TRT Trabzon Çocuk Korolarının 23 Nisan konserine yoğun ilgi

TRT Trabzon Çocuk Koroları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik  ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen konserde büyük ilgi gördü.

TRT Trabzon Çocuk Korolarının 23 Nisan konserine yoğun ilgi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde TRT THM-TSM ve ÇSM Koroları 23 Nisan Konserleri büyük ilgi gördü.

Kutlamalar çerçevesinde TRT Trabzon Çocuk Koroları ile Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi Çoksesli Korosu Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde verdiği konser, salonu dolduranlar tarafından ayakta alkışlandı. Koronun seslendirdiği solo ve şarkılar ilgi ile izlendi.

TRT Trabzon Çocuk Korolarının 23 Nisan konserine yoğun ilgi

ÇOCUKLAR KULAKLARIN PASINI SİLDİ
Çalışmalarını TRT Trabzon Müdürlüğü bünyesinde sürdüren TRT Trabzon Radyosu Türk Halk Müziği, Türk Sanat  Müziği ve Çoksesli Çocuk Koroları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik  ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Trabzon Valiliği İl Milli Eğitim müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen konser, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

TRT Trabzon Çocuk Korolarının 23 Nisan konserine yoğun ilgi

Konsere TRT Müzik Dairesi Başkanlığı THM ve TSM den sorumlu Müdür Gökhan Karakaya, TRT Trabzon Müdürü Sami Serdar Şişman, Radyodan Sorumlu Müdür Yardımcısı Yavuz Üçüncü katıldı. Çocukların da yoğun ilgi gösterdiği  konser, salonu dolduranlar tarafından ayakta alkışlandı. Yurdun farklı yörelerinden seçilen repertuardan oluşan konserlerde Karadeniz yöresinin eserlerine de ağırlık verildi. 

Türk Halk Müziği koro şefliğini Emine Yıldız, TSM Koro Şefliğini Cemal Zihni Erenel, Serdar Okur, Çoksesli Çocuk Korosunun Şefliğini Prof.Dr.Ayşegül Ergene, Zeynep Demir Yıldız, Piyano eşliğini Doç.Dr.Kamil Onur Karataş yaptılar.

TRT Trabzon Çocuk Korolarının 23 Nisan konserine yoğun ilgi

Korolar eserlerini seslendirirken zaman zaman izleyiciler, yoğun alkışlarıyla tempo tutup, eşlik ettiler. Sayıları yüz sekseni bulan 3 koro sekiz ile on iki yıları arasında yetenekli çocuklardan oluşuyor. Her hafta sonu dört saat çalışma yapan koro okulların eğitim dönemi ile paralel olarak devamlılıklarını sürdürüyor. Çocukların sosyal gelişimine önemli katkılar sağlayan çocuk koroları, pedagojik esaslar dikkate alınarak eğitim sürdürüyor. Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği dallarında profesyonel sanatçıları da bünyesinde bulunduran TRT, Çocuk ve Gençlik korolarını oluşturarak kültürümüzü kuşaktan kuşağa aktarmak adına önemli bir sorumluluğu yerine getiriyor.

Haber61 - Haber Servisi - Okan Çıtlak

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler