AK Parti Akçaabat 6. Olağan Kongresi gerçekleştirildi

AK Parti'nin Trabzon'da kongreleri sürüyor

AK Parti Akçaabat 6. Olağan Kongresi gerçekleştirildi

Trabzon'da AK Parti ilçe kongreleri devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AK Parti Trabzon Milletvekillerinin katılımıyla bugün Sürmene Kongresi gerçekleşti. Kongreler bugün Akçaabat ile devam ediyor. 

Kongrede 428 resmi delege oy kullanacak. 

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, kongrede tek liste ile yeniden aday oldu. 

Kongreye İçişleri Bakanı Süeyman Soylu, AK Parti Milletvekilleri Adnan Günnar ve Salih Cora, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti ilçe teşkilat başkanları, AK Parti teşkilat üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Akçaabat horon ekibinin oyunuyla karşılandı. 


Kongrede konuşma yapan Emre Akgün, "Bizden önceki başkanlarımızdan bize kalan bu önemli mirasa sahip çırakcağız, miras yedi olamayacağız demiştik sayın bakanım. 16 Nisan itibariyle oyumuzu yüzde 70'lere varan bir oya çıkardık. Bunlar benden önceki başkanlarımızın atmış olduğu sağlam temellerle ve bizlere yön göstermiş abilerimizin de katkısıyla olmuştur. hepinize teşekkür ediyorum. Milletvekillerimiz ve sayın bakamın size ayrıca teşekkür ediyorum. Akçaabat ve Trabzon sizi çok seviyor. Yönetmde bazı değişiklikler oldu ama bu salonda bulunan bulunamayan herkes oyumuzu yüzde 70 e çıakrmakta emeği olan herkese çok teşekkür
ediyorum."


AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, "Akçaabat birlik ve beraberliğini gösterdi. Sayın bakamızına karşı göstermiş olduğunuz hürmetten dolayı mutluluğumu ifae ediyorum. Trabzon'un Ortahisar ilçesinden sonra en büyük ilçesi Akçaabat'tır. Ne mutlu bize ki böyle bir partide böyle bir liderle Türkiiye'ye hizmet edebilme şansını bize bahşetti. Akçaabat içinn başkta sayın bakanımızla birlite tüm milletvekillerimizle birlikte mücadele etmekteyi. akçaabatın yanı başına yapılacak olan akçaabat katkısı aynı şenol güneş stadının katkısı nasılsa aynı olacaktır. bu tür projeleri önemli bir kazanım olarak değerlendirdiğinizin farkındayım. ikinci devlet üniveritesini sayın bakanımızın mihmandarlığıyla inşallah akçaabata en kısa sürede kazandıracağız. Akçaabatın ağabeyi şefik abimizin de gayretiyle akçaabat bir turizm merkezi haline gelmektedir. trabzona gelen akçaabata gelmeden gitmiyor. bugün sayın bakanımız veysel eroğlunun da katılımıyla bugün birçok projenin temeli atılacak ve akçaabat için inşallah müjdelerimiz olacak. gençlik spor bakanlığı müzakereleriyle söğütü de bir kültür merkezi inşa edilecektir. afad başkanlığı büyük bir yerleşke olarak akçaabat kazandırılacak. şinik osb önemli ölçüde tamamlanmış fabriklar işlemeye başlamıştır ve oraya şimdi de yol yapılacak. bakanımızın sera gölünde yapılan ucube duvara yaptığı müdahale için kendisine teşekkür ediyorum. akçaabat sanayisi içinden gelen sürekli şikayetler için şefik abimiz yeni bir sanayi sitesinin çalışmasını başlattı. anlayışımızdan asla taaviz vermeden türkiye için büyümeye devam etmeliyiz. kurucu ilçe başkanımız mustafa cumur başta olmak üzere ak partinin büyümesinde güçlenmesinde emeği olan tüm teşkilat üyelerime belediye başkanlarıma ilçe başkanlarıma kadın ve gençlik kolları başkan ve üyelerine teşekkür ediyorum."

AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, kongrede yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "partimizin kurulduğu günden bugüne kadar zerre kadar emeği olan tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Tüm akçaabatı kardeşlerime teşekkür etmek istiyorum. hem şahsım ve teşkilatım adına. Allah yar ve yardımcınız olsun. Tek bir amaç için buradayız, partimizi daha yüksek noktalara taşımak için. Biz partimize hizmet için varız. kongreleri yaptıktan sonra önümüzde önemli bir dönem var. kongre sürecini tamamladıktan sonra seçimlere hazırlanmamız hiç durmadan çalışmamaız gerekiyoe ve bu yolda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. görevi devralacak olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum." 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kongrede tüm AK Parti teşkilatlarına, belediye başkanlarına, il başkanlarına ve üyelerine teşekkür ederek konuşmasına başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,"Biz Akçaabatlılarla gurur duyuyoruz. Size iki selamı teslim etmek istiyorum. bu milletin gönlünde çok başka yer etmiş, çıkmazda olan bu ülkeyi yenden ayağa kaldırmış, milletimizi sevgilisi kıymetli cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız recep tayyip erdoğan, akçaabatlılara selamlarını iletti. bu ülkeye çok emeği ve hizmeti geçmiş olan, cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı kıymetli başbakanımız binali yıldırımın da akçaabat teşkilatına selamı var. kıymetli bakanımız veysel eroğlu ile birlikte temel atma töreni gerçekleştireceğiz. türkiyede muhalefet iyi birşey yapmadığı gibi yapılanlara da engel olmaya çalışmıştır biz demiştik mi milletimize en kaliteli sağlık hizmeti sunacağız. bunlar ise şehir hastanelerini mahkemeye verdiler önünü kesmeye çalıştılar. buradan istanbula yürüdüler yetmedi çanakkale de şehitlerimize saygızıslık ettiler. hdp ile kol kola gidip şehitlerimiz dil uzatacak noktaya geldiler. insansız hava araçları ve silahlı insansız hava araçlarının bulduğu teröristleri sivil ilan ettiler. piknik yapıyorlarmış. sanki orası sultan murat yaylası da piknik yapıyorlar.  yıldır milletin hizmetinde olan bu kadro her türlü ayak oyunu ve iftiraya rağmen bu kadro bir gün olsun geri adım atmadı. ülkemizin zenginleşmesi büyümesi kendi ayaklarının üzerinde sağlam bir şekilde durabilmesi için, güçlü, kudretli, ne yapacağını bilen bir türkiye için bu kadro bir gün dahi geri adım atmadı. sabahtan akşama kadar çalışıyoruz. bu kongrelerin bir tanesini bile kaçırmamaya çalışıyoruz. akçaabat 15 yıl boyunca bayrağı en yükseğe dikti ve bunun için tüm teşkilatımız çalıştı. sizin neler yaptığınızı ne kadar çalıştığınızı, gülü ve zengin bir tükiye için gece demediniz gündüz demediniz çalıştınız. önünüzde saygıyla eğilmek size teşekkür etmek için geldik bu kongreye. Allah razı olsun sizden milletinize geleceğinize ülkenize sahip çıktınız. biz burada sadece bir yönetim seçmiyoruz. biz bir bütünün parçasıyız. biz burada türkiyeyi makasa almaya çalışanlara karşı çalışıyoruz. Kongrelerimizin her biri birbirinden güzel geçiyor."

Bakan Soylu konuşmasına şöyle devam etti: "Bizim medeniyetimiz ulu bir çınardır. Biz bu ulu çınarın zarar görmemesi için çalışıyoruz. Bu medeniyet sadece doğduğunuz yer değildir. Bu medeniyet büyük bir medeniyet. Bir taraftan Çanakkalesiyle, bir yandan Muş'taki uçsuz bucaksız ovalarıyla, bir yandan Pamukkalesiyle biz büyük bir medeniyetiz. Onlar gezi olayları yaptılar sizi küçülteceğiz dediler. yetmedi 15 temmuzu yaptılar. 16 nisan da türkiye büyük bir devrim gerçekleştirdi. öyle bir devrimd ki 18 yıllık icraatlarımızı taçlandıracağımız bir devrimdi. şimdi cumhurbaşkanımızla birlikte 2019 da yeni bir yolculuk başlıyor. bu 2 yıl çok önemli. ilçe başkanları belediye başkanları sivil toplum örgütleri esnaflar için milletvekilleri için herkes için önemlidir. çok çalışmalıyız ve bu aileyi büyütmeliyiz. herkesi bu ailenin içerisine almalıyız ayaklarına gitmeliyiz. Biz türkiyeyi büyütmeye çalışırken bunlar bizi terörle uğraştırıyorlar. geçen sene iç içleri bakanlığı bünyesinde çok az uçuş vardı şimdiyse havadan denetim yapıyoruz. bizim insansız hava uçaklarımız terörle mücadelede en büyük aracımızdır. artık herşeyi kendimiz üretiyoruz. bu ülkenin büyümesini engelleyemeyecekler. son 1 yıl içinde toplam 2374 terörist etkisiz hale getirildi 1517 sığınak ve barınak imha edildi terör örgütüne katılım geçen yıla göre  ilk 8 ayda azaldı. bunlar o kadar korkuyorlar ki onları dinlediğimizi biliyorlar ya şimdi telsiz konuşmalarını kapatıyorlar. bu kış onlar için karakış olacak. uyuşturucuyla büyük mücadele veriyoruz. hepinize söylüyorum herkese söylüyorum uyuşturucu satıcısı gördüğünüzde ihbar edeceksiniz. bunların çocuklarımızı zehirlemesine izin vermeyeceğiz."

suriyeli kardeşlerimizle bir son günlerde brtakım olaylar oluyor. suriyelilere karşı hareketler saldırılar. araştırık bunlar nerden çıktı dedik bizim milletimiz böyle bir davranış yapmaz. işin bir ucunu yakaladık ve o şurası biz suriyelilere yardım edeceğiz diye özellikle avrupanın dünyanın başka ülkelerinden gelen ama içerde casusluk faaliyetlerinde bulunan sözde sivil toplum örgütlerini kapattık. altını çiziyorum bunlar bu olayların tahik edilmesi için el altından bu yapıları oluşturmaya çalışıyorlar. hesapları büyük hesapları suriyeye yardım adı altında hakim olalım yani karıştırmaya çalışacaklar. bizim milletimiz büyüktür bu oyuna gelmez. yabancı basın türkiye güvensiz bir ülke olarak göstemeye çalışsa da ne kadar müsade ederlerse o kadar büyüyen türkiye bitti ve bu onları rahatsız ediyor. bizi zayıflatma derdindeler ama biz zayıflatamazsınız.

Osman baydemir diye bir adam var benim için suç duyurusunda bulunacakmış. hani bir fıkra var deveye sormuşlar boynun neden eğri diye. baydemir için söylüyorum senin neren doğru ki baydemir benim için suç duyurusunda bulunuyorsun. teröristleri savunup kol kola olan sizsiniz bu ülkenin bölünüp parçalanması içn elinizden gelen herşeyi yapıyorsunuz sonra suç duyurusunda bulunuyorsunuz. 

Berat Albayrak bakanımız, ilimize doğalgazın gelmesi için büyük çaba sarf etmektedir ve akçabat yakında doğalgaza ulaşacaktır. söğütlü yıldızlı yol iyileştirme çalışmaları devam ediyor. yıldızlı derecik yolu devam ediyor. sera gölünün etrafnda bir duvar vardı itiraz ettik duvarı yıktık yeni bir sistemle bilikte orada yeni bir şey yapılacak.  o hata daha önce uzungölde yapılmıştı aynısı yapılmasın diyerek bunu kaldırdık. bizim görevimiz her yerin kartpostal gibi olan şehrimizi bundan yıllar sonra da aynı şekilde muhafaza edebilmektir. yapılaşma elbette gerekiyor ama bu kadar süratli bir yapılaşmaya karşıyım. biraz paranız cebinizde dursun. çevremize doğamıza zarar vermeden bunu yapmalıyız. biz biraz sabırsızız doğru ama bu işte sabırlı davranmalıyız. bu konuda gerekl planlamayı yapalım ve gereğini yerine getirelim özellikle hıdır nebi yaylalarından başlayarak sera gölüne uzanan bölgeyi turizm aksına kazandıracağız. turizmin trabzonun kalkınmasına inşallah büyük emeği katkısı olacaktır. 

Akçaabatımızın birkaç büyük projesi var. adana ve osmaniyede muhteşem bir şehir hastanesi var. inşallah burada insanımızın hizmetine bir şehir hastanesi kazandıracağız. hastane TBMM den geçti bir tek trabzon için geçti. trabzonumuz muhteşem bir şehir hastanesine sahip olacak. inanın kafkas ülkelerinden bile buraya gelen olacak sağlık turizmi anlamında iyi bir atılım olacak. akçaabata açılacak üniversite şu an komisyonda ve inşallah en kısa zamanda komiyonda geçecek ve ilçemiz devlet üniversitesine kavuşacak. 

BAKAN TRABZONSPOR İÇİN KONUŞTU

Trabzonsporumuz inşallah olacak daha iyi olacağız ben son yıllardaki en iyi takımın kurulduğu kanaatindeyim ama siz diyorsunuz haticeye bakma neticeye bak (gülüşmeler) 

Ak Parti Akçaabat 6. Olağan Kongresinde Emre Akgün yeniden ilçe başkanı olarak seçildi. 

İşte yeni Akparti Akçaabat İlçe Yönetimi








HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber