Ahmet Metin Genç: "Hafif raylı sistem, gece gündüz takip edeceğim iş olacak"

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, Haber61 TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Ortahisar Belediye Başkanı ve AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, Haber61 TV'de açıklamalarda bulundu.

Ahmet Metin Genç, seçim çalışmalarından projelerine dair birçok soruya yanıt verdi.

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç'in açıklamaları şu şekilde;

"Cumhurbaşkanımıza sözümüz var"

Yoğun ve güzel bir çalışma dönemi geçirdik. Demokratik ve medeni ölçüler içerisinde tamamlamak üzere olduğumuz bir propaganda dönemini geride bırakıyoruz. Şunu mutlulukla ifade edebilirim ki, 22 yıldır aktif siyaset yapan biri olarak, yine halkımız nezdinde gördüğümüz itibar ve güven memnuniyet verici. İyi bir destekle süreci rahatlıkla geçip, iyi bir dereceyle tamamlayabileceğimizi düşünüyorum. Cumhurbaşkanımıza da bu konuda bir sözümüz var.

"Ortahisar'da ikinci dönemde projelere yöneldik"

Ortahisar'ın kurucu belediye başkanı olarak görev yaptım. 28 yaşında AK Parti Trabzon'un kurucularından biriydim. Bu tür süreçler kolay değildir. Sıfırdan bir kurumu kurmak ve kurumsallaştırmak başka bir şey, birde fazla kurumun intibakını oluşturup bir araya getirmek daha zor ve farklı bir şey. Birinci dönem bu işleri toparladık. 2. dönem binamız ve şantiyemiz oldu. Projelere yöneldik ve bunları hayata geçirdik. Kurumsallaşmasını tamamlamış, fiziki kapasiteleri hizmet edecek şekilde oluşmuş, mali durumu iyi bir belediye olarak Ortahisar'ı inşallah Ergin Aydın Bey'e devredeceğiz.

"Murat Zorluoğlu güzel izler bıraktı"

Murat Zorluoğlu bir kamu yöneticisi. Üst düzey görevlerden sonra Trabzon'a hizmet imkanı buldu. Güzel izler bıraktı ve güzel hizmetler yaptı. Belki yarın farklı bir noktada yeni ülkemize hizmet edecek. Sürece gayet sağduyulu yaklaştı. Kendisiyle bu dönem güzel de çalıştık. Liyakatli bir kamu yöneticisidir. Kendisine farklı görevler nasip olacaktır diye düşünüyorum.

"Hafif raylı sistem, gece gündüz takip edeceğim iş olacak"

Şehrimizi tanıyoruz. İki dönem en merkez ilçede görev yaptık. Şu anda en önemli ve öncelikli ihtiyaç ulaşım ile istihdam. Gelişim trend ise turizm. Hafif raylı sistem, gece gündüz takip edeceğim iş olacak. Birinci etap Akyazı ile Meydan arası 7.8 km, ikinci etap Meydan-Havalimanı arası toplam 16 km. Ondan sonra da Akçaabat-Yomra, bu arada 500 bin kişi yaşıyor. O ilçelerimizi entegre edecek şekilde bir hafif raylı sistem üzerinde duruyoruz. Gece gündüz bunun için çalışacağız.

"1700 esnafı yeni alana taşıyacağız"

Gündemde olan 5 tane küçük ölçekli sanayi sitemiz var. Şu anda şehrin tam göbeğinde kaldılar. 1700 esnafımız var. Gezdik ve hepsi 'bizi buradan alın' diyorlar. Daha iyi şartlarda çalışmak istiyorlar. Kaos içindeler. Otopark yapamıyoruz, sorun var. Şehrin merkezinde kalınca görüntü açısından da sorun. Burayı mutlaka dönüştürmek gerek. Çevre ve Şehircilik Bakanımız geçen gün buradaydı. Kendisine de durumu arz ettim. Kutlugün-Düzyurt arasında 647 dönümlük bir alan tespitimiz var. Planlama da tamam. Kamulaştırmaya başlayıp, esnafı oraya taşıyacağız.

"Eski otogar alanı için proje yarışması yapmak istiyoruz"

Otogar alanı 2 kez satışa çıktı. Biz otogarı satmak istemiyoruz. TİSKİ binası, hemen otogarın karşısında. Yüklü bir kira maliyeti var. Otogarın olduğu alanın kenar kısmında bu tür kamu ünitelerini oluşturmayı planlıyoruz. Diğer alanı da halka açık güzel bir şekilde projelendirmek istiyoruz. Ve, bu alan için bir proje yarışması yapmak istiyoruz.

"Ganita'dan başlayıp Akyazı'ya kadar bağlamak istiyoruz"

Gülcemal'in ismini değiştirmek istiyoruz. Bunu halka soracağız. Doldurulmuş 750 dönüm alan var. 250 dönümünün tahkimatı da yapılmış durumda. Ganita, Trabzon'umuzun sözüdür ve gözüdür. Böyle güzel bir alan. Ganita'dan başlayıp Akyazı'ya kadar bağlamak istiyoruz. Faroz'daki o deniz sesi bile etkiliyordu insanı. Oradaki yaya aksını, Akyazı'daki dolgu alanı ile birleştirelim. Yeşil bir yaşam alanı olsun. İkincisi de, çocuklar için eğlence alanı olsun. Şehrimizde lunapark yok. O tarzda olsun. Hem gençlere hem de yetişkinlere yönelik olsun. Güzel bir sahil bandı olsun, bunu istiyorum.

"Engelli kardeşlerimiz için bir yaşam merkezi yapacağız"

Engelli kardeşlerimiz için bir yaşam merkezi yapmak istiyoruz. Ortahisar'da 20 özel bireyimiz için üretebilip satabildikleri en mutlu köy projesini hayata geçirdik. Benzer bir projeyi, bir yaşam merkezini engelli kardeşlerimiz için de yapabiliriz. Sokak hayvanlarımızla ilgili de projelerimiz var. Ortahisar'da hem kısırlaştırma ve hem de rehabilitasyon kliniğimiz var. Şimdi göreve gelince Veteriner İşleri Daire Başkanlığı kuracağız.

"Trabzonspor Köyü gelir de getiren bir proje olacak"

Trabzonspor Köyü oluşturacağız. Projelerde Trabzonspor ile beraber çalışacağız. Profesyonel eğitimlerin daha genç yaşta verildiği bir alan olmasını istiyoruz. Kulüp Başkanımız ile de paylaştık. Bunu hayata geçirmek istiyoruz. Ayrıca gelir de getiren bir proje olacak. Trabzonspor'a böyle bir katkımız olsun.

"Vakti zamanı gelince yine Trabzonspor'un hukukunu korumak için sözümüzü söyleriz"

Sözlerimizi söyledik. Bir seçim arifesindeyiz. Vakti gelince yine söyleriz. Ben Trabzonspor'a hep farklı gözle baktım. Duruşumuz da bellidir. Vakti zamanı gelince yine Trabzonspor'un hukukunu korumak için sözümüzü söyleriz.

"Üniversite öğrencilerine doğal gaz ve su konusunda destek"

Gençlere ulaşım konusunda teşvikle destek olacağız. Evde oturan öğrencilere doğal gaz konusunda destek olacağız. Su konusunda muafiyet tanıyacağız. Yanı sıra gençlerin bahar festivali isteği var. Rektörümüzle paylaştık. Bunu gerçekleştireceğiz. Bir sanatçı istedi gençler, final öncesi onlara bir motivasyon sağlayacağız.

"Bu şehirde hentbol kültürü var"

Trabzon Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi'ni tebrik ediyorum. Büyükşehir Belediyemizin hentbol takımına gelince, oraya destek vereceğiz. Biliyorsunuz, Ortahisar'da da kadın hentbol takımımız var. Bu şehirde böyle bir kültür var. Ona sahip çıkalım. Okullarımızdan da bir tarama yapalım. Hem Büyükşehir hem de Ortahisar Belediyesi aynı şekilde devam etsin.

"Geçen yıl yabancı ziyaretçi, yerli ziyaretçiyi geçti"

Turizmi çeşitlendirmek gerek. Turistin milliyeti olmaz. Şehrimizin ekonomisini düşünmek durumundayız. Bu trendi artırmak gerek. Geçen yıl 1 milyon 300 bin turist geldi. Yabancı ziyaretçi, yerliyi geçti. Bütün sivil toplumun öncülüğünde misafirleri güzel ağırlamalıyız ve katkıları şehre kazandırmalıyız.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber