Vali Ustaoğlu Atatürk'ün vefatının yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 82. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Vali Ustaoğlu Atatürk'ün vefatının yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Atatürk'ün vefatının 82. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Ustaoğlu yayıunladığı mesajda şu ifadelere yer verildi:

İstiklal Savaşı’mızın ve istikbal mücadelemizin önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin müessisi ve dünya tarihinin gördüğü en mümtaz şahsiyetlerden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 82. yılında şükranla, minnetle ve rahmetle yâd ediyoruz.

Dünyanın sayılı devletleri arasında kendine haklı bir yer edinen, günden güne güçlenen Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük emekleriyle kurulmuştur.

Emanet bıraktığı genç cumhuriyetin geleceğinden emin olarak hayata gözlerini yuman Atatürk, bu emanete sahip çıkılacağına olan inancını ise; “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözleriyle ifade etmiştir. 

Bugün bizlere düşen; Türkiye Cumhuriyeti’ni ‘muasır medeniyetler seviyesine’ ulaştırma gayretimizi her daim diri tutmak, bu hedeften sapmadan ilerlemek, bizden sonraki nesillerin de kıymetli emaneti aynı hislerle koruyup kollamasını sağlamaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının yıl dönümünde bir kez daha rahmetle ve özlemle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber