Trabzonlu sporcu İstanbul’dan altın madalyayla döndü

Türkiye Görme Engelliler Yüzme Şampiyonası’na Trabzon’dan katılan sporcu, altın madalya kazandı.

Trabzonlu sporcu İstanbul’dan altın madalyayla döndü

İstanbul’da Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Yüzme Şampiyonası’nda Trabzon rüzgarı esti.

Şampiyonada Trabzon’u ve Trabzon Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübü’nü temsil eden Abdurrahman Aydın, 200 ve 400 metre serbest sitilde altın, 50 ve 100 metre sırtüstü sitilde bronz madalya kazandı.

Şampiyonada büyük başarı elde eden sporcu, Kulüp Başkanı Özgür Öztürk, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ü makamında ziyaret etti.

Abdurrahman Aydın’ın başarısının, engelli vatandaşların spora yönelerek sosyal faaliyetlere katılmasında önemli bir örnek teşkil edeceğinin altı çizildi.

Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübü, spora yönelmek isteyen görme engelli vatandaşları, kendilerine uygun alanlara yönlendirmekte yardımcı olacaklarını belirtti.

Kulüp, Trabzon’un Hakan Cira (Atletizm), Hüseyin Aydın (Futsal), Hamdi Aydemir (Futsal) ve Gökçe Yavuz (Judo) gibi birçok Milli sporcu tarafından Avrupa, Dünya ve Paralimpik oyunlarında temsil edildiğini söyledi.

Trabzon Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübü’nün Futsal Takımı Türkiye Futsal 1. Liginde, Golbol takımı ise Türkiye 4. ve Yükselme Liginde Trabzon’u temsil etmektedir.

Trabzonlu sporcu İstanbul’dan altın madalyayla döndü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber