Yılın ilk konseri TLYD’den

Trabzon'da yılın ilk konseri TLYD'den.

Yılın ilk konseri TLYD’den

Trabzon Liselerinden Yetişenler Kültür ve Dayanışma Derneği-Vakfı (TLYD) Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından düzenlenen yeni yılın ilk konseri büyük beğeni topladı.

Sunuculuğunu Yasemin Uzun’un yaptığı şef Özdemir Hafızoğlu’nun yönettiği programda TLYD TSM korosu muhteşem bir konser verdi. Sezonun ve yeni yılın ilk programında salonu hınca hınç dolduran sanatseverler 2 saat boyunca birbirinden güzel şarkılar dinledi.

KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen İl Emniyet Müdürü Metin Alper ve Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi 3.Ceza Daire Başkanı Fatih Aksoy’un da izlediği konserin birinci bölümünde Kürdilihicazkar eserlere yer verildi. Bu bölümde Ali Kemal Mumcu, Gizem Sağlam Bülbül, Nesrin Kürkçü ve İlhan Yavuz ayrıca sahne aldılar.

Muhayyerkürdi eserlerin ağırlıklı olduğu ikinci bölümde ise solo performanslarda Tuğçe Taç, Çiğdem Sağlam ve Beduh Atakan mikrofon başına geldiler. Bu bölümün sonunda güftesi Mehmet Erbulan, bestesi Kutlu Payaslı’ya ait ‘Adım adım ümit verdiğin yollar’ isimli şarkı salonu dolduran izleyicilerle birlikte seslendirildi. Şarkıya eşlik eden tüm sanatseverler şef Hafızoğlu ile muhteşem bir birliktelik oluştururken ortaya da harikulade bir koro çıkmış oldu.

Gecenin mimarı koro şefi Özdemir Hafızoğlu’na çiçeğini takdim etmek üzere sahneye gelen İl Emniyet Müdürü Metin Alper’in ‘İşte sanatsever Trabzonlu, sanatsever Trabzon. Lütfen bir alkış alalım sanatsever Trabzon’a” sözleri salondan büyük alkış aldı.

TLYD Başkanı Kenan Atalay da “Yeni yılın ve sezonun ilk konserini verdik. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan siz değerli dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bu gecede yine muhteşem bir sanatsever izleyici topluluğu vardı. Şarkılara tüm içtenliğinizle eşlik ettiniz. Siz varsanız bizler varız. Siz yoksanız bu programların bir anlamı yok. Sanat, müzik barışın ve huzurun aracı olacaktır. Bir kez daha her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu. Atalay daha sonra gecenin sunuculuğunu yapan Yasemin Uzun’a çiçek takdim etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber