AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu Ankara temaslarını açıkladı "İstişarede bulunduk"
AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, düzenlediği basın toplantısında Ankara ziyaretlerinden teşkilat çalışmalarına, muhalefete yönelik eleştirilerden Trabzonspor üzerinden yürüyen tartışmalara kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Mumcu, Trabzon için bakanlıklar nezdinde önemli başlıkları gündeme taşıdıklarını söyledi.
İşte Sezgin Mumcu'nun açıklamaları;
Trabzon’da turizm sektörünün gelişmesi büyümesi, hizmet kalitesinin ve turizm gelirlerinin artırılması konusunda sayın bakanımız ile istişarelerde bulunduk.
Sayın bakanlarımıza Trabzon’a verdikleri destekten dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.
Ziyaretimizin son gününde Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen 178. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katıldık.
Her ramazan olduğu gibi bu yıl da ramazan ayını çok verimli bir şekilde geçirdik. Biz diğer partiler gibi seçimden seçime vatandaşın yanında uğrayan değil, her daim vatandaşın yanında olan bir partiyiz. Trabzon teşkilatı olarak ana kademe, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, ilçe ve mahalle teşkilatlarımız ile tam kadro sahadaydık. Trabzon olarak ramazan ayında yapmış olduğumuz özverili çalışmaların meyvesini Cumhurbaşkanımızın da katıldığı İl Başkanları toplantımızda Trabzon ismini okutarak aldık. Trabzon Ramazan ayında kadın kıllarımız yapmış olduğu çalışmalar ile ilk 4’e girerek büyük ve önemli başarıya imza attı. Aynı şekilde sosyal politikalar başkanlığımızın organizasyonunda yapmış olduğumuz hane ziyaretleri sıralamasında da ilk 10’a girerek önemli bir başarı elde ettik. Buradan kadın kolları başkanımızı ekibini, sosyal politikalar başkanımızı ve ekibini, gençlik kollarımızı ve emeği geçen ilçe ve mahalle teşkilatlarımızı, vatandaşın yanında olan belediyelerimizi, tüm teşkilat mensubu dava arkadaşlarımı tebrik ediyor teşekkür ediyorum.
Değerli yol ve dava arkadaşlarım, saygıdeğer basın mensupları.
Bizler ülkemizin huzuru, bölgemizin gelişmesi, insanımızın refahı ve mutluluğu için var gücümüzle çalışırken, bazı siyasi parti temsilcilerinin bu gayretleri gölgelemek adına çeşitli açıklamalar yaptıklarını üzülerek görmekteyiz.
Buradan açık ve net bir şekilde ifade etmek isterim ki; bu anlayış ne bizi ne de aziz milletimizi şaşırtmamaktadır. Çünkü onların önceliği hiçbir zaman vatandaşın istikbali olmamış, daima kendi siyasi ikballerini güçlendirmek olmuştur.
Son Ankara ziyaretimizde bunu bir kez daha müşahede ettik. Sayın Adalet Bakanımız Akın Gürlek’e gerçekleştirdiğimiz ziyaret üzerinden, yolsuzluk, irtikap ve ihaleye fesat karıştırma gibi konularda sicili kabarık olan bu zihniyetin; şahsımıza ve bakanımıza yönelik bir karalama kampanyası yürüttüğünü açıkça gördük.
Buradan bir kez daha ifade ediyoruz: Sizler halk için siyaset yapmaktan uzaklaştınız. Genel Başkanınız dahil Tüm enerjinizi, Silivri’de bulunan ve hakkında rüşvet iddialarıyla ilgili itirafların gündeme geldiği bir kişinin peşine takılmaya harcıyorsunuz.
Attığınız her iftiranın, dönüp dolaşıp sizin üzerinizde bir leke olarak kaldığının farkında değil misiniz? Sayın Adalet Bakanımız hakkında ortaya attığınız asılsız ve manipüle edilmiş fotokopilerin sorumluluğu hâlâ üzerinizdeyken, bizlere söz söylemeniz en hafif ifadeyle izah edilemez bir tutumdur.
Trabzonspor hiçbir kesimin tekelinde değildir ve hiçbir zaman da olmayacaktır. Trabzonspor; haktır, adalettir, zulme karşı duruştur diyorsunuz. Biz de aynı inançla bunu savunuyoruz.
Ancak biz, söylemle değil icraatla konuşuruz. İBB’de kamu kaynaklarının nasıl kullanıldığına dair tartışmalar ortadayken; kendi parti içi süreçlerinizde dahi adaletin nasıl zedelediğini milletimiz açıkça görmektedir.
Biz bu anlayışa karşı durmaya, milletimizin hakkını ve hukukunu savunmaya kararlılıkla devam edeceğiz.
Siz Trabzonspor’un adını kullanarak siyasi prim elde etmeye çalışırsınız; biz ise Trabzonspor’a stadyum kazandırarak, tesisleşmesine katkı sunarak ve ekonomik anlamda destek vererek hizmet ederiz.
Aramızdaki fark işte tam olarak budur.
Son olarak bir bilgilendirme ve davet ile konuşmamı tamamlamak istiyorum.
Partimiz tarafından Doğu Karadeniz Bölgesi’ne yönelik kapsamlı bir strateji toplantısı düzenliyoruz. 28-29 Mart yanı yarın ve Pazar günü gerçekleştirilecek programda, bölgemizin siyasi ve teşkilat yapısına dair yol haritası ele alınacak.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu da toplantıya katılarak bölgeye yönelik yatırımlar hakkında sunum yapacak.
Program kapsamında ayrıca, MKYK Üyemiz sayın Mahir Ünal tarafından siyasal iletişim üzerine değerlendirmelerde bulunulacak.
İki gün sürecek toplantının en önemli bölümünü ise çalıştay oluşturacak. Çalıştayda; mahalle teşkilatlarının güçlendirilmesi, sandık bazlı çalışmaların artırılması, üyelerin aktif katılımının sağlanması ve bölgeye özgü strateji başlıklarının belirlenmesi gibi konular masaya yatırılacak.
Toplantı, ikinci gün Teşkilat başkanımız sayın Ahmet Büyükgümüş tarafından yapılacak genel değerlendirme ve kapanış oturumu ile sona erecek. Siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızı basına açık bölümlerini takip etmeleri için şimdiden davet ediyor, hepinize sağlıklı günler diliyorum.
Kaynak:Haber61
