AK Parti Trabzon İl Başkanı Mumcu'dan flaş açıklamalar: Maraş caddesi, Boztepe, Çakıroğlu...

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezin Mumcu'dan gündeme dair açıklamalar geldi.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Mumcu'dan flaş açıklamalar: Maraş caddesi, Boztepe, Çakıroğlu...

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, gündeme dair bir çok konuda açıklamalarda bulundu. Mumcu, İYİ parti'den istifa eden Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu'na kapılarının açık olduğunu belirtip Maraş caddesi ve Boztepe ile alakalı açıklamalar yaptı.

İşte Mumcu'nun açıklamaları:

YAKMAK YIKMAK BİZE YAKIŞMAZ
“Bazı kararlarda ve noktalarda gerçekten dirayetli olup tavrımızı ortaya koymak zorundayız. Biz şehrimize yönelik veya partimize yönelik yapılan tüm tezviratlarda tabi ki masaya yumruğumuzu vuracağız ama kendi içimizde yakmak yıkmak bize yakışmaz. Eleştirilerimiz kendi içimizde kalır, bu dışarıya yansımaz. Dışarıya yansıyan tavrı doğru bulmuyorum. Aile içindeki tartışmalar aile içinde kalmalıdır. Aile içindeki anlaşmalar aile içinde çözülebilecektir diye düşünüyorum. Masaya yumruk vurmak gerektiğinde ben cerrahım bizde neşter var, yumruk vurmam neşter vururum.”

KAPATILMASI TARAFTARIYIM
“Ben de Kahramanmaraş Caddesi’nin trafiğe kapatılması taraftarıyım. Kapatılmasının fayda sağlayacağını düşünüyorum. O cadde turistik bir takım çalışmalar ile çok daha güzelleşebilir. Uzunsokak, Kahramanmaraş Caddesi ve Kunduracılar bir bütün halinde şehre daha güzel katkı sağlar. Ancak önce Büyükşehir Belediyemizin Ulaşım Master Planı’nın ortaya çıkması lazım. Kahramanmaraş Caddesi için karar vermek adına Ulaşım Master Planı’na göre hareket etmeliyiz. Şuanda ana arteri kapattığınızda belki sorunlar yaşanabilir ama Ulaşım Master Planı ile bunlar değerlendirilip, özellikle Kanuni Bulvarı’nın bitmesi, Değirmendere’de ki Erzurum Yolu’nun sahile bağlanması gibi hayati projeler sağlandıktan sonra kapatılmasında sorun olacağını düşünmüyorum. Hepimiz bu şehirde ulaşım için dolmuşa biniyoruz ve istediğimiz yerde indi bindi yapmak istiyoruz. Artık bu alışkanlıklarımızdan kurtulmamız lazım. Bu hem trafiği soruna sokuyor, hem de istenmeyen bir şey. Vatandaşımızın yürümesi lazım. Evinin tam önünde ineceksin diye bir durum hiçbir Büyükşehir’de yok. Bizde bu konuya eğilmeliyiz.”

TÜNEL AKVARYUM DESTİNASYON OLACAK
“Ortahisar Belediye Başkanımızın son zamanlarda sosyal anlamda yaptığı yardımlar özellikle esnafa can suyu niteliğinde. Ortahisar Belediyemizin Tünel Akvaryum gibi devam eden birçok projesi var. Ortahisar Belediye Başkanımız, yönetim kurulu toplantımızda yaptığı projeleri bize anlattı. Hızlandırılması gereken projeler olabilir. Tünel Akvaryum Projesi’nin bu yıl ya da önümüzde ki yıla kalmadan biteceğini söyleyebilirim. Tünel Akvaryum bittiğinde turizm anlamında çok da güzel bir destinasyon olacak.”

FİZİBİLETE YAPILIYOR
“Havalimanında zemin etüdü yapılıyor. Mevcut pistin genişletilmesi mi yoksa denize doğru pist mi yapılsa daha iyi olur noktasında çalışmalar sürüyor, henüz karar verilmedi. O manada halen fizibilite çalışmaları yapılıyor.”

NİZAMİ SAHA İLE AMACINDAN SAPAR
“Ben de amatör futbol oynamış ve Yavuz Selim Stadı’nın tozunu yutmuş, çamuruna bulanmış bir insanım. Şunu belirteyim ki normal nizami bir futbol sahası olduğunda orası Millet Bahçesi’nin amacından sapacağını düşünüyorum. Bence orası; nizami bir saha ya da futbol müsabakalarının oynanacağı yer değil de vatandaşın gidip oturacağı, ailesi ile vakit geçireceği dinlenme alanı olmalı. Orada kitap kafeler yapılacak, gençlerimiz gelip hem dinlenip çayını yudumlayacak, hem de kitabını okuyabilecek ve dersini çalışabilecek."

ÇAKIROĞLU’NA KAPIMIZ AÇIK
“Bizim partimize herkes gelebilir. Davut Çakıroğlu da değerli bir insan, fikirleri ile Meclis’te gündem oluşturmuş bir isim. Bizim kapımız herkese açık olduğu gibi Çakıroğlu’na da açık.”

ÜMİT EDİYORUM Kİ PİŞMAN OLMUŞTUR
“Maalesef İYİ Parti İl Başkanı geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımıza gerçekten ağıza alınmayacak şekilde hitap etti. Biz burada Cumhurbaşkanımızın hakkını hukukunu savunmak zorundayız, ben burada onu temsil ediyorum. O noktada, o yakıştırmayı yapan İl Başkanı’na bir cevap vermek zorundaydım. Aslında benim hiç kimse ile polemik niyetim yok, herkesle iyi geçinen bir insanım ama o tarz şeylerin de tahammülünde bir sınır var. Tepki göstermek zorundaydım, gösterdim. Ümit ediyorum ki o arkadaşımız da biraz pişman olmuştur.”

BENiM HEDEFiM...
“Şuanda İl Başkanıyım ve Cumhurbaşkanımızın bize yüklediği görevi en iyi manada yapmaya çalışıyorum. Yani Cumhurbaşkanımızı Trabzon’da en iyi şekilde temsil etme noktasında çalışmaktayım ve partimizi önümüzdeki seçimlere en iyi şekilde hazırlamanın peşindeyim. Ben en iyiyi yapma arzusundayım. Dolayısıyla benim şuanda milletvekilliği gibi, belediye başkanlığı gibi bir hedef koymam doğru değil, şuandaki tek hedefim görevimi en iyi şekilde yerine getirmek.”

O KÖKENDEN GELİYORUM
“Göreve geldiğimiz ilk günlerde milli görüş vurgusu yaptık, zaten o kökenden gelen bir insanız ama o kökenden gelmemiz diğer kesimlere kapalı olduğumuz anlamına gelmiyor. Beni tanıyanlar biliyor, her kesime karşı açığım. Biz AK Partiyiz, merkez partiyiz. Merkez parti olarak gerekenleri yerine getireceğiz.”

AÇIKÇASI BENiM DE İÇİME SİNMİYOR
“Açıkçası Boztepe’deki şuan ki görüntü benim de içimde pek sinmiyor. Dışarıdan bakıldığı zaman şehrin siluetini bozan görüntü. Bu saatten sonra ne yapılabilir de o görüntüyü ortadan kaldırabiliriz düşünülmeli. Bir takım kapatıcı peyzaj çalışmaları yapılabilir. Grafiti çalışmaları yapılıyor, bu çalışmalar ile oradaki duvar bitki örtüsüne uygun boyanarak görünmez hale getiriliyor, mesela bu tür çalışmalar yapılabilir. Ahmet Metin (Genç) Bey’e önerdim, Murat (Zorluoğlu) Bey’e de önereceğim. Aslında her kesimin dediği gibi daha çok Güney Çevre Yolu’na odaklanılmalıydı ama Kanuni Bulvarı da gerçekten bir ihtiyaçtı.”

KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN
“Ulaştırma Bakanımız, Erzincan-Trabzon demir yolu hattı konusunu açtığımda çok maliyetli bir yatırım olduğunu, çok büyük maliyetler getirdiğini söyledi. Cumhurbaşkanımız kongreye geldiği zaman bu konuyu Rize’de mi, Trabzon’da mı yapılması noktasında değerlendirip Trabzon olacağını belirtmişti. Söz verilmiş projelerin Trabzon’a kazandırılması için takipçi olacağız. Şehre katkı sunacak her şey için görev başındayız, kimsenin kuşkusu olmasın."

İNCE ELEYİP SIK DOKUYORUZ
“Turizm çok önemli bir görev olduğundan bu göreve gelecek ismi seçmek için ince eleyip sık dokumak lazım. Vizyonel birinin bu göreve atanması lazım. Hakikaten turizmi bilen, bu işin mutfağından gelmiş birisinin seçilmesi lazım. Daha önceki İl Turizm ve Kültür Müdürümüz çıtayı yükseltti ve şehre katkıları oldu. Bundan sonra da o göreve atanacak ismin bu seviyede, hatta daha da ileriye taşıyabilecek vizyonda bir kişi olması gerekiyor bence.”

(Sonnokta Gazetesi)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber