"Adaletin gerçekleşmesi için korkmadan savunmak zorundayız"

Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez adli yılın açılışı sebebiyle basın toplantısı düzenledi.

"Adaletin gerçekleşmesi için korkmadan savunmak zorundayız"

Haber61 Haber Servisi

Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Suiçmez'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Atatürk'ün Trabzon'a gelişinde daha anlamlı oldu bu toplantı. Avukatlar olmadan vatandaşların asıl yargılanmaları mümkün değildir. Siz basın mensupları olmadan da haber alma özgürlüğü mümkün değildir. O yüzden adli yıl açılışı için toplantımızda sizinle beraber olmak daha anlamlı. 
Maalesef adalet döneminiz artan sorunlarla başladı. Hak temelli çalışan avukat ve sizlere çok büyük sorumluluk düşüyor. Ülkemizde hakim ve savcıların yaş sınırının azalması nedeniyle bir çok sorun yaşamaktayız. Bu onların suçu değil stajlarını tamamlayamadan başladığı bir çoğu. Bağımsız hak savunucusu olan avukatlar adaletin gerçekleşmesi için korkmadan savunmak zorundadır. Halkın adalete güvenini böyle sağlayabiliriz. Sadece hakim ve savcılara sorun yok sadece gittikçe gençleşen avukat sayımız var. Plansız açılan hukuk fakülteleri de buna nedendir. Trabzon Barosu olarak hizmet için yapmaya çalışıyoruz.

Stajer sayımız 2020'de 130,  2021 yılında 150'ye ulaştı. Trabzon Barosu stajı zorunlu tutan bir barodur. Bunun nedeni daha bilgili avukatların görev yapması durumudur. 2021'de 386'sı kadın toplam 750 avukatla Trabzonda hizmet veriyoruz.

Trabzon'da hakim ve savcı sayıları

Trabzon'da  idare mahkemesinde 6 hakim 1 başkan ve 6 personel, evreni mahkemesi, 4 hakim 1 başkan 6 personel, bölge adliye mahkemesi 5 hukuk 4 ceza dairemiz mevcut, 9 başkan 41 hakimle hizmet veriliyor. 1 başsavcı, 6 savcı, 94 personel bulunuyor

Trabzon Barosu olarak hedefimiz kaliteli bir avukatlık hizmetini vatandaşa sunabilmek. Vatandaş adalete erişemezse adil yargılanmanın olması mümkün değildir.

Mülteciler konusunda 2020'de 432, 2021'de 334 başvuruda avukat görevlendirmesi başvurusu yapıldı. 2021 yılında 23 mülteciye avukat görevlendirmesi yapmışız. Trabzon'da 100 avukatımız eğitimini alıp mülteci konusunda hizmet veriyor. Bir başkası da CMK görevlendirmeleridİr. Vatandaşın mahkemede avukat taleplerini karşılıyoruz. Burada da tamamen hak temelli düşünüyoruz. CMK'da 412 avukat arkadaşımız görev alıyorlar. Avukat arkadaşlarımız bu konuda büyük fedakarlıkla hizmet etmeye devam ediyor.  Ancak bu konudaki ücretlerin çok düşük ve yetersiz olduğunu da çekinmeden söylemek zorundayız.

Konu çocuksa, çocuk konusunda eğitim almayan hiç bir avukatımıza dosya vermiyoruz. 373 avukatımız bu konuda eğitimini aldı. 50 avukatımız daha eğitim aldı. Hemen hemen bu konuda bütün avukatlarımız eğitimi aldı. Dosya sayımız 2020 yılında 3473 dosyaya 4654 avukat görevlendirilmiş  2021 yılında 2896 dosyaya  3628 avukat görevlendirilmiştir.

https://www.haber61.net/trabzon/trabzon-da-inanilmaz-olaylar-babasinin-tecavuzune-ugrayan-h434488.html

olay

avukat

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber