AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Genç açıkladı! Trabzon'a kayak merkezi projesi

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç açıklamalarda bulundu.

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Genç açıkladı! Trabzon'a kayak merkezi projesi

Ortahisar Belediye Başkanı ve AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç katıldığı bir canlı yayın programında açıklamalarda bulundu.

Genç, göreve gelmeleri halinde hayata geçirecekleri projelere dair değerlendirmelerde bulundu.

Ahmet Metin Genç'in açıklamaları şu şekilde;

"15-16 kilometrelik raylı sistem..."

Bir şehir hastanemiz yükseliyor. Orası daha da yoğunlaşacak. Stadyum ve hastanenin yoğunluğu olacak. Buradan Meydan Parkı'na bir raylı sistem yapalım diyoruz. Bu dönem bu mesele ilk projelerimiz arasında.

Cumhurbaşkanımız da hemşehrilerimize mitinginde bunun müjdesini verdi. Ulaşım, insanların konfor hayatını etkiliyor. Hem konforlu hem de çevreci bakışla ele alıyoruz.

İlk etapta 8.7 kilometresi ama bunu havalimanımıza da ulaştırmak istiyoruz. Bu aksta toplamı 15-16 km civarında raylı sistemi ele alacağız.

Karadeniz Sahil yolu 2017'de hayata geçirildi. Onun şehir geçişi olan güney çevre yolu projemiz var. Mayıs ayında temeli atıldı. Trabzon sahil bandına sıkışmış bir şehir. Şehri biraz daha güneye taşıyalım diye düşünüyoruz.

"Fındıktan 126 milyon Dolar, turizmden 1 milyar 76 milyon Dolar gelir sağlandı"

Trabzon'a çok yoğun olarak turist geliyor. Bu yıl ilk kez 1.3 milyon rakamını geçtik, yarısı yabancı. Yeni havalimanı yatırım programına alındı. Ayrıca 30 tane elektrikli otobüs projemiz var. Yani ulaşımla ilgili vizyonumuz bu şekilde, bu konuda hızlıca adımlar atacağız.

Şehre gelen ziyaretçinin ekonomiye katkıda bulunması için daha fazla kalmasını istiyoruz. Bu nedenle tünel akvaryum, seyir terası projelerini hayata geçirdik.

"Çakırgöl mevkii kayak turizmi için uygun"

Trabzon, bütün fındık rekoltesinin yüzde 8-9'unu karşılayan bir şehir. Reel karşılığı üreticimize geçen yıl 126 milyon Dolar oldu. Geçen yıl turizmden ise 1 milyar 76 milyon Dolar doğrudan ya da dolaylı gelir sağlandı. Bu aynı zamanda dövizin Türkiye'ye girmesi demek. Bu sebeple turizmi 12 aya yaymak istiyoruz. Çakırgöl mevkiimiz var. Kar yoğunluğu kayak için uygun. Sümela'ya da yakın. İstiyoruz ki şehrin turizmine katkı sağlasın. Burası bu sebeple bizim için önemli bir alan.

"2 yeni organize sanayi bölgesi planlıyoruz"

4 organize sanayi bölgemiz var. 1 tane, devamında da 1 tane daha açmak istiyoruz. Kadın istihdamı sağlamak istiyoruz. Araklı'da bir yerimiz var. Yine mevcuttaki 2 organize sanayi bölgesinin kapasitesini artırmak istiyoruz.

"Gençlerin talepleriyle 2 kültür merkezi yapacağız"

3 üniversitemiz var. Şu anda KTÜ'de motor teknolojisini üreten bir grup var. Onlara ayrıca destek oluyoruz. Bir roketin milli olarak motoru Trabzon'da üretiliyor. TEKOFEST'te şampiyon oldular. ABD'deki yarışmaya davet edildiler. Gençlere su, doğalgaz ve ulaşım konusunda desteklerimiz olacak.

Gençlerin kültür merkezi talepleri var. 2 tane kültür sanat merkezi yapacağız. Ayrıca festival talepleri de var. O sözümüzü de yerine getireceğiz. Sahilde de bir yaşam alanı oluşturacağız. Göreve gelir gelmez de adım atacağız.

"1700 esnafı modern bir sanayi sitesine kavuşturacağız"

Havalimanından şehre girerken sanayi sitelerimiz var. 1700 kişi var burada. Esnafları ziyaret ettik. Sanayi sitesinin taşınmasını talep ediyorlar. 650 dönümlük alan bulduk. Bu dönüşümü sağlayıp onları modern bir sanayi sitesine kavuşturacağız.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber