mayıs'ın üzerinden yarım asırdan fazla zaman geçmesine rağmen benzer bir senaryonun 15 Temmuz'da sahnelenmeye çalışıldığını hatırlattı. Milletin vakur duruşuyla bu oyunun 15 Temmuz'da son kez bozulduğunu belirten Mumcu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde demokrasi düşmanlarına en büyük dersin verildiğini söyledi.

Demokrasi ve Özgürlük Mücadelesi

Açıklamanın sonunda Dr. Mumcu, Türkiye’de darbe dönemlerinin kapandığını ve darbelere karşı mücadelenin sürdürüleceğini belirtti. Demokrasi ve özgürlüklerin daim olması adına canlarını feda eden Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan başta olmak üzere tüm demokrasi şehitlerini rahmetle andıklarını ifade etti.

Unutmayacağız, Unutturmayacağız

AK Parti İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, demokrasimize ve irademize düşman olan şer odaklarını hiçbir zaman unutmayacaklarını belirterek basın açıklamasını sonlandırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler