AK Parti Trabzon’da ilçe kongresine doğru..

Çarşıbaşı’da kulisler hareketli. Sürmene Genel merkezin tavrını bekliyor. Tonya’da kararsızlık hakim. Çaykara ve Dernekpazarı’nda il ne diyecek?

AK Parti Trabzon’da ilçe kongresine doğru..

Haber61/Haber Servisi - Levent Ustabaşı - Trabzon’da kongre heyecanı yavaş yavaş AK Parti teşkilatlarına sinmeye başladı. İlçe kongreleri 19 Ağustos 12 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.


3 dönem kuralına takılıp aday olamayacak olan ilçe başkanları şunlar; 

Çarşıbaşı Zekeriya Karaçengel 
Sürmene Aydın Bayraktar
Tonya Mehmet Yakupoğlu
Çaykara Temel Şimşek
Dernekpazarı Zeki Avni Usta

ÇARŞIBAŞI’NDA 3 ADAY 

Çarşıbaşı’da Zekeriya Karaçengel, ilçe başkanlığını 3 dönem üst üste başkanlık yaptığı için bırakacak. Bu görevi bıraktıktan sonra belediye başkan adaylığı söz konusu.. Kulislerde belediye başkan aday adayı olacağı söyleniyor. Diğer taraftan yerine yani ilçe başkanlığına ilçe teşkilat başkanı Mehmet Demir’in geleceği söylense de Meclis üyeleri Hakan Kocaman ve Hüsnü Akkan’ın adları geçiyor. Lakin genel merkezin meclis üyelerinin ilçe başkanı yada başka bir teşkilatta görev almamaları hususunda prensip kararı var. Ama buna rağmen yine de bu kural özel durumlar kaldırdırılıyor.
Çarşıbaşı sürpriz bir aday da çıkabilir. Zekeriya Karaçengel’in aklında net bir isim yok ama Mehmet Demir konusunda mutabık kalabilir.
Öte yandan belediye başkan adayı olacağı büyük ihtimal olduğu için bu yönde kendisi ile çalışabilecek bir ismi yerine getirmek isteyebilir.

SÜRMENE’DE BELİRSİZLİĞİ GENEL MERKEZ ÇÖZECEK

Sürmene’dede durum farklı değil. Teşkilattan bazı isimler öne çıksa da Sürmene İlçe Başkanı Aydın Bayraktar, genel merkezin tavrını bekliyor. “Başarılı ilçe başkanları bu kurala takılmaz yoluna devam eder” düşüncesi hakim. 

TONYA KARARSIZ

Tonya’da yine genel merkez kararı bekleniyor. Diğer ilçelerden pek bir farkı yok. 
Tonya İlçe Başkanı Mehmet Yakupoğlu, belediye başkan adaylığı konusuna uzak duruyor. Lakin devam etme konusunda ise kararsız. 

Çaykara ve Dernekpazarı konusunda ise AK Parti Trabzon İl yönetiminin tavrı önemli. 3 kural dönemi Trabzon’u nasıl etkileyeceği konusunda kulislerde konuşulanlara bakılırsa tamamı da değişebilir bir kaçı da. Hiçbir şey net değil.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber