AB Büyükelçileri TTSO'yu ziyaret etti

AB üyesi Ülkelerin Büyükelçileri Trabzon'daki ziyaretleri kapsamında TTSO'yu ziyaret etti.

AB Büyükelçileri TTSO'yu ziyaret etti

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Trabzon'a gelen Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin büyükelçileri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasını (TTSO) ziyaret etti.


AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger başkanlığındaki büyükelçilerle odanın toplantı salonunda bir araya gelen TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon'un tarih boyunca ticaret merkezi konumunda ve İpek Yolu'nun Karadeniz'e açılan bir kolu olduğunu söyledi.

Tarih boyunca Trabzon'un, Asya'dan gelen ürünlerin Trabzon Limanı üzerinden Avrupa'ya, Avrupa'daki özellikle gelişmiş sanayi ürünlerinin de Trabzon üzerinden Asya'ya hareket ettiği bir lojistik merkez konumunda bulunduğunu aktaran Hacısalihoğlu, kentin bu özelliğini bugüne kadar sürdürdüğünü, sürdürmeye de devam ettiğini belirtti.

AB Büyükelçileri TTSO'yu ziyaret etti

Hacısalihoğlu, Roma, Bizans, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinin bu şehirde yaşandığını ifade ederek "Bakıldığı zaman tam bir lojistik merkez konumundaydı. Özellikle Trabzon Limanı'ndan İran bölgesine doğru tüm hareketler Trabzon üzerinden yapılmaktaydı. Bu, hala önemini korumaktadır." dedi.

Trabzon'un lojistik olarak bölgedeki en cazip merkez olduğuna işaret eden Hacısalihoğlu, şöyle konuştu:

"Geçmişten beri şehrimizde olan limanın bugün yaklaşık kapasitesi 10 milyon ton civarındadır. Bu kapasiteye bağlı olarak yine tüm dünyadan bölgemize gelecek olan açık yük ve konteynır hareketi bu limandan yapılmaktadır. Ticari yönden oldukça hareketli bir şehirdir. Ayrı zamanda dünyada 103 ülkeye Trabzon'dan ihracat yapılmaktadır."  

AB Büyükelçileri TTSO'yu ziyaret etti


Hacısalihoğlu, Trabzon'daki Sümela Manastırı'nın UNESCO Kültür Mirası Listesi'nde tam olarak yer almadığına dikkati çekerek AB büyükelçilerinden bu konuda destek istedi. 

Hacısalihoğlu'nun konuşmasının ardından görüşme, basına kapalı olarak devam etti.

Ziyarete, Avusturya, İspanya, İsveç, Çekya, İrlanda, İtalya, Bulgaristan, Slovenya, Slovakya, Estonya, Lüksemburg, Finlandiya, Romanya ve Letonya büyükelçileri, Hollanda ve Hırvatistan maslahatgüzarları ile Almanya'nın Ankara Büyükelçi Yardımcısı da katıldı. 

AB Büyükelçileri TTSO'yu ziyaret etti

AB Büyükelçileri TTSO'yu ziyaret etti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler