Arsin Belediye Başkan adayı kim? AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti Trabzon Arsin Belediye Başkan Adayları 2024

Arsin Belediye Başkan adayları ve AK Parti, CHP, MHP, İyi Parti, DEVA, BBP, BTP, Saadet, Zafer, Gelecek, Demokrat Parti ve Refah Partisi Trabzon Arsin belediye başkan adayı kim olacak? Detaylar haberimizde.

Arsin Belediye Başkan adayı kim? AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti Trabzon Arsin Belediye Başkan Adayları 2024

Türkiye'nin Trabzon ilinin Arsin ilçesi, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler için hazırlıklara hız kazandırıyor. Seçim yaklaşırken, siyasi partilerin belediye başkan adaylarını belirleme süreci de yoğun bir ilgiyle takip ediliyor. Özellikle Arsin Belediye Başkan adayları konusunda vatandaşların merakı giderek artıyor.

Arsin Belediye Başkan Adayları 31 Mart 2024 Yerel Seçimi

AK Parti: İbrahim Küçük
CHP: Hasan Sungur
Yeniden Refah Partisi: Hamza Bilgin
İYİ Parti: Açıklanmadı
MHP: Açıklanmadı
DEVA Partisi: Açıklanmadı
BTP: Açıklanmadı
Saadet Partisi: Ali Topal
Gelecek Partisi: Açıklanmadı
DP: Yakup Çakıcı
BBP: Açıklanmadı
Zafer Partisi: Emre Örnek
SOL Parti: Mustafa Koç

Arsin Belediye Başkan adayları ile ilgili en güncel bilgilere ulaşmak isteyenler, siyasi partilerin resmi açıklamalarını ve yerel haber kaynaklarını yakından takip ediyor. Arsin Belediye Başkan adayı kim olacak sorusu, siyasi kulislerde ve vatandaşlar arasında sıkça gündeme geliyor.

Siyasi arenada gözler şimdi, Arsin Belediye Başkan adaylarının kimler olacağına çevrilmiş durumda. Adayların açıklanmasıyla birlikte Arsin'de seçim atmosferinin daha da hareketlenmesi bekleniyor. Bu süreçte, Arsin Belediye Başkan adayları hakkında güncel bilgileri almak için haber kaynaklarımızı takip etmeye devam edin.

Arsin seçmen ve sandık sayısı

Trabzon'un Arsin ilçesinde 21 bin 794 seçmen 85 sandıkta oy kullanacak. 31 Mart yerel seçimlerinde Muhammet Sait Gürsoy'dan Ak Parti'den aday olarak belediye başkanı seçilmişti.

arsin.jpg
Arsin tarihi:

Arsin, Ortaçağ dönemlerinden bu yana sürekli olarak bir yerleşim yeri olarak var olmuştur. Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'u fethi sırasında, 26 Ekim 1461 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu'nun bir parçası haline gelmiştir. 13 Nisan 1916'da Rus işgaline maruz kalan Arsin, 24 Şubat 1918'de bu işgalden kurtulmuştur.

1946 yılına kadar Yomra'nın bir parçası olarak varlığını sürdüren Arsin, o yıl bucak statüsü kazanmıştır. Daha sonra, 1957 yılında kabul edilen 7033 Sayılı Yasa ile ilçe statüsüne yükseltilmiş ve 4 Nisan 1959'da resmi olarak bu yeni idari yapılanmayla faaliyete geçmiştir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler