Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık:" Mağduriyetin giderilmesi için çabalıyoruz"

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, deprem felaketiyle ilgili Trabzon Yomra Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları anlattı.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık:" Mağduriyetin giderilmesi için çabalıyoruz"

Yaşanan felaketin ardından deprem bölgesine giden Mustafa Bıyık, burada zor şartlar altında çalışan belediye personeline de moral ziyareti yaptı.

4 gündür deprem bölgesinde bulunan Başkan Bıyık, “Deprem bölgesi çok kötü.. Biz burada Belediye ve ilçe halkımız olarak üzerimize düşen ne varsa  yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Allah bir daha böyle felaket yaşatmasın” dedi.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık:" Mağduriyetin giderilmesi için çabalıyoruz"

Başkan Bıyık yaptığı açıklamada şunları söyledi;

BÖLGEDEKİ PERSONELİMİZ ZOR ŞARTLAR ALTINDA
Yomra Belediyesi olarak şu anda Adıyaman’da iş makinelerimizle bir ekibimiz orada hizmet veriyor. Bir çöp kamyonu ve 3 kişilik ekibimizde Kahramanmaraş’a ulaştı.  Bir teknik personelimizde Hatay’da hasar tespiti için bölgede.  Adıyaman’daki 5 personeli yarın giden 5 personelle değiştireceğiz bir ekip gidip ulaşınca diğeri geri gelecek. Oradaki personelin barınma ihtiyacı olduğu için 1 haftadan fazla kalınca çalışmalarda gerekli verimi sağlayamıyor. Giden personellerin konaklama imkanları kötü olduğu için sağlıklı bir ortam değil. Biz personellerimizi değişeceğiz fakat bu konu gün geçtikçe ciddi bir sorun haline gelecektir. Çalışan belediye ekiplerine ve gönüllülere sağlıklı bir çalışma ortamı umarım sağlanır.  

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık:" Mağduriyetin giderilmesi için çabalıyoruz"

ACİL OLMAYAN DURUMLAR DIŞINDA BASKI UYGULANMASIN
Yomra Belediyesi olarak vatandaşımızdan ilçemizde sahadan ulaşan ihtiyaçlar doğrultusunda anlayış bekliyoruz.  Değişen personelleri de göz önüne alırsak yaklaşık 15 personel deprem bölgesinde birebir görevli durumda. Bazen yetişemediğimiz durumlar eksik kalan durumlar olabilir. Hal böyleyken vatandaşımız çok acil olmayan durumlar dışında belediyeye çok fazla baskı uygulamasın. Ama belediyecilik anlamında tabi ki ufak tefek çalışmalara devam edeceğiz. Bizim için acil olan konu deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması mağduriyetlerinin giderilmesidir.  

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık:" Mağduriyetin giderilmesi için çabalıyoruz"

KIRSALA YARDIM GÖNDERECEĞİZ
Yomrada vatandaşlarımız yardımlaşma konusunda yardım toplamak için ciddi bir mücadele içinde. Ciddi yardımlar gönderildi bölgeye ancak bazen yerine ulaşma noktasında sorunlar olabiliyor. Özellikle vatandaşlarımızdan ricam şudur; kullanılmış kıyafet gönderilmesin. Çünkü buradan gönderilen  kullanılmış kıyafetlerin birçoğu şu anda deprem bölgesinde sokaklarda duruyor. Depremzedelerin bir çoğu batıya yakın akrabalarına veya otellere gönderilmiş durumdalar. Yani kıyafet değilde daha çok günübirlik ihtiyaçlarının giderilmesi gerekiyor. Kırsal alandaki vatandaşlarımızın gıdaya ihtiyacı olduğuna dair bilgiler geliyor. Bugün onlarla ilgili görüşmelerimiz var. Belki Yomra halkı olarak gönderecek tırlarımız, gıda tırlarımız olabilir ancak gönderilen tırları kırsala köy merkezine bizzat ulaştıracak şekilde çalışmalar yapacağız.  Ciddi odun ihtiyacı olduğunu düşünmekteyiz. Hem depremzedeler hem de sahada çalışan personel için odun ihtiyacı olmuştur. Sabaha kadar -10 derecede çalışıyorlar. Bu konuda vatandaşımızı bilgilendireceğiz. Bize ulaşan bilgilere göre en çok kırsal alandaki vatandaşların gıda ihtiyacı olduğudur. 

İLÇEMİZE GELEN MİSAFİR DEPREMZELERİN YANINDAYIZ
Yomra belediyesi asli olarak depremzedelere yardım etmek dışında buraya gelen depremzedeleri kaldıkları süre içerisinde ağırlamak olacaktır. Evlere yerleşenler var otellerde konaklayanlar var biz belediye olarak hepsine zabıta ekibimizle ziyaretlerde bulunup neye ihtiyaçları olduğunu tespit ediyoruz. Yeni gelmiş olmaları sebebiyle vatandaşlarımızın da ciddi bir desteği var. Bu arkadaşlarımız uzun süre kalacaktır ve kaldıkları süre içerisinde neye ihtiyaçları olursa belediye olarak yanlarında olacağız. Deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımızı misafir edenler varsa imkanları yetmeyebilir bu noktaya belediyeye başvuru yapsınlar biz bütün ihtiyaçlarına her türlü desteği vereceğiz. 

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık:" Mağduriyetin giderilmesi için çabalıyoruz"

ÜLKE OLARAK AFETLERE HAZIRLIĞIMIZ YOK
Ülke olarak devlet olarak belediye olarak afetlere hazırlığımız yok. Kendi özeleştirimizi yaptığımızda Yomra Belediyesi olarak bizimde yok. Suçu kimsenin kimseye atmasına gerek yok. Bugün Allah korusun Yomra’da, Trabzon’da bir deprem olsa  depremle ilgili bir ön hazırlığımız yok. Bu hepimize ders olur. Afetlerde hazırlıkla ilgili çalışmalarımız olur. 100-200 metre yolu eksik yapabiliriz ama her belediyenin afetlere hazırlık ekibinin olması gerekiyor. Türkiye’nin de bu konuda yeterli olmadığı ortaya çıkıyor. Evet 10 milyonun üzerinde depremden etkilenen insan var belki Türkiye böyle büyük bir depremi hiçbir zaman beklemedi ama en azından sahada 1 milyon çadırı kuracak bir yapıya ulaşmamız lazım. Bu sadece devletle olamaz her belediyenin bin adet çadırı olmuş olsaydı bugün sadece 500 bin çadırı belediyeler kurmuş olurdu.  

DEPREMLE YAŞAMAK ZORUNDAYIZ
Çok teknik bilgim yok ama bakıldığında çoğunluğu deprem bölgesinde olan bir ülkeyiz. Doğal olarak biz depremle yaşamak zorundayız. Hazırlıklı olmalıyız bu hazırlığı çadırından battaniyesine, ekipmanından personel eğitimine kadar hazırlıklı olmalıyız. 99 depreminden sonra ülke olarak hazırlıklar konusunda ciddi yol aldığımızı düşünüyoruz. Yıkılan binaların çoğunluğunun 99 öncesi yapılan binalar olduğunu görünce daha sağlam daha sağlıklı binalar inşa etmemiz gerekli. Devletin yapacak olduğu hazırlıkları belediye olarak destek vereceğiz. Belediye olarak afet hazırlık programı yapmamız gerektiğini ya da bütün belediyelerin deprem olacak noktasında değil sel, yangın çeşitli afetler için her türlü hazırlığın yapılması gerektiği düşüncesindeyiz. Vatandaşlarımızında yapması gerekli. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir bu afetin altından da kalkar bunun altından kalkarken umarım yeni tecrübeler edinmiş oluruz. 

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık:" Mağduriyetin giderilmesi için çabalıyoruz"

MAĞDURİYETLERİN GİDERİLMESİ İÇİN ÇABALIYORUZ
Buradan bütün Yomra halkına, başta sayın kaymakamımız olmak üzere bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Her türlü ihtiyaç halinde hızlı biçimde koordine olup hareket ettiler. Özellikle odun konusunda Trabzon’da ilk sıralardadır diye düşünüyorum. Vatandaşımız hassasiyet göstermiştir. Bu işin siyasal ve sosyal olarak reklamı peşinde olmaksızın sadece vatandaşımızın mağduriyetinin giderilmesi için çabalıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir millettir el ele verip bununda altından kalkacağımıza inanıyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber