Trabzon’dan deprem bölgesine kaç personel ve araç gitti? İşte rakamlar

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yaşanan deprem felaketi nedeniyle Trabzon’dan bölgeye ekipler sev edildi.

Trabzon’dan deprem bölgesine kaç personel ve araç gitti? İşte rakamlar

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yaşanan deprem faciası sonrasında tüm Türkiye’de adeta seferberlik ilan edildi.

Trabzon’dan hem personel hem de araç sevki yapıldığı belirtilerek rakamlar açıklandı.

Trabzon Büyükşehir belediyesi Başkanvekili Atilla Ataman, Trabzon’dan deprem bölgesine giden personel ve ekipman hakkında bilgiler verdi.

Ataman “Bilindiği üzere ülkemiz 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli iki deprem ile yüz yılın en büyük felaketlerinden birini yaşamıştır. Ülke yüz ölçümünün 7’de birini kapsayan bu bölgede ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Trabzon’dan Valilik marifetiyle 81 tır yardım malzemesi, 1500 personel, 204 iş makinesi ve 265 araç gönderildi. Ayrıca Büyükşehir Belediyemiz tarafından 81 kişilik ekip, 15 kişilik arama kurtarma personeli, 15 adet iş makinesi, 8 şoför ve operatör ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın da mahallinde bulunduğu bir organizasyonla deprem alanına yardım etmekle meşgulüz.” İfadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber