Turgay Şahin "Depremzedeler Trabzon'da sorunlarını nerede çözecek?"

Trabzon'da Ortahisar Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, depremzedelerle ilgili soru yöneltti.

Turgay Şahin "Depremzedeler Trabzon'da sorunlarını nerede çözecek?"

Trabzon'da Ortahisar belediyesi Mart ayı meclis toplantıları başladı.

Meclisin ilk gününde gündemi deprem oluşturdu.

Gündem maddelerine geçmeden önce söz alan CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin Depremzedelerin sorunlarını nerede çözebilecekleri konusunda bilgi istedi.
Şahin şu ifadeleri kullandı;

"DEPREMZEDELER SORUNLARINI NEREDE ÇÖZECEK?"

"Bunları bu acılı günde bırakalım. Yapabileceğimiz kadar buralara yardım götürelim. Beni deprem bölgesinden aradılar. Bazı depremzedeler buralara gelmek istediklerini belirttiler. Ben de Zorluoğlu ve Ataman'ı aradım. Bana merkez olduğunu aracı olmaya gerek olmadığını belirttiler. Gelenlerden arayanlar oldu. KYK yurtlarında kalanlar bana ulaştı. Üzerimize pijama alacağız alamıyoruz. Bize devlet sahip çıksın diyorlar. Kaymakamlık ve belediyede kaydınız var mı? Var diyorlar ama arayan soran yok. Buraya gelen vatandaşlarımız derdini nereden çözecek?"

Ahmet Metin Genç şu ifadeleri kullandı:

"AFAD merkezine başvurular yapılıyor. Depremzedelerimizin kaymakamlığımıza başvurması gerekiyor. Ama Belediyemize başvurunca geri çevirmiyoruz. Bu konu su istimal de edilebiliyor. O yüzden resmi bir kanaldan yapmaları uygun oluyor. Hisaray'ımıza da başvurular belediyemize de direkt başvurularımız oluyor. Hem AFAD, hem Kaymakamlığımız, hem belediyemiz bu konuda hassasız. Bu kalıcı bir süreç. Bu süreci inşallah el birliği ile yürüteceğiz."

ORBEL İŞÇİLERİNİN İSTEKLERİ...

"Orbel'den işçiler arıyor. Bir aydır sözleşme çalışmalarınız başladı ve sanırım bugün sonuçlandı. Şimdi sizin verdiğiniz ile piyasa tutmuyor. Bize başkan bundan önce enflasyon oranında olsa 500 ile yevmiye olsa 15 bin yapar. Bunu talep ediyorlar."

Başkan Genç cevaben şunları söyledi;

"Enflasyon altında kalmayacak. Onun üstündeki kısmı için elimizdeki imkanlar çerçevesinde değerlendirilecek."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber