Ahmet Metin Genç’ten normalleşme açıklaması: Bu şehire yakışan renkler bordo ve mavidir

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon’un normalleşme sürecinde çok riskli bölge grubunda yer almasını değerlendirdi.

Ahmet Metin Genç’ten normalleşme açıklaması: Bu şehire yakışan renkler bordo ve mavidir

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, normalleşme adımlarında Trabzon’un çok yüksek risk kategorisinde olduğu için kısıtlamaların çoğuna devam edilmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Genç yaşanan süreci olağanüstü olarak değerlendirerek “ 1 yıldır mücadele ediyoruz bütün insanlık gibi ülkemizde de mücadele ettiğimiz bir süreç. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde ülke olarak şuan itibariyle aşılama oranlarında dünyada ilk 5 ülkede olmamız, diğer tedbirlerle beraber ülke olarak diğer ülkelere nazaran nispeten daha iyi olmamız olumlu gelişmeler.” Dedi.

Genç sosyal ve ekonomik hayatın devam etmesi gerektiğini belirterek “Hayatın ekonomik ve sosyal dinamiklerinin sürdürülebilmesi lazım. Bu toplumun bir talebi. Biz yerelde belediye başkanıyız. Hem lokantacımız, hem kahvehaneler bütün kesimler bir an önce tedbirlerin azaltılması ya da kaldırılması talebiyle ekonomik hayatlarını devam ettirmek ayakta durmak istiyorlar. Belediye başkanı olmam nedeniyle bu tarz şeylerle sık sık haşır neşir oluyoruz. Talepleri dinliyoruz, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Valimiz riyasetinde bu süreci yönetiyoruz. ” ifadelerini kullandı.

Trabzon’a haritadaki kırmızı rengin yakışmadığını söyleyen Başkan Genç “Haritada bölgemizin rengi şehrimize de bölgemize de yakışmıyor. Lütfen vatandaşlarımız el birliği ile birlikte bu şehre bordo maviden başka renk yakışmaz. O kırmızı renkten bir an önce kurtulalım. Bordo mavimizin mavisine erişelim. El birliğiyle tedbirlere riayet etmeliyiz. Çözüm elimizde. Kurallara harfiyen uyduğumuz zaman kısa bir süre içerisinde aşamalı olan normalleşme sürecinde normale kavuşabiliriz. Bir an önce kavuşursak o kahvehanenin, lokantanın, kafenin sahibinin evine ekmek getirmesine, çocuğunun rızkını kazanmasına destek olabiliriz. Böyle bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğu lütfen hakkıyla yerine getirelim. Tüm vatandaşlardan talebimiz bu. “ şeklinde konuştu.

Haber61 - Haber Servisi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber