AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç'ten sanayicilere ziyaret

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sanayicileri ziyaret etti.

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç'ten sanayicilere ziyaret

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Başkan Adayı Genç, ilçe ve teşkilat buluşmalarından sonra Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en büyük organize sanayi bölgesi olan Arsin Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek sanayici ve işçilerle bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, yaklaşık 70’e yakın fabrikanın üretim yaptığı Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Çağlar Ambalaj, Çelebi Group, Yazıcılar Mobilya, MEKAP, TİSAŞ, Carmen Tekstil, Gündoğdu Mobilya ve Merve Bulut Tekstil’i ziyaret ederek hem işverenlerle görüştü, hem de üretim süreçleriyle ilgili teknik personelden ve çalışanlardan bilgi aldı.

İlk olarak Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret eden Başkan Genç, Trabzon Arsin OSB Başkanvekili Ali Baştürk, Yönetim Kurulu Üyeleri Köksal Yavuz, Hasan Küçükarslan, Okan Gündoğdu, Dilruba Mete Öztürk, İbrahim Yazıcı, OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi ve TTSO Meclis Başkan Yardımcısı Selçuk İskender ile Bölge Müdürü Hakkı Yazıcı tarafından karşılandı. Ziyarete; AK Parti Arsin Belediye Başkan Adayı İbrahim Küçük, AK Parti Arsin İlçe Başkanı Paşa Kozoğlu ve AK Parti İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri de eşlik etti.

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç'ten sanayicilere ziyaret

“FABRİKALARIMIZI NASIL ARTIRABİLİRİZ, BUNUN DERDİNDEYİZ”

İşadamlarıyla sohbet eden Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, “Her işletme bir istihdam demektir. Her fabrika bir kaledir. Ülkemizi üreterek savunacağız.” diyerek şöyle konuştu: “Arsin Organize Sanayi Bölgesi Doğu Karadeniz’de faaliyet gösteren en büyük sanayi bölgelerinden bir tanesi. Binlerce hemşehrimiz burada istihdam ediliyor, evine ekmek götürüyor, geçimini temin ediyor. Ancak var olan fabrikalarımız ve işletmelerimizin sayısını nasıl artırabiliriz biz bunun düşüncesindeyiz. Biz bunun derdindeyiz. İnşallah buradaki fabrikalarımızın sayısı daha da artar. Diğer yandan şehrimizden yurtdışına yapılan ihracatın büyük bir kısmını Arsin Organize Sanayi Bölgesi gerçekleştiriyor. Bu da çok büyük övünç kaynağı. Mobilyacılıktan tutun da silah, tekstile ve gıdaya kadar pek çok sektörde yurtdışına yapılan ihracat şehrimize ciddi anlamda döviz girdisi sağlıyor.

“5000 KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR”

Organize Sanayi Bölgeleri’nin Trabzon’un kalkınmasında çok büyük öneminin olduğunu ifade eden Başkan Adayı Genç, “Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 5000 kişinin istihdam ediliyor. Bu da Trabzon gibi bir şehir için oldukça önemli bir rakam. Şehrimiz için sanayinin önemini biliyoruz. Maalesef şehrimizde geçim kaynakları son derece sınırlı. Coğrafi şartlar nedeniyle tarım ve hayvancılık faaliyetleri de istenilen ölçüde değil. Trabzon sanayi şehri değil. Şehrimizde ağır sanayi tesisleri yok. Tarım, silah, mobilya, tekstil ve gıdaya dayalı orta ölçekli fabrikalarımız var. Ama nüfusumuz her geçen yıl artıyor. Bu nüfusa iş bulmak zorundayız. Bize en çok talep edilen konuların başında istihdam geliyor. En çok zorlandığımız konu da bu… Bunun da çözümü şehrimizde fabrikalarımızın ve imalathanelerin sayısının artmasından geçiyor. Yerel yönetici olarak işadamlarımızın, işverenlerimizin önünü açmanın, bürokratik kolaylık sağlamanın şehrimiz için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu anlamda da gerek bakanlarımız, gerekse milletvekillerimizle ve bürokratlarımızla birlikte koordinasyon içinde hareket ederek işadamlarının sorunlarının çözülmesi, karşılaştıkları engellerin aşılması için elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyuyoruz.” diye konuştu.

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç'ten sanayicilere ziyaret

“YAPILAN YATIRIMLARDAN GURUR DUYUYORUZ”

Trabzon’da yatırım yapan işadamlarının ve işverenlerin değerinin çok iyi bilinmesi gerektiğini ifade eden Başkan Genç, “Bu şehir hepimizin şehri. Bu şehir için katma değer üreten herkes başımızın tacıdır. Ne mutlu bize ki, bütün olumsuz koşullara rağmen işadamlarımızın her türlü riski alarak şehrimize yatırım yapıyor, istihdam alanı oluşturuyor. Bunun değerini iyi bilmeliyiz. Yoksa yatırım için daha cazip, teşviklerin olduğu bölgeler var, coğrafi olarak pazarlara daha yakın bölgeler var. Ama işadamlarımız bütün bunlara rağmen her türlü riski olarak bölgemize yatırım yapıyor. Bölge insanına, hemşehrisine, doğup büyüdüğü bu topraklara güveniyor. Bundan büyük bir gurur ve sevinç duyuyoruz. Biz de bu güveni ve itimatı boşa çıkarmamalıyız. Yerel yöneticiler olarak bize düşen görev de onların önünü açmak, gerekli kolaylıkları sağlamaktır.” şeklinde konuştu.

“15 FİRMA YURTDIŞINA İHRACAT YAPIYOR”

Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nin Trabzon’dan yurtdışına yapılan ihracatın en büyük kısmını gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Genç, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Trabzon, gerek deniz ürünleri, gerekse çay ve fındık olarak yurtdışına çok ciddi miktarda ihracat yapıyoruz. Ne kadar mal satarsak o kadar güçlü oluruz. Bizi ayakta tutan üretim ve imalattır. Buradan TİSAŞ, MEKAP, Gündoğdu Mobilya gibi 15 firmamız yurtdışına ihracat yapıyor. Gelişmiş ülkelerin hepsi ihracat yaparak, yurtdışına mal satarak bu hale geldiler. Bu anlamda Arsin Organize Sanayi Bölgemiz şehrimizin gurur kaynağı. Burada çarkların işlediğini görmekten büyük bir mutluluk ve gurur duydum.

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç'ten sanayicilere ziyaret

“BURASI ŞEHRİMİZ İÇİN ÇOK BÜYÜK DEĞERDİR”

Sanayi bölgesinde çarklarının işlediğini görmenin kendisini son derece mutlu ve memnun ettiğini kaydeden Genç, “Her bir fabrikamız bir kaledir. Buradaki fabrikaları ziyaretlerimde gördüğüm manzaradan ne kadar mutlu olduğumu ve heyecanlandığımı ifade etmeye kelimeler kifayetiz kalıyor. İşçilerimizle konuştuk, yaptıkları işlerle ilgili sohbet ettik. Hepsi burada çalışmaktan memnun, ekmeğini kazanmaktan son derece memnun. Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nin şehrimiz için hatta bölgemiz, hatta yurtdışında yaptıkları ihracat nedeniyle bütün dünya için ne kadar önemli bir yer olduğunu bir kez bizzat müşahede ettik. Burası şehrimiz için çok büyük değerdir. Burada yatırım yapan, üretimini buraya taşıyan işadamlarımızla ne kadar iftihar etsek o kadar azdır. Ülkemizin uluslararası ticarette söz sahibi olması için buranın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmekten büyük bir mutluluk ve heyecan duydum.” cümlelerine yer verdi.

Dikiş makinesinin başına oturan Başkan Adayı Genç, “Zor ama bir o kadar zevkli bir iş, Allah size kolaylık versin…” diyerek işçilerle sohbet etti.

“BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ”

Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Başkanvekilimiz Ali Baştürk ise, Ahmet Metin Genç’e başarı dileklerini ileterek, “Trabzon’un sanayicileri olarak üretim, ihracat, istihdam ve şehrimizin, ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak için büyük gayret gösteriyoruz. Bu süreçlerde belediyelerimizle ortak çalışmamız gereken alanlar oluyor. Trabzon Arsin OSB olarak hali hazırda devam eden bazı projelerimiz var. Umuyorum ki, bunların hayata geçmesinde de birlikte hareket edeceğiz. Nazik ziyaretiniz için teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz” açıklamalarında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler