AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç: "Trabzon'da ve 18 ilçede şampiyon olacağız"

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç açıklamalarda bulundu.

AK Parti tarafından dün Ankara'da düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısı'na katılan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla resmen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuştu.

Gece saatlerinde Trabzon'a gelen Ahmet Metin Genç, Ak Parti İl Başkanlığı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Basın toplantısında öncelikle İl Başkanı Sezgin Mumcu söz aldı. Mumcu açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Mübarek Cuma gününde 31 Mart'ın startını veriyoruz. Öncelikle 5 yıl boyunca Trabzon'a hizmet eden Murat Zorluoğlu başkanımıza teşekkür ediyorum. Hizmetleriyle Trabzon'a damga vurmuş başkanımıza Allah razı olsun diyorum. Tüm Trabzon halkı ve teşkilatımız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, 10 yıldır Ortahisar ve şehre önemli hizmetleri olan Ahmet Metin Genç başkanımız, Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız olmuştur. Heyecanlıyız ve kararlıyız. 31 Mart yerel seçimlerinde inşallah Trabzon'da 18 ilçede de başarılı olacağız.

Hep birlikte tüm teşkilatlar olarak amasız ve fakatsız olarak, hiçbir fitneye cevval vermeden adayımızın arkasındayız. Büyük bir tarih yazacağız Trabzon'da, bundan eminim. Ak belediyecilik ile Trabzon tanıştı ve çok büyük mesafeler kat etti. Trabzon'da ve 18 ilçede kalıcı eserler yapmaya, hizmet ve sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini vermeye devam edeceğiz.

Ahmet Metin Genç'in açıklamaları şu şekilde;

Öncelikle bu güzel günde çıkmış olduğumuz yeni yolculuğumuzda toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Yerel yönetimlerde görev aldım. Bunun mutluluğu ve gururu ile karşınızdayım. Hiçbir zaman ifade ettiğimiz görevler vesilesiyle halkımıza mahcup olmadık. Şu anda 2. dönemini tamamladığımız Ortahisar Belediyesi'nde 10 yıl vazife ifa ettik. Yeni bir yerel seçimin arifesindeyiz. İstişare süreçleri sonrası genel merkez ve Cumhurbaşkanımız takdirleriyle Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak karşınızda bulunuyorum.

İstişare süreci tamamlandıktan ve adaylığımız ilan edildikten sonra ilk olarak sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu'nu aradım. Adaylık sıfatımızın tevdi edildiğini kendisine söyledim. Bu dönem, Trabzon ve Ortahisar Belediyemiz ahenkli çalışmalar ile güzel hizmetler kazandırdık. Bu ahenkten ve güzel hizmetlerden dolayı Murat Bey'e teşekkürlerimi sunuyorum. Kendisi de "Bütün gücümüzle birlikte bu vazifeyi size emanet edeceğim. 31 Mart'a kadar en büyük başarıyı sağlamak için de çalışacağım" dedi. Kendilerine bu sözlerinden dolayı da teşekkür ediyorum.

Siyaset uzun bir yol. Bu bir bayrak değişimidir. Ortahisar'da yaptığımız vazifeyi, bu kadim şehre Ak teşkilatımız ile birlikte hizmet edeceğiz. Bu şehirde doğmuş ve sokaklarının havasını teneffüs etmiş bir kardeşiniz olarak, bu şehre hizmet etmenin mutluluğu ve gururu ile yola devam edeceğiz.

Niyazi Sürmen abimizi rahmetle anıyoruz. Partimizin kuruluşunda görev aldı. Onunla aynı heyette görev aldık. O tecrübelerle birlikte yetişerek gelen ve hala öğrenmeye devam eden bir kardeşinizim. Hayatını kaybetmiş bütün dava arkadaşlarımızı rahmetle anıyorum.

Şehrimizin evladı olan Ulaştırma Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu Beye, önceki dönem bakanımız Adil Karaismailoğlu'na, Genel Başkan Yardımcılarımız ve Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Oluşturacağımız sinerji ile Trabzon'a hizmet edeceğiz.

Şehrimiz; tarihin, sanatın ve kültürün öne çıktığı bir şehir ancak aynı zamanda eğitim ve spor şehri. Aynı zamanda son yıllarda bir turizm şehri. Bunları kalıcı hale getirmek adına kültür-sanat ve tarih alanında yaptıklarımızı devam ettireceğiz. Bunu önemsiyoruz. Kadim ve merkezi bir şehiriz. Bütün özellikleri göz önüne alarak hizmet edeceğiz.

Murat Zorluoğlu Başkanımız ile başlayan projeleri tamamlayacağız. Gülcemal, Sanayi sitelerindeki 1700 esnafın dönüşümü ve yeni sanayi sitesine nakli, Çömlekçi'nin ikinci etabı olmak üzere devam eden bütün projeleri tamamlayacağız. Raylı sistemi başta olmak üzere Trabzon'a verilen sözlerin yerine getirilmesi adına gayret edeceğiz.

Trabzon aynı zamanda bir tarım şehri. Tarımsal desteklerin artırılması konusunda çalışmalarımız olacak. Üretimi artırdığımız kadar güçlüyüz. Üretimin artması istihdamın da artması demektir. Ayrıca şehre gelen misafirlere daha profesyonel yaklaşmak gibi bir yükümlülüğümüz var.

2 dönem belediye başkanlığı yaptım. Söz verdiklerimizi yapabildik mi, yapamadık mı? Kendi karnemi kendim ifade ediyorum. Her şeyi yapabildik diye bir şey yok. Yaptıklarımızla ve yapacaklarımızla şehri daha yaşanabilir hale getireceğiz.

Siyaset biraz güç almak işidir. O nedenle Trabzonlu hemşehrilerimden büyük bir güç istiyorum. Hedef koyduk, ilk 3'e gireceğimize dair. Bunu Cumhurbaşkanımız ile de paylaştık. Bunun inancı ve gayretinde olacağız.

Evvel ki sene, Trabzonspor şampiyon olacak demiştim. Gördük ve yaşadık. Ondan sonraki seçimde de Ak Parti şampiyon olacak dedik. Cumhurbaşkanımız ile yeniden şampiyon olduk. Bu kez de 18 ilçede ve Trabzon'da Cumhur İttifakımız ile birlikte şampiyon olacağız.

Akşamları televizyonlara bakamaz hale geldik. Birleşmiş Milletler 5 gücün tahakkümü altında yerle yeksan oldu. Cumhurbaşkanımız insanlığın umudu olmuştur. Bir Yahudi kadın Cumhurbaşkanımdan medet umuyorsa, bu sadece bir yerel seçim değildir. AK Parti'nin alacağı her oy, Cumhurbaşkanımızın uluslararası alanda sesine ses, eline güç demektir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler