4 madalya ile Trabzon'un gururu oldu! "1 yıl boyunca halı sahada hazırlandık"

Trabzonlu Down Sendromlu lise öğrencisi Abdullah İnan, Antalya'da düzenlenen şampiyonada 4 madalya birden kazandı. Süreci, antrenör Ömer Yumak Haber61'e anlattı.

4 madalya ile Trabzon'un gururu oldu! "1 yıl boyunca halı sahada hazırlandık"

Trabzonlu Down Sendromlu lise öğrencisi Abdullah İnan (17), 2024 Trisome Games Down Sendromu Spor Oyunları Dünya Şampiyonası'nda (Antalya Türkiye) 19-26 Mart tarihleri arasında yapılan yarışmada iki altın ve iki bronz madalya kazandı.

İnan, 4x100 ve 4x400 metre bayrakta dünya rekoru kırarak iki altın, uzun atlama ve ciritte ise iki bronz madalya olmak üzere 4 madalyanın sahibi oldu.

Kısıtlı imkanlar dahilinde turnuvaya hazırlanan Abdullah İnan, kazandığı madalyalarla Trabzon'un gururu olurken, antrenörlerinden Ömer Yumak hazırlık sürecini Haber61'e anlattı.

Ömer Yumak'ın açıklamaları şu şekilde;

"Halı sahada hazırlandık"

"2022'de Ağustos ayında Söğütlü atletizm sahasında antrenmanlara başladık. Eylül ayında saha kapandı. Ondan sonra metruk bir halı saha binasını düzenledik. Antrenmanlara başladık. Atmalarla başladık, milli takım düzeyine gelince, koşulara da döndü. 7 müsabaka yarıştı. Nihayetinde de başarılar elde ettik"

"Halı sahada yaptığımız antrenmanlarda teknik olarak zorlandık. 1 yıllık süreci halı sahada geçirdik ve sonrası gelen başarı."

"Gençlere, özellikle özel gençlerimize mutlaka bir spor dalıyla uğraşmalarını tavsiye ediyorum."

trabzonun-gururu-oldu-1.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber