Trabzonlu Avukat Erdem Egemen’e önemli görev

Trabzonlu Avukat Erdem Egemen, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nde hakem oldu.

Trabzonlu Avukat Erdem Egemen’e önemli görev

Trabzonlu Avukat Erdem Egemen, İsviçre’de bulunan Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS)’nde hakem oldu.

İsviçre, Lozan’da bulunan Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS); spor alanındaki uluslararası davaların en üst merciidir. Faaliyet konusunda uzman olan saygın hukukçular, yeterli tecrübeye sahiplerse, sıkı bir elemeden geçirilerek, bu mahkemede hakem yani hakim olarak görev yapma hakkı kazanırlar. Mahkemenin hakem listesinde, dünyanın birçok ülkesinden tanınmış hukukçular bulunuyor.

CAS’ta Hakem olarak görev alacak olan Avukat Erdem Egemen, 20 senedir sürdürdüğü faaliyetleriyle, Avrupa kamuoyunun da desteğini almış; The Times, Le Monde, The Guardian gibi dünyanın saygın gazetelerine röportaj vermişti.

Avukat Erdem Egemen kimdir?

Trabzon Cudibey İlkokulu ve ardından Trabzon Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. 2001 senesinde Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra; yüksek lisansını burslu olarak Manchester Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Halen doktora çalışmalarını, uluslararası tahkim alanında, İsviçre’deki Neuchatel Üniversitesi’nde sürdürüyor.

Avukat Erdem Egemen, 20 senedir İstanbul Barosu üyesidir. Muhtelif uluslararası hukuk bürolarında çalıştı. 2010 senesinden beri, kendine ait hukuk bürosunda, Türk ve yabancı müvekkilleri temsilen, avukatlık faaliyetine devam etmektedir.

Avukat Erdem Egemen; uluslararası spor hukuku alanında uzun senelerdir çalışmaktadır. UEFA, FIFA, federasyonlar, kulüp, sporcu ilişkilerinin hukuki yönleri; sporcu alacakları ve sportif usulsüzlükler konusunda çok sayıda CAS davasında avukatlık yapmıştır.

Avukat Egemen, gençlik yıllarında lisanslı sporcu olarak, Trabzon İdmanocağı Spor Kulübü’nde basketbol ve Acarspor Futbol Kulübü’nde futbol oynamıştır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber