AB Türk Delegasyonu Trabzon’da tartışma yarattı

Karadeniz Gazetesi Salih Cora'yı kızdırdı: Böyle başlık olmaz!

AB Türk Delegasyonu Trabzon’da tartışma yarattı

Haber61/Haber Servisi - Levent USTABAŞI

Karadeniz Gazetesi’nin bugünki manşeti AKParti Trabzon Milletvekili Salih Cora’yı kızdırdı. 

“Avrupa Birliği Türk Delegasyonu’nun Arapça paylaşımı tepkilere neden oldu. Türkiye’nin dili Türkçedir” başlıklı manşette, Avrupa Birliği Türk Delegasyonu’nun eğitim yılının açılış mesajının İngilizce ve Türkçe’nin yanı sıra sosyal medyada hesaplarından Arapça  dili ile de paylaşılması eleştirilmesi konu edildi.

Anayasa’da “Türkiye’nin resmi dili Türkçe’dir” yazılmasını işaret eden gazete manşetinde, Arapça paylaşımı eleştirenleri öne çıkardı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora da buna şu yorumu getirerek tepki gösterdi;
“ Karadeniz Gazetesi, bugün ki manşetiyle AK PARTİ aleyhine oluşturulmaya çalışılan kötü algının bir kez daha payandası oldu. Bölgemizin en tecrübeli gazetesi bu yayın politikası ile kimin değirmenine su taşımaktadır. Hangi nedenle her defasında gerçekleri görmezden gelmektedir. Gözünüzün üstünde kaşınız var diyerek aylardır neden partimize saldırmaktadır.
AB Türk Delegasyonun, sosyal medya sayfasında eğitim öğretim sezonu ile ilgili hedef kitlesine yönelik yayınladığı Türkçe-İngilizce-Arapça mesaj ve paylaşımda Türkçe paylaşımı görmezden gelmek kasıtlı bir davranış değilse, nedir?
Bu paylaşımı çarpıtarak “Türkiye’nin Dili Türkçedir” yaygarası kopartmak ilkeli, dürüst ve objektif gazetecilikle bağdaşıyor mu?
Hiç kimse kusura bakmasın bu aymazlığa sessiz kalamadım.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber