AK Parti Trabzon Büyükşehir belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç kimdir?

AK Parti TrabzonBüyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç kimdir? soruları sorulmaya başşlandı.

AK Parti Trabzon Büyükşehir belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç kimdir?

Ahmet Metin Genç, Trabzon'un Maçka Ormanüstü Köyü'nde 1972 yılında doğan ve kariyerinde önemli adımlar atan bir siyasetçi ve hukukçu olarak tanınmaktadır. İlköğrenimini Maçka Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda, ardından lise eğitimini Maçka İmam-Hatip Lisesi'nde tamamlayan Genç, akademik yolculuğuna Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde devam etti ve 1994 yılında buradan mezun oldu.

Mesleki kariyerine Trabzon'da serbest avukat olarak başlayan Genç, 1995 yılında avukatlık mesleğine adım attı. 1997 yılında Tekirdağ Çorlu'da vatani görevini yerine getirdikten sonra, siyasi kariyerine hız kazandırdı. 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) kuruluşunda Trabzon'da önemli roller üstlenerek İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı ve İl Sekreterliği görevlerinde bulundu.

2024/01/17/ahmet-metin-genc.webp

2002 yılında AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'na seçilen Genç, 2004 yılında AK Parti Genel Merkezi tarafından bu göreve atandı ve 2006 ile 2009 yıllarındaki olağan il kongrelerinde tekrar il başkanlığına seçildi. 2007 genel seçimlerinde AK Parti'den 7. sıra milletvekili adayı olarak yer aldı.

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Genç, evli ve iki çocuk babasıdır. Genç, hem hukuk alanındaki başarıları hem de siyasi kariyerindeki yükselişiyle dikkat çekiyor ve Trabzon'un siyasi sahnesinde önemli bir figür olarak kabul ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler