AK Parti Trabzon'da işler karışık

Babacan ve Davutoğlu'nun yeni parti girişimlerine AK Parti Trabzon'un eski isimlerinin destek verip vermeyeceği merakla beklenirken il başkanlığı için de kulisler hareketlenmeye başladı

AK Parti Trabzon'da işler karışık

Haber61 Haber Servisi

Eski Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile yine partide uzun süre görev alan Ali Babacan'ın yeni parti kurma çalışmaları AK Parti içerisinde huzursuzluklara neden oldu. Yeni parti çalışmaların başlamasıyla birlikte Trabzon’da da 2001 yılında AK Parti Trabzon’un parti kurucularının bir araya geldikleri ve toplantı gerçekleştirdikleri belirtildi.

AK Parti'nin ilk dönemlerindeki etkin isimler, kurulacak olan yeni partiye katılıp katılmayacakları konusunda henüz net bir tavır sergilemezken, toplantıların sıklıkla arttığı dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan, daha önce ki yönetimlere vefasızlık yaptığını ileri sürenlerin de Genel Merkezin hataları yüzünden partinin bölünme aşamasına geldiğini savunduğu kulislerde konuşuluyor. 

Trabzon’da Davutoğlu cephesi ve Babacan cephesinin Faruk Özak gibi isimleri yanlarına çekmeye çalıştığı bilinirken Özak’ın ise kesin ve net bir şekilde bu oluşumu desteklemediği ileri sürüldü. Yeni oluşumlar için toplantıların sabah ayrı öğleden sonra ayrı devam ettiği öğrenildi.

İL BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ DE GÜNDEMDE 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde bir konuşmasında, "Türkiye genelindeki tüm il başkanlarını ve ilçe başkanlarını değişeceğim" söylemleri sonrasında Trabzon’da da hareketlenme yaşanıyor. Parti içerisinde aday olmak için öne çıkan isimler kapalı kapılar ardında destek ararken, Berat Albayrak ve Süleyman Soylu’nun ekiplerinin il başkanlığı için hazırlandığı öne sürüldü.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber