Tünel akvaryum ne kadara mal oldu, kaç kişi ziyaret etti?

Ortahisar Belediye meclisinin ilk günü gerçekleşti.

Tünel akvaryum ne kadara mal oldu, kaç kişi ziyaret etti?

Trabzon’da Ortahisar Belediye Meclisi’nin Haziran ayı ilk meclis toplantısı yapıldı.

Toplantının başlamasının öncesinde Başkan Ahmet Metin genç Tünel Akvaryumun maliyetini ve bugüne kadarki ziyaretçi sayısını açıkladı.

Genç şu ifadeleri kullandı:

"78 Milyon TL’ye mal oldu. Biz belediye olarak 44 milyon TL ödedik. Kendi imkânlarımızla ödedik. Yapımcı firmanın yüzde 25 ödemesi dışında kalan da bir ödemimiz daha var. 12-14 Milyon TL civarında bir ödemimiz var.

19 Mayıs ile 1 Haziran arasında, Akvaryumu ziyaret etmesi beklenen kişi sayısı 7 bin 500’dü. Gelen ziyaretçi sayımız ise 21 bin 028 kişi geldi. Bu bizleri mutlu etti. Yapımcı firmamızla Trabzon Akvaryum ile Erdoğan Bey başkanlığında yapılan yıl Mayıs ayı itibariyle Akvaryumu ziyaret eden 19 Mayıs ile 1 Mayıs arasında akvaryumu ziyaret. Güzel bir iş yapmışız. Trabzonlu hemşerilerimize hayırlı olsun.”

İYİ Parti Ortahisar Grup Başkanvekili Berrin Erkuloğlu "Tünel Akvaryum'da park sorunu yaşanacak mı? Fiyat konusunda bir iyileştirme olacak mı? Kaç kişi istihdam edildi?" sorusunu yöneltti.

Ahmet Metin Genç şu şekilde cevapladı;

İstanbul Akvaryum 119 lira, Ankara 99, Bizim 59 TL

Öğrencilere 39 lira grup öğrencilere 29 lira. Oradaki disipline müdahale etmiyoruz. Ama ücret konusunda Türkiye’deki tüm akvaryumların en uygunu. Biz kazanç amacında değiliz, bize maliyet getirmesin yeter. O nedenle bunun dışında ayrı bir çalışma yapmayacağız. Bazı özel günlerde bazı özel uygulamalar olur.

Araç parkı ve çalışan sayısında ise 28 çalışan var. Profesyonel ir ekip. Araç parkı konusunda hızlı çıkış konusunda bir alan açtık.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber