Zorluoğlu Trabzon’da patlayan su hattı ile alakalı konuştu “Bizim yaptığımız proje ile alakası yok”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, geçtiğimiz günlerde patlayan patlayan su hattı ile ilgili açıklamada bulundu.

Zorluoğlu Trabzon’da patlayan su hattı ile alakalı konuştu “Bizim yaptığımız proje ile alakası yok”

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu, geçtiğimiz günlerde patlayan su ishale hattı ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Zorluoğlu patlayan hattın 37 yıllık olduğunu belirtip “Bizim yaptığımız şehir içi su hattı şebeke değişimi projesi ile alakası yok” ifadelerini kullandı.

Zorluoğlu şu ifadeleri kullandı:

Daha küçük borularla yapılan şebeke hattı değişimi var. Avrupa projesi kapsamında yapılan çalışma ishale hattı için değildi, işin kapsamında yoktu zaten. Bizim yaptığımız şehirdeki caddelerde sokaklarda yer alan su altyapısını boruları bütünüyle yenileriyle değiştirmek. Yapmaya da devam ediyoruz inşallah bu sene sonunda büyük oranda tamamlanmış olacak. 500 kilometre civarında su hattını şehir merkezinde şebeke olarak değiştirmiş olacağız. Şu ana kadar 300- 350 kilometre civarındaki bölümü tamamlandı. Kalan kısım ise 150 kilometrelik bir kısım inşallah onu da bu yıl içerisinde tamamlamış olacağız.  Hesabımız mahalli seçimler öncesi tamamlamak. Merkezler bitmişti zaten. Çok da halkın günlük yaşamını etkileyen bir durumdan çıktı. 

Bu projenin yüzde 60’ı Avrupa Birliği kaynağı idi. Yüzde 25’ini biz karşılıyoruz yüzde 15’ini de Çevre Şehircilik Bakanlığı karşıladı.

Geçen gün burada meydana gelen bir şu borusunun patlaması sonrasında meydana gelen hadiseyi biliyorsunuz. Bazı gazetelerde ve bazı siyasetçilerin verdiği demeçlerde sanki burası da çalışmaya dahilmiş, biz bunu yeni yapmışız da patlamış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu haklı bir eleştiri değil. 

Bizim işimizin içerisinde ishale hattı yok. Biz şebekeyi değiştiriyoruz. İshale hattı 1986 yılında yapımı tamamlanmış bir iş. Dolayısıyla eskimiş zaman zaman arızalar çıkabilir. Geçen sene de Trabzonspor’un altyapı tesislerinin altında olmuştu. Zaman zaman böyle patlamalar oluyor. 

Ana ishale hattının patlaması da bütün şehri etkiliyor. Sadece ana ishale hattının boşalması 5-6 saati buluyor, müdahaleyi yapabilmek. Daha sonra kaynak falan yapılıyor. Biz de olay olur olmaz hemen müdahale ettik.  Bize şehirde çok büyük bir mağduriyet yaşandığı bilgisi de gelmedi. Bazı bölgelerde su kesintisi oldu ama o gecenin sahurunda tüm şehire suyu verdik. 

1986 ‘da yapılan ana ishale hattı artık eskidi. Bizden önceki dönemde başlayarak bizim dönemimizde tamamladığımız DSİ’nin yaptığı Akoluk arıtma tesisi var.  Ona bağlı olarak 85 km yeni bir ishale hattı yapıldı. O ishale hattını devre alacağız ve iki ishale hattımız olacak. Bunları değişimli kullanacağız. İki taraftan da su geçeceği için Basınçlarda düşeceği için bu kadar çok zarar basınçtan görülmeyecek borular. Patlama olan borunun bizim şehir içerisinde yaptığımız altyapı projesi ile bir alakası yok. Ama onun da projesi yapıldı, DSi tarafından devreye alınacak."

Haber61 - Haber Servisi - 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber