Türk İnternet medyası RTÜK çalıştayı yapıldı!

Türk İnternet medyası RTÜK Çalıştayı Ankara’da yapıldı.

Türk İnternet medyası RTÜK çalıştayı yapıldı!

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ev sahipliğinde Ankara'da başlayan 'Türk İnternet Medyası RTÜK Çalıştayı' 81 İl ve yurt dışı ülkelerden meslek mensuplarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu(RTÜK) ve Türk İnternet Medyası Birliği (Timbir) tarafından Ankara'da mesleğin ve dijital yayıncılığın önemli sorun ve beklentileri ile gerekli yasal düzenlemelerin masaya yatırıldı.

WhatsApp Image 2022-09-28 at 17.24.28

Ankara'da bir otelde yapılan çalıştaya 81 ilden ve yurt dışı ülkelerde görev yapan İnternet Medya mensupları, RTÜK ve ilgili meslek kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Çalıştayda "Türk İnternet Medyası ve RTÜK Uygulamaları" ile "İnternet haberciliğinde problemler ve çözüm önerileri" konusu işlendi.

RTÜK Başkan Yardımcısı Orhan Özdemir'in moderatörlüğünü yaptığı çalıştayda; İnternet Yayıncılığında Lisanslama ve Yetkilendirme Süreçleri, Medyada Dezenformasyon, İnternet Medyası Basın Etiği ve İtibar internet Medyası Hukuki Sorunlar, İnternet Medyasında Teknik Ve İçerik Geliştirme, İnternet Medyasının yasal altyapı ihtiyacı, Yurt dışında Türk Medyası, İnternet Gazeteciliğinde İçerik Üretimi konuları ele alınarak detaylı bir şekilde tartışmaya açıldı.

eryeryrt

Toplantının ikinci oturumunda ise Haber61 İmtiyaz sahibi Tanju Akıncıoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı bölüm gerçekleşti.

Akıncıoğlu “ İnternet Medyasında Teknik Ve İçerik Geliştirme” konusunda deneyimlerini katılımcılara aktardı.

Akıncıoğlu ayrıca, Türkiye’nin Lisanslı ilk televizyonu olan Haber61’in başvuru sürecinde yaşadığı zorluklara değindi ve sonuç olarak gelinen noktada yaşanan olumsuz tabloyu katılımcılara aktardı.

Akıncıoğlu başvuru sürecini özetleyerek “Aldığımız cezalar ulusal kanallarla aynı olmaya başladı ama varlığımızın hiçbir ilişkisi maalesef ki olmadı. Sarı basın kartı başvurumuz iletişim Dairesi başkanlığı tarafından kabul edilmedi. “Biz yayıncı mıyız?” diye o dönem RTÜK’ten kağıt istedik. “Evet 6112 sayılı yayıncımızsın” dediler. Onu Cumhurbaşkanlığı İletişim Dairesi’ne götürdük ama herhangi bir işlem yapılmadı. Sonuç olarak şu görüldü ki biz televizyoncu değildik, video ve görsel haberleri sitemizde kullanıyorduk ve lisans almaya gerek yokmuş. Bunu da 3 sene sonra anlamış olduk” eleştirisinde bulundu.

435435435

Çalıştay konuşmaların ardından yapılan plaket töreni ile de son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler