Ahmet Metin Genç Haber61'e CAS kararını değerlendirdi

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, CAS'ın Trabzonspor hakkındaki kararını Haber61'e yorumladı.

Ahmet Metin Genç Haber61'e CAS kararını değerlendirdi

HABER61 / ÖZEL HABER / TUNCAY LAKOT

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç  Trabzonspor’un CAS’a yaptığı başvurunun ardından verilen red kararını Haber61 Tv mikrofonlarına değerlendirdi.


Ahmet Metin Genç yaptığı açıklamada," hem spor hukuku hem adli hukuk bakımından 2010-2011 sezonu şampiyonu  hukuken Trabzonspor’dur bunun altını net bir şekilde çizelim. CAS’ın ret kararı Fenerbahçe’nin şike yapmadığına dair verilmiş bir karar değildir. CAS UEFA konusunda yargılama yapan bir üst kuruldur. Bu üst kuruma Trabzonspor’umuz müracaat etmiştir ki siz 2010-2011’de Şampiyonlar Ligine şampiyon sıfatı ile almışsanız ve spor hukuku bakımında da Fenerbahçe’yi şikeden mahkum etmişseniz Fenerbahçe’de onun akabinde o zaman yapılan itirazlarını geri çekmiş ve vazgeçmişti. Uluslar arası hukuk  bakımından Fenerbahçe’nin şike yaptığı tescil edilmiştir bunun daha geri dönüşü yoktur. Türkiye’de Feto’nun şefaatinden istifade edip deliller tartışmalar o konu başka bir konudur. Spor hukuku bakımından Fenerbahçe’nin şike yaptığı tescil edilmiştir. Bunu silemezler. Bunu leke olarak ta silemezler spor hukuku bakımından da silemezler. Biz ne yaptık; biz UEFA Disiplin Kurulu’na dedik ki neden siz bizi Şampiyonlar Ligi’ne aldınız. O zaman bizim şampiyonluğumuzla ilgili de bir karar verin. UEFA Disiplin Kurulu dedi ki bu sizin iç hukukunuz biz bunu denetlemiyoruz o bakımdan bu kararı reddetti. Şuanda FİFA yolu var. Bütün bu manada kulübümüzün açıklamalarını da izledim. Top yekün mücadelemiz devam edecek. Bunu her zaman söyledim. Bu bir hak mücadelesidir ve kimse bunu da silemez. Bu konu bir şekilde de tecelli edecektir. Mücadelemize devam edelim ve edeceğiz de. Ben siyasetçiyim inancınızı kaybetmeyeceksiniz. Mücadele ediyorsanız mücadele inancını kaybetmeyeceksiniz. Bu mücadele Trabzon’un ve Trabzonspor’un hak mücadelesidir ve haklı bir mücadeledir. Haklı olduğumuz içinde ısrarla devam ediyoruz. Ulusal Uluslar arası devam da edeceğiz. Fenerbahçe’nin yöneticilerinin sportif manada şikeden hükümlülüğüne dair iç hukukta da karar vardır burayı da gözden ırak tutmamak lazım. Şimdi öyle bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Adli yargılamada Fenerbahçe’nin başkanı beraat edebilir. O delillerin hukuki her tarafı tartışılabilir ama sportif yargılamada Fenerbahçe şikeden mahkum olmuş bir kulüptür. Bunu değiştiremezsiniz iki iki daha dört eder. Şuan FİFA kaldı. FİFA’ya da müracaat edeceğiz. Bizde kulübüm yönetimimizin top yekün arkasındayız. Bu sportif olaydır ve bu olayla Trabzon’a yapılmış bir haksızlıktır. Trabzon’da haksızlığa karşı duran bir şehirdir" dedi.




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber