Trabzon'dan deprem bölgesine neler gitti? Yardımlar sürüyor

Trabzon'da ilçeler ve belediyelerden Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere yardımlar sürüyor.

Trabzon'dan deprem bölgesine neler gitti? Yardımlar sürüyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı 6 Şubat'ta ilk saatlerden itibaren tüm kurum ve kuruluşlar gibi belediyeler de bölge illerine yardım ulaştırmak için çalışmaya başladı.

Arama kurtarma ekiplerini, iş makinelerini depremden etkilenen kentlere yönlendiren belediyeler, acil ihtiyaçların giderilmesinin ardından barınma, yiyecek ve giyecek temini, altyapı, temizlik alanlarındaki çalışmalarını AFAD'ın koordinesinde sürdürüyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesince bugüne kadar toplam 324 personel, aralarında vinç, iş makinesi, cenaze aracı, su tankeri ve temizlik araçlarının da bulunduğu toplam 250 araç ile insani yardım malzemesi taşıyan 103 tır ile 1 ton kedi ve köpek maması bölgeye sevk edildi.

Büyükşehir Belediyesinin iştirakleri arasında yer alan TRABİTAŞ tarafından da depremzedelere günlük 10 bin köfte, ekmek ve ayran ikramında bulunuldu. Ayrıca Kahramanmaraş'a 200 çöp konteyneri gönderilerek bölgede temizlik, çöp toplama ve dezenfeksiyon çalışmaları yapıldı. Barınma ihtiyacına istinaden de Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine 23 konteyner gönderildi.

Ortahisar Belediyesince ilk andan itibaren 117 personel, 51 tır, 10 iş makinesi, 13 kamyon, Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş'a gönderildi. Belediyenin Makine İkmal Müdürlüğü ekiplerince üretilen 8 kişilik toplam 150 kışlık çadır da bölgeye ulaştırıldı.

Arama kurtarma ekiplerince Adıyaman'da 13, Hatay'da ise 9 kişi enkaz altından çıkarıldı. Deprem bölgesinde oluşturulan yemekhanede her gün üç öğün olmak üzere 1500 kişiye yemek ikramında bulunuluyor.

Trabzon'un diğer ilçe belediyeleri de bölgeye çeşitli yardımlar gönderdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler