AK Parti Trabzon’da kritik toplantı! Büyükşehir için karar zamanı

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde aday belirleme çalışmalarının devam ettiği AK Parti’de Trabzon için nefesler tutuldu. Bugün kritik toplantılar yapılacak.

AK Parti Trabzon’da kritik toplantı! Büyükşehir için karar zamanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için İstanbul’un da aralarında bulunduğu 11 Büyükşehir ve 15 ilin belediye başkan adaylarını, Haliç kongre Merkezi’nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında duyurdu. Geriye kalan adayları 15 Ocak’ta Seçim beyannamesi ile beraber açıklayacak.

Aday belirleme noktasında son düzlüğe girilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklanmayan illerin başkanları ile ilgili yeniden bir temayül yapılmasını istediği gelen bilgiler arasında.

Trabzon özelinde ise mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun yanı sıra olabilecek isimler üçe inmiş durumda. Zorluoğlu ile birlikte, AK Parti MKYK üyesi ve Yerel Yönetimler başkan yardımcısı Adnan Günnar ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç isimleri gündemdeki yerini koruyor.

KTİRİK TOPLANTI

15 Ocak öncesinde Trabzon’da iki önemli toplantı yapılacağı öğrenildi. AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Lokman Ertürk Trabzon’a geldi. Ertürk, Saat 14:00’de İlçe Belediye Başkanlarıyla ve saat 16:00’de AK Parti İlçe Başkanlarıyla toplantı yapacak.

Bu toplantılardan çıkacak sonucun adayların belirlenmesinde önemli rol oynaması bekleniyor.

15 Ocak’ta Ankara’da yapılacak olan aday tanıtım toplantısında açıklanacak olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve ilçe Belediye Başkan adaylarının kim olacağı merak konusu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler