TTSO meclis toplantısı yapıldı

TTSO Ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı

TTSO meclis toplantısı yapıldı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos ayı meclis toplantısı, Kurban Bayramı tatili nedeniyle gecikmeli olarak gerçekleştirildi.

 
KİMSENİN CAMİADAN KOPMAMASI EN BÜYÜK ARZUMUZDUR
 
Meclis Başkanı M. Şadan Eren’in başkanlık ettiği toplantıda konuşan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, seçim döneminin yaklaştığını hatırlattı. Bir dönemin sonuna geldiklerini vurgulayan Hacısalihoğlu, şunları söyledi:
 
“4 yılı birlikte tamamladık. Bundan sonraki dönem için de arzumuz beraber bu salonda, bu camiada hizmet etmek. Fakat seçimdir bu. Ne olacağı belli olmuyor. Fakat ne olursa olsun hiç kimsenin bu camiadan kopmaması en büyük arzumdur. Bildiğiniz gibi bizler şu aşamada geçmiş meclis üyeleriyle birlikte toplantılarımızı, davetlerimizi sürdürüyoruz. Bundan sonra da bu gelenek devam edecektir. Umarım birbirimizle beraber oluruz.”

TTSO meclis toplantısı yapıldı
 
“BU MECLİS GELECEĞE DÖNÜK ÇOK BÜYÜK ADIMLAR ATTI”
 
Hacısalihoğlu, “Seçim sürecinin bize ve camiamıza yakışan şeklide devam etmesi en büyük arzumuzdur” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Seçim için dolaşırken bazı üyelerimiz adaylara soru soruyorlar. ‘Oda ne yaptı, ne yaptınız?’ gibi sorular geliyor. Tabi biz bunları çok anlattık ama çok özeti özeti birkaç cümleyle size hatırlatırsam sizler de gelecek sorulara kolaylıkla cevap verebilirsiniz. TTSO, Trabzon’da sanayinin gelişmesi doğrultusunda kurulan organize sanayi bölgelerinin kurucu ortağıdır. Şinik, Vakfıkebir, Beşikdüzü OSB’lerinin yüzde 30 ortağıdır. Buraların gelişmesi ve yatırım yapılması konusunda gerek bizler gerekse arkadaşlarımız, yönetim kurulunda görev alarak OSB’lerin önemli noktaya gelmesinde katkı sağlamıştır. Şu anda OSB’lerin doluluk oranı çok yüksek olup, özellikle Şinik OSB’de büyüme alanı için başvurularımız yapıldı, projelerimiz hazırlanıyor. Şinik’te bir o kadar daha yatırım alanı olacak. Benzer şekilde Beşikdüzü de genişletiliyor. Şehrimizde yıllardır hep birlikte takip ettiğimiz Yatırım Adası, yani Endüstri Bölgesi projesi vardı. Bu hep birlikte yürüttüğümüz bir projeydi. Sonuçta bunun kanununu çıkartan, siyasiler ve şehir ile işbirliği yaparak bugüne getiren yine odamızdır. Geleceğe dönük sanayi yönünden çok büyük adımlar attınız. Bunları rahatlıkla anlatabilirsiniz. Kolay işler değildi bunlar. İstemek ve öngörüyle olabilecek işlerdir.”

TTSO meclis toplantısı yapıldı
 
“BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMA İÇİNDE ÇALIŞTIK”
 
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, turizm yönünden de odanın önemli çalışmalar yaptığını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Bugün şehrimiz yazın 3-4 ay müthiş şekilde doluyorsa, yine bu odanın yaptığı çalışmalar neticesinde olmuştur. Bunun yanında önemli bir nokta daha, turizmde sadece yazı değil kışı da doldurma adına kongre merkezi kurarak, kongre turizminin geliştirilmesi doğrultusunda çalışma başlatılmıştır. Bu doğrultuda ihalesi yapılan ve önümüzdeki günlerde temeli atılacak kongre merkezinin 18 ay gibi kısa sürede tamamlanmasıyla kış aylarında da kongre turizmi sayesinde şehrin canlılığını devam ettireceğiz.”
 
Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon’un teknoloji yönünden gelişmesi için yapılan çalışmalar olduğunu da hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti:
 
“Üniversite ile işbirliği yaptığımız İnovasyon Merkezi projemiz var. Tüm hızıyla inşaat devam ediyor. Teknokent içinde 10 bin metrekarelik kapalı alanı olan merkez, gerçekten şehrimizin geleceğini kurtaracak projelerden bir tanesidir. Anlatacak çok şey var. Ama birisi size ‘Ne yaptınız?’ diye sorduğunda ‘Hep büyük işleri yaptık. Büyük işler de bunlar’ diyebilirsiniz. Bunlar bu meclisin eseridir. İnanıyoruz ki bundan sonra da çok daha güzel işler bu şehirde olacak. Birlik beraberlik de olacak. Yeter ki hep birlikte çalışalım ve şehrin gelişmesine katkı sağlayalım. Bu meclis çok iş yapmıştır. Bu meclis yaptığı çalışmalarda müthiş bir birlik, beraberlik ve dayanışma göstermiştir. Tatlı bir dönem geçirdik. Dileğimiz tabi bundan sonra da bu camianın bu şekilde devam etmesidir.”

TTSO meclis toplantısı yapıldı
 
SEÇİMLER AMAÇ DEĞİL ARAÇTIR
 
Meclis üyelerinin bazı konularda görüşlerini bildirmesinin ardından kapanış konuşmasını yapan TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren de, seçim sürecinin birlik ve beraberlik içinde geçmesi yönünde vurgu yaptı. Eren, şunları söyledi:
 
“Nihayetinde seçimdir. Ayrı ayrı düşünceler, ayrı ayrı gruplar olabilir. Ama seçimler amaç değildir, seçimler araçtır. Asıl amaç buraya gelip Trabzon’a, ülkemize neler yapılabileceğine yoğunlaşmaktadır. ‘Birbirimizden üstünüz’ diye düşünce içinde olmadan, ‘ben daha iyisini yapacağım, daha iyi projelerle geleceğim’ diye ortaya çıkmakta fayda vardır. Çünkü 4 yıldır hepimiz buradayız. Bu mecliste ne yaptıysak beraber yaptık. Eksiğimiz varsa da beraber suçluyuz. Suçu da eksikliği de başarıyı da bölüşeceğiz. Bundan sonrakinde de böyle olacaktır. Trabzon küçük yer. Bugün aynı meslek komitesinde ayrı listelerde olan arkadaşlar, bir sonraki seçimde bakıyorsunuz başka türlü beraberliklerde oluyor. Mühim olan kalplerde kırgınlık yaratmamak. Birbirinin hastalığına, cenazesine rahatça gidebilmeli. Demokratik seçimdir. Herkes bir tarafı tutabilir.  Yıllardır bu camianın içindeyim. Gün geliyor kırılıyorsun, sonra ‘Değer mi?’ diyorsun. Sizden rica ediyorum. Herkes aday olabilir. Ama dışarıya karşı, odaya karşı sorumluyuz. Bu sorumluluğun bilinci içinde güzel bir seçim dönemi geçirmeyi diliyor ve bu duyarlılığı hepinizden bekliyorum.”

TTSO meclis toplantısı yapıldı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler