Adnan Günnar: Trabzon'a yapılan yatırımlar konusunda vicdanım rahat

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar Haber61 TV'nin konuğu oldu.

Haber61 TV'de yayınlanan Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Levent Ustabaşı'nın sunduğu Gündem Özel programının konuğu AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar odu.

Günnar, Akçaabat'taki Millet Parkı'nda gerçekleştirilen programda samimi açıklamalarda bulunurken aynı zamanda canlı yayında izleyicilerden gelen soruları da yanıtladı.

İşte Günnar'ın açıklamalarından öne çıkan detaylar;

SÜRPRİZİ BEN DE BİLMİYORUM
Sayın Cumhurbaşkanımız yarın açıklayacak fakat. Bugün baya gündem oldu bana soruyorlar. Şöyle söyleyeyim. Türkiye tank üreteceğim dese sürpriz olurdu, F35 e alternatif uçak yapacağım dese bunun çizimleri hazır dese sürpriz olurdu. Türkiye mavi sularda petrol arayacağım dese bu da sürpriz olurdu. Uzaya uydu fırlatacağız dese 15 sene önce sürpriz olurdu. İkinci boğaz yapacağız dense, araba yapacağız dense sürpriz olurdu. Ama sayın cumhurbaşkanımız ülkemiz için sürpriz olacak bir şeyi yarın açıklayacak. Ben bilmiyorum ve ben de merak ediyorum.

PANDEMİ SÜRECİNDEKİ DİKKAT YOK
Halkımızmız pandemi sürecindeki ilgi ve dikkatinin şu sıralar olmadığını görüyorum ve çok üzülüyorum. Tokalaşma ve yumruk yumruğa selamlaşmasına gerek yok. Biz pandeminin başında elbiselerimizi açık havaya asmıyor muyduk. Gönül selamı ile selamlaşmalıyız. Sosyal mesafe, maske ve hijyene lüfen dikkat.

YENİ PARTİLERİN KURULMASI
Bir çekincemiz yok. Herkes parti kurabilir. Vefa noktasında üzüntülüyüm. Birisini cumhurbaşkanı diğerini başbakan yapıyorsunuz. Bu manada üzüntülüyüm. Siyaseten bu sürecin Cumhur ittifakına bir zararı olmadığını anketlerden görüyoruz. Cumhur ittifakı iki parti ile sınırlı değil buyrun gelin.

RİCA ETTİK MİLLET BAHÇESİ YAPILDI
Şuanda Millet Bahçesinde oturuyoruz burda stadyum yapılmayacaktı. Burası Akyazı stadı yerine TOKİ’ye verilmişti. TOKİ alıp bina yapacaktı. Sayın Cumhurbaşkanımıza rica ettik. Burayı Millet Bahçesi yaptık. Kavakmeydan, Vakfıkebir ve Of ile beraber Trabzon'a 4 tane yapılıyor.

AKÇAABAT'A YENİ STAT, HAVUZ, SPOR SALONU
Buradan müjdeyi veriyorum. Darıca'daki dolgu alanına Gençlik ve Spor Bakanımızın onayı ile beraber yaklaşık 10 bin kişilik bir stat yapılacak. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim Ankara’daydı. Kendisi de yazıyı Çevre ve Şehircilik Bakanlığına götürüyor. Akçaabat’a kapalı spor salonu yapıyoruz. Kimse bizden spor salonu istemedi. Akçaabat'a bir gençlik merkezi ve bir de yüzme havuzu yapıyoruz.

VİCDANIM RAHAT
Denizden yol geçişini istemedik. Sayın Bakanımıza sağolsun tamam dedi ve Güney Çevre yolunu yapacağız. Ama bu okadar kolay değil ve zaman alacak. Akçaabat ve Trabzon çok büyük yatırımlar aldı. Bu konuda vicdanım rahat.

ÜNİVERSİTELERE USULSÜZ ELAMAN ALIMI YAPILMASI
Vatandaşlarımız işsiz gezerken birileri usulsüz bir şekilde eşini dostunu işe alıyor veya onlara yönelik kadro açıyor. Birisi karısını alıyor birisi oğlunu alıyor söylemini vatandaşla bereber kalben içim acıyarak nefretle kızgınlıkla karşılıyorum, ilgililere de bunu yapmaya hakkınız yoktur, amirlere de bununla ilgili gereği yapılmalıdır görüşlerimizi sunuyoruz. Üst düzey amirlere de bunu söylüyoruz. Trabzon Üniversitesi veya Karadeniz teknik Üniversitesi de kendine göre argüman savunabilir. Her iki tarafı da dinlemek lazım. Her ne kadar mühendislik için bu alım yapıldı denilse de vicdanen kabul etmiyorum.

KTÜ Türkiye’nin en büyük üniversiteslerinden biridir. Türkiyenin Anadolu'da kurulan ilk üniveritesidir. Bu üniversitenin bugünkü halinden çok daha ileriye gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu sadece bir rektörle alakalı bir şey değildir. Üniversite ilimle ileriye gitmelidir.

CİDDİ BİR PROJE BAŞLAYACAK
Yomra Kavşağı mükemmel oldu. Çömlekçi Kavşağında tüneller delinmeye başlandı ve Değirmendere kavşağı. Bunlar çok uçuk malyetli projeler. Bunlarla ilgili atılım içerisindeyiz. Daha önceki Bakanımız Çömlekçi ve Değirmendere kavşağını başlatan bakanımızdır. Şimdi de Akçaabat’taki bu sorunu çözebilmek için çok daha önemli ve ciddi bir projeyi başlatmak üzereyiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber